Demokrat Zafer

Gemlik Körfezi’nde Albatros adlı tekneyle deneme turu

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, enBursa.com ekibiyle Gemlik ve Kumla arasında deniz ulaşımına başlayacak olan Albatros adlı tekneyle deneme turu attı. Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen programda Başkan Sertaslan enBursa.com Genel Yayın Yönetmeni Cennet Yüzer Cankılıç ve enBursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal’ın sorularını da yanıtladı.

Gemliklilere müjde! Deniz ulaşımı başlıyor…

Haber: Merve ÇEVİK
Kamera: Emre ÇELİK

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, enBursa.com Genel Yayın Yönetmeni Cennet Yüzer Cankılıç ve ekibini daha önce Nilüfer Belediyesi’nin kullandığı ve Gemlik Belediyesi’ne hediye ettiği Albatros adlı tekneyle deneme turu attırdı.Başkan Sertaslan, gerçekleşen ziyarette Genel Yayın Yönetmeni Cennet Yüzer Cankılıç ve enBursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal’ın sorularını da yanıtladı.

ALBATROS ARTIK ‘GEMLİKLİ’LERİ TAŞIYACAK
Gemlik Kumla arasında ilk kez deneme turunu enBursa ekibiyle gerçekleştiren Başkan Mehmet Uğur Sertaslan 40 yıl önce deniz yolu ile bu ulaşımın var olduğunu ve yeniden Gemliklilere kazandırmak istediklerini söylerken konu hakkında bilgi verdi. Başkan Sertaslan, “Teknemizin adı Albatros.Denize adaptasyonunu sağladık ve denize elverişlilik belgesini aldık. Toplam 36 kişilik bir kapasitesi var. Burada biraz rakam otobüse göre yüksek olacak. Onu da maliyet üzerinden konuşacağız. Bu uygulama Gemlik Kumla arasında 40 yıl önce vardı. Bu tekneyle yurttaşlarımız Gemlik Kumla arasında yolculuk yapacak. Bunun bir örnek olmasını istiyoruz. İnşallah devamı da gelir. Haziran ayı itibariyle de seferlerimiz başlayacak. dedi.

“VATANDAŞI MAĞDUR ETMEDEN YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK”
Başkan Mehmet Uğur Sertaslan enBursa.com Genel Yayın Yönetmeni Cennet Yüzer Cankılıç’ın sahil yolu üzerindeki binalarda, kentsel dönüşümdeki son durum nedir? sorusuna, yerinde dönüşüm ile vatandaşları mağdur etmeden çalışmaların devam ettiğini söyleyerek cevap verdi. Sertaslan sözlerine devam ederken, “İşi önümüzdeki aydan itibaren ön uzlaşma görüşmemelerine kadar getirdik. Vatandaşı çağırıp kentsel tasarım sonucu elde ettiğimiz konutlarla onların konutlarını değişmeyi önereceğiz. Yerinde dönüşüm yapacağız. Bunun 8 bin metre kare civarı işyeri, 198 bin metre kare de konut alanı içeriyor. Neredeyse tamamını bulunduğu yerde yükseltmeden yapacağız. Villalara kadar alttaki konutlarda dahil kentsel dönüşüm çalışma alanımız içerisinde.  Bu bölgede yüzde 95 seviyesinde destek var.  Bizim de burada hedefimiz, yüzde 20-22 seviyesinde kırım yapacağız. Yani 100 metre kare konutunuz varsa 80 metre kareye vatandaş evet diyorsa hiç para ödemeyecek. 100 metre karenin hepsini istiyorsan 20 metre kareyi inşaat maliyetine göre ödeyeceksin. 120 metre kare istiyorsan ilk 20’yi inşaat maliyeti üzerinden, ikinci 20’yi satış değeri üzerinden ödeyeceksin. Ön uzlaşma görüşmeleri 6 ay sürecek. Yüzde 70’in üzerinde bir durum yaratabilirsek evet dedirtebilirsek ondan sonra etaplamayı yapıp bakanlığa gideceğiz. Uzun bir süreç bunun farkındayız. Uğraşıp uğraşıp olmayacağına yavaş ama sağlam adımlarla olsun istiyoruz.” diye ifade etti.

“HALK MARKET VE BÜFELERLE MİLYONLARCA LİRA YURTTAŞIN CEBİNDE”
enBursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal’ın halk marketlerde son durum üzerine sorduğu soruyu da cevaplayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Neredeyse bin kadar vatandaşımız yararlanıyor. 1 ay kadar önce 1 milyonuncu krediyi vermiştik. Vatandaşın memnuniyeti çok yüksek düzeyde. Adaletle yaklaşıyoruz, öyle senin partin benim partim, oralı, buralı diye ayırım yok. Yurttaş müracaatını yapıyor. Şunu çok önemsiyoruz, kartı kadına teslim ediyoruz. Halk büfeler de zaten müthiş, orada da temel gıda ürünlerimiz var. Buradaki satış fiyatlarımız da oldukça uygun. Milyonlarca lirayı yurttaşın cebinde bırakıyoruz.” dedi.


 Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’e kazandıracakları Balıkpazarı projesi ve Gemlik Şehir Kulübü ile de Gemliğin vizyonuna değer katacağını ve bu konudaki çalışmaların da devam ettiğini ayrıca iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ