Demokrat Zafer

Trakya Ensemble “Alabalık Beşlisi” ile Süreyya Operası Kahve Konserleri’nde…

Türkiye’nin en köklü markalarından Kurukahveci Mehmet Efendi’nin desteği ile Kadıköy Süreyya Operası’nda devam eden Kahve Konserleri,  15 Mayıs pazar pazar Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı akademisyenlerinden oluşan Trakya Ensemble’ı ağırlayacak. Trakya Ensemble, sahnede Alabalık Beşlisi’ni seslendirecek.

2015 yılında Prof. Ahmet Hamdi Zafer tarafından kurulan Trakya Ensemble, Kadıköy Süreyya Operası’nın eşsiz ambiyansında vereceği konser ile seyircisini farklı atmosferlere taşıyacak.

Program, konsere adını veren F. Schubert’in Alabalık Beşlisi olarak anılan Piyanolu Beşli La Majör D.667 “Alabalık” ile başlayacak. Alışılagelmiş yaylı çalgılar dörtlüsü ve bir piyanodan oluşan ¨beşli¨ kavramına aykırı bir şekilde bu eser; piyano, keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas için yazılmış. Ardından M. Pekov’dan Yaylı Sazlar İçin Tango ile devam edecek olan konser, G.Bregovic’ten Tango ile son bulacak.

Biletleri 8 Mayıs’ta satışa sunulacak olan konser Pazar sabahına güzel bir başlangıç yapmak isteyenlere keyifli bir tercih sunacak.

Konserin ardından Ocak ayından bu yana süregelen konserlere destek veren Kurukahveci Mehmet Efendi’nin “1871 – 2021 Kurukahveci Mehmet Efendi Mahdumları’nın 150 Yılı” kitabını kahve eşliğinde inceleyebilirsiniz. Müzikseverler bu koleksiyon kitabını, Süreyya Operası fuaye alanından edinebilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ