Demokrat Zafer

Peki, Nasıl Farkında Olacağız

Köşe Yazarı Hakan Dikmen; satırlarına, “Kulakları Çınlasın Değerli büyüğüm Mahmut Abim derdi ‘’Ah yavrum ah hiçbir şeyin farkında değiliz, yaşanan güzellikleri bir türlü göremiyoruz Ah Evladım Ah ’’ Güzel Ülkemde yaşanan sorunların başında halkımızın ülkemizde yaşanan büyümenin ve kalkınmanın farkında olmayışı. Halkımızın hâlâ kendisini yıllar öncesinin Türkiye’sinde yaşıyor zannetmesi!

Bu Dünyada bütün EN’lere sahibiz ama farkında değiliz nankörüz. Örnek mi istiyorsunuz buyurun size örnekleri Dünyanın en sistemli, en gelişmiş ve en hızlı büyüyüyen ekonomisine sahibiz ama farkında değiliz. Dünyada yıllardır En hızlı büyüyen ülkesiyiz ama farkında değiliz. Dünya üzerinde olmayan her şey bizde var. Dünyanın en sağlam en istikrarlı demokrasisi bizde! Demokrasiyi icat eden Yunanlılar bile bizi kıskanıyor Dünya üzerinde bulunan ülkeler arasında en ucuz akaryakıtı, doğalgazı, gıda ürünleri bizde ama farkında olan yok. Avrupa’da raflar tam takır kuru bakır ama bizde Türkiye’de öyle mi? Haşa kimseyi hakir gördüğümüz yok ama büyüklerimizin dediği gibi bizim ülkemizde kapıcıların bile arabası var ama farkında mıyız? Bizim ülkemizde asgari ücretle çalışanlar, memurlar ve emekliler el aleme muhtaç olmadan dört başı mahmur gibi geçinip gidiyorlar ama farkında değiller. Farkında değiliz Akdeniz‘de variller dolusu petrolümüz Karadeniz’de fokur fokur kaynayan doğalgazımız var.

Ultra lüks konutlar, son model arabalar daha bayiye gelmeden satılıyor, herkeste son teknoloji telefonlar ama halk olarak maalesef bunun farkında değiliz. Hastanelerde şükür kuyruk falan kalmadı, yerli arabamız çıktı çıkacak üretim bandında, paramızın itibarı en üst düzeyde zirve yapmış durumda ancak insanlar bunun farkında değil. En önemlisi; Sayın Bakanın deyimiyle ekonomik kriz bitmiş, gözlerine bakmamız yeterli ama biz bunun bile farkında değiliz. Corona salgını bitmiş, her şey normale dönmüş ülkede hayat güllük gülistanlık ama farkında olan yok. Bazıları insanlar sırf fitne, fesatlık olsun diye insanlarımızın farkına varmasına engel oluyor. Bütün bu gelişmeleri örtmeye çalışıyor. Unutmayın ki Güneş balçıkla sıvanmaz. Devletimizin en üst düzey yöneticileri her akşam televizyonlarda bas bas bağıra çağıra anlatmalarına rağmen halkın bütün bunları fark etmesini sağlayamadılar. Asıl acı olan da bu! Hani şu dünya lideri dediğimiz ülkeler ve diğerlerinden bile daha ucuz enerji Türkiye’de ama bu ülkenin güzel insanı bunu bile fark edemiyor.

Hadi fark edemiyorsunuz; işte bütün yandaş televizyonlarda anlatıyor büyüklerimiz, onu da mı dinlemiyorsunuz? Yoksa dinliyorsunuz da inanmıyor musunuz? Çok ayıp çok Böyle farkında olmayan bir toplumu nasıl yöneteceksiniz! Yarın sandık önümüze gelip, seçim falan olduğunda bu gelişmelerin farkında olamayan insanlar sırf farkında olamadıkları için oylarını farklı yerlere verirse ne olur halimiz, hiç düşündünüz mü? O günü düşünmesi bile korkunç Öncelikle farkında olma eğitimiyle işe başlanmalı sanki! Anaokulundan başlayarak lise son sınıfa kadar zorunlu ders olarak okutulmalı. Hatta üniversitede bile bu derse devam edilmeli. Yaşını başını almış eli kalem tutmuş üniversite bitirmiş deyim yerinde ise ‘’Kelli Felli’’ insanların bile farkında olamamak gibi bir sorun yaşıyorlar. Bak Mahmut Ağabeyim çözmüş olayı her şeyin farkında Adam dünyanın sayılı üniversitesini bitirmiş o bile yapılanların farkında değil!

Benim gibi yarım akıllı, cahil halk ne yapsın? Benim gibi sıradan halk için de Halk Eğitim Merkezlerin de liyakat sahibi insanlar tarafından farkında olma eğitimleri verilebilir. Halkımız bu kurslara katılarak farkında olma sanatının inceliklerini öğrenebilir. Kaldı ki öğrenmesi de lazım. Hayret ediyorum memleketimizde bu kadar gelişme ve kalkınma olur da neden insanlar bunu nasıl fark etmez! Ne yazık ki fark etmedikleri için ekonomik kriz var diyorlar; hiç krizin bittiğinin farkında olsalar böyle derler mi? Hâlâ ekonomik kriz edebiyatı yapıyorlar. Bitti, kriz falan bitti! Mazot çok pahalı, elektrik çarpıyor, doğalgaz ateş pahası derken dünyanın en ucuz enerjisinin bizim ülkemizde olduğunun farkında olsalar hiç böyle derler mi?

Ah yavrum Ah Şeker pahalı, domates el yakıyor, fasulyenin fiyatı uçmuş, etin yanına varılmıyor, marketlerde soygun var, pazara yaklaşılmıyor derken; Avrupa’da rafların bom boş olduğunun farkında olsalar hiç böyle konuşurlar m? Bütün sorun işte burada. Bütün Sorun farkında olmamak! Yapılan işlerin farkında olmayanlar hâlâ krizin sürdüğünü iddia ediyorlar, oysa yetkili bakan krizin bittiğini açıklayalı haftalar oldu. Toplumumuzu yönetenlerin en büyük eksiği bu, onlar da bunun farkında değiller.

Televizyondan konuşunca her şeyin sihirli bir şekilde hallolduğunu zannediyorlar; onlar da yönettikleri toplumun sinir uçlarının ve bu konuşmalara nasıl bakıldığının farkında değiller. Bakın sizler bunu sağlayamazsanız sonucun çok farklı olacağını fark edin diyoruz! Son olarak Mahmut Abimin çok isteyip te alamadığı o araba için ’’Ah yavrum Ah O Mercedes alınacak’’

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. muhlis vural dedi ki:

    Mahmut ağabeyi a haber spikerimi?

BİR YORUM YAZ