Demokrat Zafer

Özdağ: Suriyelilerin gerçek dostuyuz

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Ümit Özdağ Suriyeli bir aile ile iftar yemeğine katılmak üzere Bursa’ya geldi. Özdağ, “Bizler bir barış mücadelesi veriyoruz. Biz aslında Suriyelilerin gerçek dostuyuz” dedi.

Ümit Özdağ: Suriyelilerin gerçek dostuyuz

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Ümit Özdağ’ın açıklamaları şu şekilde:

Bu akşam Bursa’da Halep’ten gelen bir aileyi ziyaret edeceğiz ve onlarla iftarda beraber olacağız. Biliyorsunuz Zafer Partisi 2013’te Suriye’den daha sonra Pakistan’dan ve Afganistan’dan Türkiye’ye gelmiş insanları geri göndermek istiyor. Biz bazılarının dediği gibi Suriyeli düşmanı değiliz. Biz ülkemizin bir iç çatışmaya sürüklenmesini istemiyoruz. Türk insanının bu büyük göçün oluşturduğu ekonomik krizin altında ezilmesini istemiyoruz. Bu insanların vatanlarına dönmesini istiyoruz. İleride onların turist olarak bizleri ziyaret etmelerini bizim de onları ziyaret etmemizi istiyoruz. Bizler bir barış mücadelesi veriyoruz. Biz aslında Suriyelilerin gerçek dostuyuz. Biz onları doğduğu, büyüdüğü, anne ve babalarının olduğu topraklara döndürmek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlaması için çalışıyoruz.

Yayıncı ve sosyal medya fenomeni olan Ahmet Sonuç (Jahrein)’in “Yarın mültecilerle ilgili bir haber paylaşacağım. Bu video kaydını alan arkadaşın da benim de hayatımız tehlikeye girecek. Umarım hakkımızı verirsiniz. Gazamız şimdiden mübarek ola!” tweeti üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Prof Dr. Ümit Özdağ, “Konuyu biliyorum. Jahrein’e tehlikeli olduğunu söyledim. Ancak cesurca “riskli olduğunu biliyorum fakat Türk halkı öğrenmeli” dedi. Haklı. Türkiye’nin nasıl tehlikeye sürüklendiğinin bir örneğini açıklayacak. Açıklamayı güvenlik/istihbarat birimleri dikkatle izlemeli” demişti. Bu konunun şu anki akıbetiyle alakalı sorduğum soru üzerine açıklama yapan Başkan Özdağ, “Ahmet bey beni gece 12 gibi aradı ve konuyu anlattı. Ben de kendisine konuyu güvenlik görevlileriyle paylaşması gerektiğini, ya da güvenlik görevlileriyle kendisi arasında bir bağlantı sağlayabileceğimi söyledim. Daha sonra bana konuyu kamuoyuna taşırsam ne olur sorusunu sordu. Tehlikeye girebilirsin yanıtını verdim ama bana ben korkmuyorum yanıtını verdi. Haberi yayınlayacak diye biliyordum demek ki tekrar bir gözden geçirdi ve böyle bir karar aldı. Belki de güvenlik güçleri kendisiyle bir irtibat kurmuş olabilir. Konuyu kendisi açıklamadıysa benim de açıklamam doğru olmayacaktır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ