Demokrat Zafer

Vatanı satanlarla kavga edeceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında rest çekti… Kılıçdaroğlu, genelde bir saat süren grup toplantısını 13 dakikada tamamlayarak “Vatanı satanlarla kavga edeceğiz. Yazdığım konuşmayı bir kenara bırakıyorum, çok öfkeliyim. Hadi eyvallah arkadaşlar” dedi ve kürsüyü terk etti.

Kılıçdaroğlu: Vatanı satanlarla kavga edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM‘deki grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına kravatını gevşeterek ve hazırladığı metni bir tarafa bırakarak başlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

DÜNYADA BÖYLE BİR ÖRNEK YOK

“Dün Gezi kararı açıklandı. Değerli arkadaşlarım kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Burada görev alan hakimlerin bir kısmı zaten önceden kararlarını vermişler. Verdikleri kararlar kendi özgür iradeleriyle verdikleri kararlar değil. Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar.

Bu tür mahkemelerle yeni karşılaşmıyoruz aslında demokrasi tarihimize baktığımızda bu tür mahkemeleri çok gördük. Bu ülkenin Genel Kurmay Başkanının bile ‘terörist’ olarak kurgulanmış mahkemelerle hapse atıldığını gördük. Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir.

Baskıya isyandır Gezi. Kendi ülkemizde özgürce yaşamak istiyoruz diyor gençler. Bu kurgulanmış mahkemede Osman Kavala beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum oldu. Dünyada böyle bir örnek yok. Dünyada böyle bir garabet yok. Ama bizim ülkemizde olur. Çünkü yargı bağımsız değil. Bizim Vera’ya bir sözümüz var, biz Vera’yı tekrar babasıyla kucaklaştıracağız. Bunun sözünü veriyorum.”

YUMRUKLARIMI SIKIYORUM

Bugün farklı bir konuşmayla karşınızdayım. Karanlığa mahkum edilen bir ülke istemiyorum. Öfkeliyim. Ve seslenmek istiyorum. Ey Saray sesimi duyuyor musun? Evsiz, yurtsuz, aç bebeklerin ağladığını duyuyor musun? Ben bebeklerin ağlamalarından uyuyamıyorum. Sonra o karanlıkta senin 5’li çetelerini de düşünüyorum ve yumruklarımı sıkıyorum.

– Bunlar ekmeğimize göz koyanlardır diyor Ahmed Arif. Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil kötülere seyirci kalanlar yüzünden bu hale geldi. Bu engerekli çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zaferde o kadar görkemli olacaktır. Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz. Bu milleti çetelere boyun eğdirmeyeceğiz Ya bana katılın ya da şu an yolumda çekilin.

BİZ BİRBİRİMİZE EMANETİZ

– Bir insanın uğruna ölecek bir şeyi yoksa zaten yaşamamıştır. Söz veriyorum. Durmayacağız. Ülkenin gururunu konsolosluğa gömenlerle kavga edeceğiz

– 5’li çetelerle, milletin elektriğini kesenlerle, çocukları etten sütten mahrum bırakanlarla mücadele edeceğiz, kavga edeceğiz. Uyuşturucu baronlarıyla iş tutanlarla mücadele edeceğiz. Ülkenin gururunu konsolosluğa gömenlerle kavga edeceğiz. Yani vatanı satanlarla mücadele edeceğiz. Biz birbirimize emanetiz. Hadi eyvallah arkadaşlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ