Demokrat Zafer

DİSK EMEKLİ SEN GEMLİK ŞUBESİNDE KONGRE COŞKUSU

DİSK Emekli Sen Gemlik Temsilciliğinin birinci olağan genel kongresi Dersimliler Derneğinde yapıldı. Derneğin Gemlik Şube Başkanlığına Gazeteci Cemal Kırgız seçildi. Murat Yıldız ve Ramazan Kuş’un da yönetimde yer aldığı kongrede, 3 yedek ve 3 kişilik de delege listesi belirlendi. Gemlik’te 2021 yılında örgütlenme çalışmalarını başlatan Disk Emekli Sen Şubesinde atama ile göreve getirilen Huriye Demir ve yönetimine teşekkür edildi. Kısa sürede 55 üyeye ulaşan Gemlik Temsilciliğinin birinci olağan kongresinde 30 kişi oy kullandı. DİSK Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Burhaniye Örgütü Temsilcisi Turgut Ertaş, Dersimliler Dernek Başkanı Musa Aslantaş’ta kongreye katılan önemli isimler oldular.


CHP Gemlik İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, İyi Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri de Disk Emekli Sen üyelerini yalnız bırakmadılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre de divan başkanlığına Sacit Çam, kâtipliklere de Musa Aslantaş ve Esma Derya Yıldız getirildi. Disk Emekli Sen Gemlik Birinci Olağan kongresinin açış konuşmasını Disk Emekli Sen Bursa Yürütme Kurulu üyesi Erol Coşkun yaptı. Derneğin kuruluşunda yer alan Belediye eski Başkan yardımcısı merhum Bayram Demir’i bir kez daha saygıyla anan Erol Coşkun, Bayram Demir ile birlikte mücadele aşamasında vefat eden tüm sendikacıları da saygıyla andıklarını belirtti. Derneğin kuruluş aşamasındaki çalışmaları ve yapılan faaliyetleri anlatan Erol Coşkun, sendikanın yasal engellemelere rağmen örgütlenmesine ve emeklinin sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam’da, DİSK Emekli Sen’in Türkiye genelinde 167 şube ve 30 bine yakın üyesi olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de 14 milyon 490 bin emekli bulunmaktadır. Yarısı 65 yaş üstündedir. Yani 7 milyon 500 bin emeklimiz 65 yaş üstüdür. Bunun yüzde 19’u yani bir buçuk milyonu yalnız başına yaşamaktadır. 115 bin 404 nüfuslu Gemlik’te, bu nüfusun 50 yaş üstü 34 bin 237 iken, 65 yaş üstü 13 bin 353 kişidir. Türkiye yaşlanmaktadır. Ülkemde ve ilçemizde emeklilerimizin sayısı sürekli artmaktadır. Yaşlanan nüfusun sorunlarını görmezden gelemeyiz. Hep birlikte çözüm aramalıyız. Taleplerimiz dikkate alınmalıdır” dedi.


Bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret olarak yılda iki defa verilmesini, 2018’den itibaren ödenen bayram ikramiyelerinin geriye dönük enflasyon oranında hesaplanarak çıkan farkın emeklilere ilave tediye olarak verilmesini isteyen Disk Emekli Sen Bursa Şube Başkanı Sacit Çam, “Emekliler yük, kambur, külfet olarak değerlendirilmesin. ‘Emekliler devletin aynadaki görüntüsüdür’ bilinciyle insan onuruna yakışır şekilde yaşamak istiyoruz” diye konuştu. Ağır yaşam koşullarında ezilen ve yok sayılmak istenen emeklilere de seslenen Sacit Çam, “Sen yoksan bir eksiğiz. Haydi örgütlü mücadeleye diyoruz. Yaşasın örgütlü sendikal mücadelemiz. Yaşasın Disk. Yaşasın Disk Emekli Sen” diye konuşmasını tamamladı.


Disk Emekli Sen Gemlik Şube Başkanı Cemal Kırgız’da, emeklilerin yaşam koşullarının gün geçtikçe ağırlaştığına dikkat çekerek, Dünya ortalamasının çok altında olan asgari ücretten bile düşük ücret alan tek emeklilerin Türkiye emeklileri olduğunu savundu. Yeni yönetim ve üyeler ile birlikte hep beraber, sendikal mücadeleyi göğüsleyeceklerini kaydeden Cemal Kırgız, “AKP iktidarı biz emeklileri yaşayan ölüler konumuna düşürerek, canlı canlı tabutlara koymayı hedefleyen ve buna göre şekillendirdiği politikaları hayata geçirmekte oldukça başarılı bir iktidardır.

Gerek emeklilerin ekonomik, demokratik e sosyal haklarına, gerekse siyasal tercih ve ihtiyaca binaen bütün taleplerine kör sağır ve dilsiz olmuştur. Disk Emekli Sen olarak bizler öncelikle bu bakış açısını kesinlikte kabul etmiyoruz. Gemlik’te örgütlenme, bilinçlendirme, duyarlılık ve farkındalık çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bana, bizlere güvenen başta Bursa Şube Başkanımız Sacit Çam olmak üzere tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Sayın Murat Yıldız ve Sayın Ramazan Kuş ve tüm üyelerimizle birlik ve beraberlik içinde sendikal çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Faaliyet raporunun oylanmasının ardından, Cemal Kırgız Başkanlığındaki liste oy birliğiyle seçildi. Yönetim Kurulunda Murat Yıldız ve Ramazan Kuş’da yer aldı. Disk Emekli Sen Gemlik Şubesi Yedek üyeliklerine ise, Emin Filiz, Cemal Uray ve Ali Çakar getirildi. İyi Parti Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz’da, her zaman demokratikleşme ve sendikal çalışmaların yanında olacaklarını vurguladı. Kongre, üyelerin ve konukların dilek ve temenni konuşmalarıyla son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ