Demokrat Zafer

Bombalı saldırı yorumu: Bursa, tesadüfi seçilmiş yer değil!

Olay gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Milli Güvenlik Uzmanı olan MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu’nun Bursa’daki bombalı saldırıyla ilgili dikkat çeken sözlerini bugünkü köşesinde paylaştı…

Bombalı saldırı yorumu: Bursa, tesadüfi seçilmiş yer değil!

Bombalı saldırı… 1980 öncesi polis-adliye haberleri peşinde koştuğumuz günlerde yaşadığımız olaylardandı. En son 27 Nisan 2016’da Ulucami’de bir canlı bomba kendini patlattı.

O zamandan beri de bu tür saldırı görülmüyordu.

Ne var ki…

Bursa Cezaevi’nde görevli infaz koruma memurlarnını taşıyan servis otobüsü saat 07.30 sıralarında Mudanya Yolu’nda Esentepe yakınlarından geçtiği sırada uzaktan kumandalı bomba patlatıldı ve 1 infaz koruma memuru şehit oldu, 7 kişi de yaralandı.

Olay üzerine…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ erken saatte Bursa’yla gelirken, Şehit Cengiz Yiğit’in cenazesine de katıldılar

İşte…

Bu şok saldırının ne anlama geldiğini, Milli Güvenlik Uzmanı olan MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu’na sorduk.

Dedi ki:

Türkiye’de sağlanan iç huzur ve güvenliğin yanı sıra, uluslararası zeminde kazanılan itibardan rahatsız olanlar var. Onların maşalarının devreye sokulduğu bu saldırıyla anlaşıldı.”

Bu noktada…

Bursa tesadüfi seçilmiş bir yer değil” dedi ve çok özel değerlendirme yaptı:

Bursa’mız eylem yapılmayan bir yer. Daha çok da, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde eylem yapmak üzere gelenlerin Balıkesir’le birlikte konaklayıp hazırlandıkları bir yerdi. Bu nedenle Bursa’mızda fazla eylem gözükmüyordu.”

Bakışı şu:

Şimdi Bursa’nın huzurunu bozmak isteyen bir grup olduğu anlaşılıyor. O nedenle Türkiye genelinde daha dikkatli olmak lazım.”

Ardından…

Terör, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur” tanımlaması yaptı ve şunu söyledi:

O patlayıcıyı oraya koyan terörist, onların değişik sıfatla temsilciliğini yapanlar, terörist ve destekçilerine siyasi, mali ve psikolojik dahil her tür destek sağlayanlar bu cinayetlerin sorumlularıdır. Hepsini lanetliyorum.”

Bu kınamayı…

Öğleden sonra da gündem dışı söz aldığı TBMM Genel Kurulu’nda tekrarladı.

Hedefteki Bakanları Vahapoğlu açıkladı

Saldırıyı… MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu ile konuşurken, eski bir polis-adliye gazetecisi olarak şunu söyledik.

Asker sınır ötesinde PKK’ya büyük bir harekat yaptı. Salı akşamı da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar fahri profesörlük unvanı almak için Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeydi. Saldırı ona mesaj olabilir mi?”

Bunun gözardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Vahapoğlu da şunu açıkladı:

Şu anda İçişleri ve Milli Savunma Bakanları terörle mücadele, Dışişleri Bakanı tutarlı dış politkika ve sonuç alan başarısı nedeniyle hedefler.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ