Demokrat Zafer

Deniz: Alinur Aktaş ÇGD’yi yıkamayacak

9 Mayıs’ta kaldırılan ihtiyati tedbir kararının hemen ardından ÇGD dernek binasının tahliyesine karar verildi. ÇGD avukatı mahkemeye başvurdu. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’ta yer alan Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi’ni yıkmak istiyor. 32 yıldır aynı yerde olan dernek binasının yıkılmaması için açılan davalarda geçtiğimiz kasım ayında ihtiyati tedbir kararı alınmıştı. Karar 9 Mayıs’ta kaldırıldı. Bu sabah saat 10.00’da ÇGD önünde toplanma çağrısı yapıldı. Dernek binasını tahliye ettirmeyeceğini belirten ÇGD, yıkıma tekrar engel olmak için Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

‘ÇGD’yi yıktırmayacağız’

ÇGD’nin 2021 Kasım ayında yıkımı durdurmak için açtığı davada Bursa 2. İdare Mahkemesi ihtiyati tedbir kararı verdi. Mahkemenin verdiği karar 9 Mayıs’ta kaldırıldı. ÇGD avukatı karara itiraz etti. Bursa 2. İdare Mahkemesi’nde görüşülen itiraz karara bağlandı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme kararının ardından ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz açıklama yaptı. Deniz, Bursa’nın siyasi ve kişisel çıkarlar doğrultusunda yönetildiğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kentin hafızası olan ÇGD dernek binasını yıkmak istediğini sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: “Alinur Aktaş’a diyoruz ki ÇGD’yi yıkamayacaksın. Bu kentin sağ duyusu bu kentin vicdanı yanımızda. Hep beraber hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıkacağız. Kentin çağdaş gazetecileri yine yazmaya konuşmaya devam edecek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ