Demokrat Zafer

Yurt dışından Türkiye’ye gelenler, hastalıklara karşı güvence altında!

Türkiyeye gelen yabancı turistlere sağlık kartı uygulaması Türkiye’nin sağlık turizmi gelirleri 2021’de %91 arttı

Globaly Health Sağlık Kartı, Türkiyeye gelen turistlere 1 yıllık sağlık güvencesi sunuyor

Sağlık hizmetleri alanında her geçen yıl dünyada öne çıkan Türkiyenin bu sağlık turizmi gelirleri, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2021de %91 artarak 1 milyon doları aştı. Türkiyeye gösterilen ilgi, yeni ürün ve hizmetleri de beraberinde getirdi. Bu alandaki son gelişme, uluslararası sağlık hizmetleri odağında faaliyet gösteren bir markanın Türkiyeyi ziyaret eden turistlerin sağlık hizmetlerine erişimini teminat altına alan kart oldu.

Türkiye’nin sağlık turizmi ve uluslararası sağlık hizmetleri alanında son yıllardaki yükselişi 2021’de de hız kesmedi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgiler, Türkiye’nin 2021’deki sağlık turizmi gelirlerinin bir önceki yıla kıyasla %91 büyüyerek 1 milyon 48 bin doları aştığını, Türkiye’ye sağlık hizmetleri için gelen yabancı turist sayısının da %65 arttığını gösterdi. Yükseliş trendi, bu alanda Türkiye’yi daha güçlü bir konuma taşıyan yeni ürünleri de beraberinde getirdi. Uluslararası sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren sağlık turizmi markası Globaly Health, başka ülke vatandaşlarının Türkiye’de bulundukları sürede sağlık hizmetlerine erişimini güvence altına alan yeni bir sağlık kartı geliştirdiklerini duyurdu.

Sağlık kartıyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Globaly Health CEO’su Dr. Fedakar Günsili, “Globaly Health olarak, başka ülke vatandaşlarının Türkiye’deyken kendilerini ülkelerinde hissetmeleri için gerekli tüm kolaylık ve konforu sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz Globaly Health Sağlık Kartı, bir hastalık geçmişi olsun ya da olmasın, Türkiye’ye gelen turistlere ülkede bulundukları süre boyunca herhangi bir hastalık durumunda kullanabilecekleri kapsamlı bir sağlık güvencesi öneriyor. İçeriği bir sözleşmeyle belirlenen sağlık kartı, paket ücreti dahilinde ayakta ve yatarak sağlık hizmetlerine erişimini 12 ay boyunca teminat altına alıyor” dedi.

Acil durumları da kapsayan 35 bin dolarlık teminat

Globaly Health Sağlık Kartı sahiplerinin sağlık hizmeti aldıkları hastaneyle bir para alışverişine girmek zorunda kalmadığını dile getiren Dr. Fedakar Günsili, “Bu sayede yabancıların fahiş fiyat gibi olumsuz durumlarla karşılaşma olasılığı da ortadan kalkıyor. Acil durumlarda gerekli olabilecek sağlık hizmetlerini kapsayan 35 bin dolarlık ayrı bir teminatı da içeren paket, turizm sektöründe şimdiye kadar sunulmamış bir hizmete de imza atıyor. Ameliyat gibi tedavilerin gerekli olduğu durumlarda ise Globaly Health’ın uzman ekibi en iyi doktor ve hastaneyi en uygun maliyetlerle ayarlayarak, bu maliyet üzerinden indirim hakkı da tanımlıyor. Konaklama ve transfer gibi hizmetleri de içeren ve 1 yıllık bir güvence veren Globaly Health Sağlık Kartı sayesinde sağlıklı ya da halihazırda kronik bir hastalığı olan tüm turistler, Avrupa’nın en uygun maliyetli sağlık hizmetlerine, kendi ülkelerindeymiş gibi erişebiliyor” değerlendirmelerini paylaştı.

Yılda 25 bini aşkın uluslararası hastaya hizmet veriyoruz”

Globaly Health Sağlık Kartı’nı ülkemize gelen başka ülke vatandaşlarının güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi için oluşturduklarını vurgulayan Globaly Health CEO’su Dr. Fedakar Günsili, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Farklı tıbbi branşlarda, alanında deneyimli binden fazla hekimimizle, yılda 25 bini aşkın uluslararası hastaya hizmet veriyoruz. 2015’ten bu yana faaliyet gösterdiğimiz Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan gibi birçok ülkede, uluslararası sağlık hizmetleri alanında güçlü ortaklıklara imza atıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de devlet yetkilileri ve milletvekillerinin de katılımıyla bir lansman gerçekleştirdik. Bu hizmeti bölge coğrafyası ve Avrupa’da da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Globaly Health Sağlık Kartı gibi kapsamlı hizmetlerin dünyanın her yerinden uluslararası vatandaşların ilgisini çekeceğini ve ülkemizin sağlık turizminin daha da büyümesine katkıda bulunacağına inanıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ