Demokrat Zafer

Teker Teker Sokak Hayvanlarına Mama Veriyor.

Sosyal medyada gördüğü bir kesitten etkilenen ünlü model Ayaz Özdemir ve yakınları cadde cadde dolaşıp beslenemeyen sahipsiz sokak hayvanlarına mama veriyor.

Ayaz Özdemir ve arkadaşları, geç ve saatlerde semt semt dolaşarak kimsesiz sokak hayvanlarına mama veriyor.

Sosyal medyada gördüğü kısa bir kesitten etkilenen ünlü model Ayaz Özdemir, arkadaşlarıyla birlikte sokak hayvanlarına yardım eli uzatma kararı aldı.

Günün farklı vakitlerinde  hayvanları bulmak için semt semt dolaşan Özdemir ve arkadaşları, yardıma muhtaç ve aç sokak hayvanlarına teker teker mama veriyor.

Özdemir ve arkadaşları, mama bağışı yapan bir siteden yüklü alımlar sağlıyor. Bunları esnafa bir bir dağıtıyor, acıkan kedi ve köpekleri beslemelerini istiyor.

Köylerde ve parklarda aç olan köpek ve kedilerin karınlarını doyuran, şefkatiyle  hayvanları kucaklayan Özdemir ve arkadaşları, hayvanseverler tarafından da takdir ve gururla karşılanıyor.

Ünlü Model Ayaz Özdemir, muhabirlere yaptığı açıklamada, bir kap mamaya muhtaç sokak hayvanlarına birer tas mama bıraktıklarını,mamaları, esnafa ve hayvanseverlere aynı davranışı sergilemeleri için de esnafları gezerek mama dağıttıklarını söyledi.

Medyada rastladığı bir video sayesinde böyle bir proje gerçekleştirdiğini anlatan Özdemir, ” Çevremde yaşayan sokak hayvanlarını gördüm. Elimde olan kedi mamalarını, bina önünde aç olan sokak kedilerine vermekle işe koyuldum. Bu durumu arkadaşlarımla da paylaştım. Onlar da bu davranışı  benimseyerek uygulamak istediler. Daha sonra arkadaşlarımla birlikte böyle bir çalışma başlattık.” dedi.

” sokaktaki dostlarımız aç susuz bekliyor,bu insanlık nasıl huzur buluyor? ” Özdemir esnafa ve hayvanseverlere de kedi ve köpek mamalarını dağıttıklarını vurgulayarak, mamalar eksildiği zaman yeniden tedarik etme imkanı olmayan esnaflarımıza iletişim bilgilerini bıraktıklarını, belirli periyotlar halinde yeniden mama aktarımı yapıp sokaktaki dostlarımızı beslemeye devam edeceklerini belirtti.

Bu sayede iyiliğin sürdürülebilir olmasını sağladıklarını, yapılan bu hareketin anlık yapılan bir faaliyet değil, derinliği olan bir çalışma olmasını istediklerini anlatan Özdemir, şunları aktardı:

Akşam saatlerinde geç vakitlerde gözlerden uzak bir şekilde sokak hayvanlarına yardım eli uzatıyoruz.Karşıdan bakıldığında çok basitmiş gibi gözükebilir ama onlar bizim için çok değerli.Yapmış olduğumuz bu çalışmadaki amacımız sadece karınlarını doyurmak değil, sokakta örselenmiş bir şekilde duran sevgiye muhtaç kedi ve köpekleri yürekten sevgimizle kucaklıyoruz. Memnuniyetini kendince miyavlayarak ileten bir kedi beni derinden etkiledi.Oysaki ilk yaklaştığımızda korkmuş gibiydi. Burada da görüldüğü üzere her şeyin ilacı sevgidir sözünü bir kez daha onaylamış oluyoruz.

Ayaz Özdemir, bu davranışın bireylerin hayata karşı bakış açısını değiştireceğini,her birey üzerinde sevgi, yardımlaşma duygusu ve güçlü bağların nasıl kurulduğuna dair bir çalışma göstererek, “Bizler geceleri sıcacık yatağımızda karnımız tok bir şekilde uykuya daldığımızda, sokak hayvanlarının aç olmaları beni derinden derine empati yapmaya sürükledi ve git gide bu konuda daha da hassaslaştım. Empati duyum bu sayede geliştiği için sokakta karşılaştığım dostlarımız ile konuşmaya başladım. Ben her iyi yaklaşım da yine kucak dolusu sevgiyle karşılaştım onlar da bize bu şefkati, mutluluğu ve samimiyeti gösteriyorlar, bundan emin olabilirsiniz.” diye konuştu.Yazın susuz kalan hayvanlar için evlerin ve dükkanların önüne bir kap su konulduğunu hatırlatan Özdemir, “Herkes aynı şekilde aç kalan sokak hayvanları için de  bir kap mama bırakmayı ihmal etmemeli, bu gayet basit bir alışkanlıktır” dedi.

Özdemir, ilerleyen süreçte İstanbul’da belirledikleri yerlerde ek olarak mama yardımı yapacağını duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ