Demokrat Zafer

Azmettiler, Nilüferli Kadınları Aynı Çatı Altında Buluşturdular!

Herşey bir elin parmakları kadar kadının cesaretiyle başladı. Nergiz Döner, Derya Poyraz, Zeynep Sezen, Nilgün Alpak, Gülderen Tarcan, Reyhan Başaran, Dilek Kaya’nın kurucusu olduğu S.S. Bursa Lotus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi öncülüğünde İhsaniye’de 350’den fazla kadın işletmeci bir araya gelerek bir ilke imza attı. Kooperatiflerin İl Sorumlusu ve CHP Nilüfer Belediye Meclis Üyesi-Başkanvekili Vildan Özkula’nın 3 yıldır üzerinde ilmek ilmek çalıştığı proje bugün meyvesini verdi. Başkanlığını Nergiz Döner’in üstlendiği Bursa Lotus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi öncülüğünde Agara-İhsaniye Pazar Alanı’nda 350 kadın işletmecisi tezgahlarını açtı.

Açılış kurdelasını Bursa Lotus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nergiz Döner, Nilüfer Belediye Başkanvekili Vildan Özkula,  CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Serpil Altun, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar, CHP Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Rasih Konca kesti. Açılış konuşmasında söz alan Bursa Lotus Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nergiz Döner; ” Kooperatifimizin kuruluş amaçlarından biri de kadınlarımıza yeni bir pencereden nefes almaları sağlamak. Ülkemizin bugünkü ekonomik tablosunu hepiniz biliyorsunuz. Amarika’yı yeniden keşfetmeye tekrar gerek yok! Bir çağrı yaptık ve 350 kadınımızı, kardeşimizi bu alanda toplamanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geliştirdiğimiz projenin Türkiye genelinde rol model olmasını arzuluyoruz. Küçük kazanımlarla kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerine yardımcı olmaya devam edeceğiz. Artık her ayın 4’cü pazar günü bu alandayız.” dedi.

Projenin mimarı Nilüfer Belediye Başkanvekili Vildan Özkula; “Bugün iki sevinci bir arada yaşıyoruz. Üreten kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı olması amacıyla hazırladığımız bu projenin bugün hayata geçmesi yanında, kalıcı hale getirmek için verdiğimiz mücadelenin lehimize sonuçlanmasının sevincini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Kooperatifçilik üretim maliyetlerini azaltırken üretim miktarını da artıran, aradaki aracıları bertaraf eden yapısı ile ülkemizin ne kadar ihtiyacı olduğunu kanıtlayan bir etkendir. Nilüfer Belediyesi bugüne kadar onlarca kooperatife destek vererek bu konudaki sigorta görevini de başarıyla gerçekleştirmiştir. Sosyal devlet olmanın en büyük gerekliliği kooperatifleri desteklemektir, biz Nilüfer Belediyesi olarak sizlere her konuda desteğe açığız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ