Demokrat Zafer

DİSK, KESK, TMMOB, BTO, TÜMTİS Bursa’da meydanlarda!

Bursa’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında yapılan yürüyüş Kent Meydanı’nda son buldu. Yüzlerce vatandaş 1 Mayıs’ı türküler eşliğinde halay çekerek kutladı.

DİSK, KESK, TMMOB, BTO, TÜMTİS Bursa'da meydanlara çıktı 

GÜLİN ÖZDEMİR – ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN 

Bursa’da 1 Mayıs kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Bursa Tabip Odası (BTO), Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında meydanlara çıktı.

Sıkı güvenlik önlemleri altında toplanma alanına giden sendikalar, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve binlerce emekçi, Stadyum Caddesinden Kent Meydanı’na kadar marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ” 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramınızı kutluyoruz, ancak artık kutlanacak bir gün olmaktan çıktı. Asgari ücrete zam yapıldı ama daha işçilerin eline bile geçmeden eriyen bir ortamda düzenlemenin şart olduğu aşikar. Bu ortamda işçilerimiz ve emekçilerimiz için meydanlardayız. Hükümetin bir an önce işçilerimizin ve emekçilerimizin haklarını teslim etmesi gerekiyor. Açlık sınırının 4 bin 927 TL olduğu, yoksulluk sınırının 16-17 bin liraya çıktığı bu ortamda 4250 lira emekçinin eline bile gelemiyor. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan ise, “Bütün işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutluyorum. Bayram diyoruz ama ne yazıkki artık ortada kutlanacak bir gün yok. Açlık sınırının 5 bin liraya yaklaştığı, yoksulluk sınırının 17 bin liraya ulaştığı bir bayram yaşıyoruz. Bugün işçiler, emekçiler meydanlarda haykırıyor. Haykırıyoruz. Adalet hakça paylaşılmalı diyoruz. 1 Mayıs İşçi bayramınız kutlu olsun” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ise, “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda vekillerimiz ve örgütümüzle biraraya geldik. Bu dayanışmayı burada haykırarak, sesimizi duyurarak sürdüreceğiz” dedi.

Memleket Partisi Bursa İl Başkanı Güner Aklan, ise, “Bugün 1 Mayıs işçinin ve emekçinin alın terinin bayramı. Emek ve Dayanışma günü. Bizlerde Memleket Partisi olarak işçi haklarının her zaman yanındayız. Onların yanlarında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. Umarım emeğin, alın terinin hakkı verilir. Türkiye’nin, emekçinin buna ihtiyacı var” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ