Demokrat Zafer

Sağlık hizmeti talebi sağlık çalışanları tarafından karşılanamaz hale gelmiştir

İYİ isimden hastane çıkışı! Sağlık personelinin dertlerine ve personel eksikliğine dikkat çeken İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya; “Öncelikle Orhangazi Devlet Hastanesinde görevini doğru bir şekilde yapmaya çalışan bir kadın hekime yapılan çirkin saldırının hepimizi üzdüğünü ve şiddetin her türlüsünü kınadığımızı belirtiyor, başta Uzm.Dr. Merve Lehimcioğlu hanımefendi olmak üzere Orhangazi Devlet Hastanesinin tüm çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Tıp insan sevgisi ile yoğrulmuş zor ve kutsal bir meslektir. Ancak son yıllarda bu kutsal meslek, tarihimiz boyunca yaşanmadığı kadar sıkıntılar yaşıyor ve tüm sağlık çalışanlarının mutsuzluğunu endişeyle gözlemliyoruz.

Ak parti hükümetleri döneminde sağlık hizmetlerindeki sorunların çözümü olarak dayatılan Sağlıkta Dönüşüm Programının Sağlık sistemine sokmuş olduğu;

Rekabet, müşteri memnuniyeti, Performansa dayalı ek ödeme sistemi ve maliyette verimlilik gibi kavramlar, sağlık ortamının ruhunu bozmuş, Sağlık hizmetlerinin kalitesini iyileştirme miş aksine kışkırtılmış sağlık hizmeti talebi sağlık çalışanları tarafından karşılanamaz hale gelmiştir.

Emekleri değersizleştirilmiş, ekonomik, sosyal ve özlük hakları budanmış, hasta-hekim ilişkisi deforme olmuş, meslek itibarsızlaştırılmış ve sağlıkçılara yönelik şiddet toplumsal bir salgın halini almıştır.

Şiddetin temelinde, aşırı hasta yoğunluğu, zorlaşan çalışma koşulları ve yetkililerin kullanmış oldukları ötekileştirici, değersizleştirici ve sistemi değil sağlık çalışanlarını hedef gösteren hürmetsiz söylemleri gibi birçok neden yer almaktadır. Ayrıca şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesi çok önemli bir faktördür.

Sağlıkta artan şiddetin sağlık sisteminin yapısal sorunları ile paralel büyüdüğü aşikârdır.

Genel Başkanımız Meral Akşener’in defalarca dile getirdiği, İyi Parti Milletvekillerinin TBMM’de sürekli gündeme taşıdığı Sağlık sistemindeki sorunlar ve çözüm önerileri maalesef duymazdan gelinmiştir. İyi Parti Orhangazi İlçe Başkanlığı olarak bizlerde ilçemiz devlet hastanesinde gerek personel gerekse ekipman eksikliklerini sürekli gündem de tutarak çözüme ulaşmasını sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da Toplum sağlığını olumsuz etkileyen hiçbir soruna duyarsız kalmayacağız.

Ancak bizlerin yapıcı önerileri bir yana Sağlık çalışanlarının haykırışlarını sağır sultanlar duydu, bir tek sorumlular duymadı. Unutmayınız!! Sağlıkta şiddetin sorumlusu, şiddeti uygulayanlar kadar, şiddetin önlenmesi için gerekeni yapmayanlardır.

Hekim hasta ilişkisinin insani boyutunu görmezden gelen, uzlaşmaya dayanmayan, hasta memnuniyetiyle birlikte, çalışan memnuniyetini de dikkate almayan ve sağlık çalışanlarını yok sayan, tepeden inmeci ve dayatmacı bir politikanın, sağlık ortamını iyileştirmediği ve iyileştiremeyeceği gün gibi ortadır.

Yetkilileri bir kez daha sorumluluk almaya ve göreve davet ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ