Demokrat Zafer

Bursa İçin İş Birliği; “Vatandaş Ekmeğinin Derdinde Onlar Koltuğunun Gücünü Kaybetmemenin!”

Bursa’da kent yararına her alanda çalışmalar yürüten 10 partinin bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin İş Birliği” sorunlara bulduğu kalıcı çözümlerle neşter olmaya devam ediyor. Memleket Partisi, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Doğru Parti, Türkiye Değişim Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Cihan Partisi ve Liberal Demokrat Parti İl Başkanları’nın tüzel kişiliklerini bir kenara bırakarak kurdukları “Bursa İçin İşbirliği” kronik sorunlara çözüm bulma çabalarını sürdürüyor. İl Başkanları yaptıkları ortak olarak imza attıkları dekarasyonda vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak Bursa’nın çözüm bulamayan sorunlarını gündeme taşıdı.

Ortak yapılan açıklamada; “Yokluklara karşı mücadele ederek ayakta kalmaya çalıştığımız bir dönemde Ramazan ayınında gıda enflasyonuna tavan yaptırdığı bir ayı geride bırakarak vatandaşlarımızla salgının etkisinin kırıldığı bugünlerde kucaklaşmanın mutluluğunu yaşadık. Ramazan Ayının küskünlükleri dargınlıkları arkada bırakmak olduğu, kutsal değerlerimizin dini inançlarımızla birleşmesiyle duygusal metabolizmamızın yükseleceği günler olması gerekirken, nefret dilinin tavan yaptığı bir dönemi yaşadık. Vatandaşlarımızın siyasi kutuplaşma istememesine rağmen hem iktidar kanadında, hem Cumhur İttifakı kanadında, hem Millet İttifakı kanadında genelde, hem de Bursa özelinde ayrışmaları çıplak gözle gözlemledik ve Bursalılar adına çok üzüldük. Ramazan ayı bayramlaşma döneminde Türkiye gündeminde yer almak için geçmiş dönemlerde Başbakan, Bakanlık, Milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulunanların açıklamalarındaki nüansları duymak ise son derece ülkenin geleceği açısından kaygılandırdı. Bursa’da 20 yıldır iktidarda olmanın özgüveni ile bayramlaşmasını gerçekleştiren partinin, 6’lı masa muhalefeti tek kare fotoğrafa almamak için son dakika gerçekleştiği hamle ise düşündürücüdür.

ŞEHİR HASTANESİ-EMEK HATTINA “KEMAL DEMİREL İSTASYONU” ÇOK YAKIŞIR!

Bursa’nın kronik sorunlarını dile getirmek için çıktığımız bu yolda yapmış olduğumuz peş peşe açıklamalar sonrasında elde ettiğimiz kazanımlarda iktidarın çözüm arayışında bizim çözüm önerilerimize öncelik tanıdığı için teşekkür ederiz. Toplamda 36 sorunun 21’inde “Bursa İçin İş Birliği” önerileri gündeme alınarak ilimizin sorunlarına çözüm bulunmuştur. Kamuoyunun, Bursalıların sorunlarını yansıtmak için çıktığımız bu yolda bizlere olan teveccühü içinde şükranlarımızı sunarız. Bursa’da siyasetiyle farklı bir tat bırakan ve bayramda hayata gözlerini yuman geçmiş dönem Milletvekilimiz Kemal Demirel’e Allah’tan rahmet Bursalılara başsağlığı diliyoruz. Bursa’da 10 yıldır dillendirilen ama icraatta sıfırı geçemeyen YHT’nin bizde takipçisi olacağız. Demiryolları’nın simge ismi hale gelen Kemal Demirel’in ismini Balat’taki ana istasyona verilmesi, ısrarlı isteği İYİ Parti TBMM Gurup Başkanı sayın Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu tarafından CHP bayramlaşmasında gündeme getirilmişti. Bu talep gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilemeyiz ama biz Bursa imkanları dahilinde bu konuya yeni bir öneri getirmek istiyoruz. Kemal Demirel ismi yaşatılmak isteniyorsa Şehir Hastanesi-Emek Hattı içinde yapılacak olan istasyonlardan birisine hatta Balat YHT İstasyonuna bağlanacak olan durağa verilerek verdiği mücadelenin anısını yaşatabiliriz. Kapatılarak tarihin derinliklerine gömülen Köy Okulları’nın tekrar açılması için merhum vekilimiz Kemal Demirel’in yapmış olduğu çalışmalarınında takipçisi olacağız.

TARIM A.Ş. SÖZLEŞMELİ ÇİFTÇİ İSTİHDAMI BAŞLATMALI!

Bursa lobisinin olmaması, iktidar-muhalefet arasındaki uzlaşma kültürü olmaması, Türkiye liglerinde Bursa’yı 3’cü Lige düşürmüştür. Bursa’nın ülkeye değer katan 4’cü ili olmasına rağmen her alanda Türkiye’nin lokomativ gücü olması gerekirken gelişmiş metropol bir köyü andırması kalbi Bursa için atan herkesi üzmektedir. Şehircilik açısından sınıfta kalan bir Bursa diğer alanlarda da farklı bir durumda değildir. Tarımın başkenti olmamız gerekirken hala yerimizde saymamız, ekili dikili arazilerimizin toplamda 8 yılda yüzde 14,49’nu kaybetmiş olmamız sadece bu 10 partiyi mi üzüyor? Tarım A.Ş.; Bursa için büyük umutlarla doğmuş, kuruluşundan birkaç ay sonrasında da hayaller derin sulara gömülmüştür! Umudunu yitiren, toprağa küsen çiftçiyi Tarım A.Ş. bünyesinde sözleşmeli çiftçi yaparak tekrar kaderine terk edilen topraklarda yeni tohumlar hayat bulabilir, kanatlı hayvanlarda ördek ve kaz üretimine öncülük edilebilir, küçükbaş hayvancılıkta yeni üretim teknikleriyle çağ atlanılabilir. Tarım A.Ş ve BESAŞ işbirliği ile Dağ Yöresi’nde yaşam döngüsünü tekrar başlatılabilecek iken iktidar bu kadar ilgisiz kalmamalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ