Demokrat Zafer

Yunuseli Havalimanı Ne Kadar Güvenli?

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Adalet Mahallesinde faaliyet gösteren YBS Havacılığa ait eğitim uçağı, Yunuseli Havalimanı yakınında düştü. Uçağı kullanan Furkan Otkum ve eğitim alan Murat Avşar hayatını kaybetti. Acil eğitim uçuşu gerçekleştiren iki pilotun hayatını kaybetmesinde Yunuseli havalimanının konumu, güvenliği itibariyle sorun var mı? TMMOB Bursa İKK Sekreteri Feridun Tetik ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar Bursada Bugün’e özel açıklamalarda bulundu.

Yunuseli Havalimanı güvenli mi? (ÖZEL HABER)

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun TetikYunuseli Havalimanı’nın acil durumlarda, doğal afetlerde kullanılması gerektiğini daha önce önerdiklerini belirterek, “Yunuseli Havalimanı, mania engellerine sahip çıkılarak, daha kapsamlı bir hale getirilebilir. Hem eğitim için hem de küçük uçaklar için kullanılabilir. Daha önce Sönmez Havayolları tarafından kullanıldı. Burada yapılması gereken sadece yüksek binalara izin vermemektir. Bugünkü kazanın da Yunuseli Havalimanı’nın güvenliği sebebiyle değil, pilotların yeni olması ya da kullanım hatası olması sebebiyle olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar ise konuyla alakalı şunları kaydetti;

Bugün yaşanan kazada yaşanan can kayıpları bizleri üzdü. Plansız ve çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bir alanda uçuşlar yapılmaktadır. Mania kriterlerine göre pist alanı ve yapılaşma arasında belirli bir mesafe bırakılmalıdır. Ancak yapıldığı günden bu yana çevresi sürekli kontrolsüz şekilde yapılaşmış ve artık uçuşların yapılmadığı bu pistin eğitim uçuşlarına açılması Mania kriterlerine uygun değildir. Meydana gelen uçak kazası da bunun sonucu olmuştur. Daha büyük kayıpların yaşanmaması ise bir mucizedir. Yunuseli Havaalanı’nın rekreasyon alanı olarak kullanıma açılması yeniden değerlendirilmeli ve Akademik Odalar ile birlikte tartışılmalıdır.

Ayrıca TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Murat İlkme ve TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek ise konunun TMMOB bünyesinde gündeme alınarak ortak bir açıklama yapılacağını belirterek soruları cevapsız bıraktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ