Demokrat Zafer

YETİŞKİNLERE YÖNELİK PERŞEMBE ATÖLYELERİ 12 ve 26 MAYIS’TA ARTER’DE!

Arter’de, sanatçı Güneş Terkol yürütücülüğünde düzenlenen Perşembe Atölyeleri yeniden başladı. Arter’in güncel sergilerinden seçilen farklı yapıtlar aracılığıyla çağdaş sanatta yorumlama ve üretim süreçlerinin keşfedilmesini amaçlayan atölyeler, 12 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’te “Mendilde Hikâyeler Atölyesi”, 26 Mayıs Perşembe günü 14:00’te ise “Düş Atölyesi” başlıklarıyla düzenlenecek. Sınırlı sayıda katılımcı ve gerekli sağlık önlemleriyle gerçekleşecek atölyelerin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

Her yaştan katılımcının yaratıcı süreçleri deneyimlemelerini amaçlayan Arter Öğrenme Programı’nın sergiler etrafında şekillenen etkinlikleri, hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenleniyor. Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleriyle ağırlayan Arter’de, yetişkin katılımcılar için sanatçı Güneş Terkol yürütücülüğünde düzenlenen Perşembe Atölyeleri de yeniden başladı. Eserler üzerine bir sohbetle başlayan atölye çalışmaları, çeşitli üretim yöntemleri ve malzemelerin sunduğu imkânların araştırılmasıyla devam ediyor.

12 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 14:00’te Arter’de gerçekleşecek “Mendilde Hikâyeler Atölyesi”nin içeriği, Handan Börüteçene’nin OyunBu sergisi kapsamında sergilenen Annemin Gösterisi (2002) başlıklı eserinden yola çıkıyor. Sanatçının kendi bireysel tarihi aracılığıyla tarihsel mirasın örtüsünü aralaması fikrine odaklanan atölye kapsamında OyunBu sergisini gezen katılımcılar, belleklerinde canlanan anıları mendillere aktaracaklar.

26 Mayıs 2022 Perşembe günü 14:00’te Arter’de gerçekleşecek “Düş Atölyesi”nin içeriği ise Füsun Onur’un OyunBu sergisi kapsamında sergilenen Eski Eşyaların Düşü (1985) başlıklı yerleştirmesinden yola çıkıyor. Onur’un bu yerleştirmesinde ev içine ait eşyalar ve nesneler bir düş ortamında karşımıza çıkıyor. Atölye kapsamında OyunBu sergisini gezen katılımcılar, tuval üzerine kendi kompozisyonlarını oluşturacaklar.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelerin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Arter Pazartesi hariç her gün açık. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

GÜNEŞ TERKOL HAKKINDA

Güneş Terkol (d.1981, Ankara) 2004 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. Ardından 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2018 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde pedagojik formasyonunu tamamladı. Sanatçı, işlerinde kumaş, dikiş, ses ve desen üzerinden toplumsal cinsiyet konularıyla ilgileniyor. Ortaklaşa çalışmaların ve müşterek bir amaçla bir araya gelişlerin çok önemli olduğuna inanan sanatçı, farklı ülke ve şehirlerde yaptığı atölye çalışmalarında, atölyeye katılan bireylerin gündelik gerçekliklerinden ve hayallerinden yola çıkarak kolektif işler üretiyor. Sanatçı, 2005 yılından beri bireysel çalışmalarının yanı sıra Ha Za Vu Zu sanat kolektifi ile de üretimler yapıyor ve ayrıca müzik grubu GuGuOu ile performanslarına devam ediyor.

Bilgi için:  arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Telefon: 0212 708 58 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ