Demokrat Zafer

Acı gerçeklerle karşı karşıyayız

Kırşehir’de halka seslenen İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Ben bir iddia ile geziyorum. O da şu: Seçmen velinimet olsun diye” dedi. Bir esnafla yaptığı sohbeti de sosyal medyadan paylaşan Akşener, “Artık milletimizin alım gücünün tükendiği acı gerçeklerle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilçe ilçe sürdürdüğü esnaf ziyaretlerine bugün Kırşehir’de devam etti.

Akşener’in buradaki ilk durağı Akpınar ilçesi oldu. Vatandaşın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Akşener, kendisini takip eden vatandaşlara da hitap etti.

image small

“EMİR DEMİRİ KESER”

“Başbakan Meral” sloganlarıyla karşılanan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

*Bugün ben esnaf gezip diğer ilçemize gidecektim. Sonra da iftar yapacağız merkezde. Ama ben bir iddia ile geziyorum.

*O da şu: Seçmen velinimet olsun diye. Arkamda (arka tarafında duran kişileri eliyle göstererek) eski politikacılar var. O zaman seçmen velinimetti. Hazır olda mıydı bütün partiler karşınızda? Hazır oldaydı.

*İşte onu yeniden canlandırmak için geziyorum. Sizin dertlerinizi kamuoyuna mal etmek için geziyorum. Kutuplaştırmanın dışına çıkarmak için geziyorum. Ama bir şey oldu. Bütün programımız, esnaf ziyareti sonrası devam etmekti. Muhtarım dedi ki, ‘Çık sandalyenin üzerine el salla.’ (Gülerek) Biz de dedik ki, ‘Emir demiri keser…’ ve çıktık.

image small

ESNAF YAŞANANLARI TEK TEK ANLATTI

Kentteki gezisinde bir esnafsa Akşener’e ekonomide yaşananları şöyle anlattı;

*İşlerimiz kötü, Türkiye’nin hali kötü yani görüyorsunuz. Alım gücü bitti. 60 liralık yağ, 200 lira oldu. Burada hiçbir satış yapamıyoruz. Dükkan kirasını bekliyorlar.

*Bugün işe gittiğimiz zaman parayı hemen alamıyoruz, iş bitimi parayı alabiliyoruz. İnsanların alım gücü de azaldı. İnşaata gidiyorum adam çimentonun torbası 75 TL diyor, yapamıyor.

*Bir inşaat musluğu 30 liraydı, şimdi 70-80 lira. Nasıl alacaklar? 2 bin 500 TL emekli maaşı alanlar var, yetişmiyor, millet perişan.

“BUYRUN MİLLETİN SESİ”

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

“Memleketimizi kasıp kavuran pahalılığın izleri Kırşehir’imizde de aynı… 60 liralık yağın 200 lira olduğu, artık milletimizin alım gücünün tükendiği acı gerçeklerle karşı karşıyayız.

*Biz gerçekleri dile getirdikçe ‘yaygaracılık’ ile suçlayanlar; Buyurun, milletin sesi…”

image small

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Kırşehir’de esnaf ziyaretlerine devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iftar programı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriğinin kesilmesine ilişkin değerlendirmesi sorulması üzerine şöyle konuştu:

“DİKKAT ÇEKMEK AMAÇLI BİR TUTUM”

“Sayın Kılıçdaroğlu elektrik faturalarını ödememe tutumuyla; 3.5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesiliyor, 1.5 milyona yaklaşan bir doğalgaz abonesinin de doğalgazı kesik. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek amaçlı bir tutum aldı. Bugün sayın Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesilmesi basının, herkesin ilgisini çekti; bir genel başkanın evinin elektriğinin kesilmiş olması.

“ÇOK OLUMLU DEĞERLENDİRİYORUM”

Bu umarım, ödeyemediği için elektriği kesilenlere dikkat çeker. Zor durumdaki insanların iktidar tarafından problemlerinin çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. Bu açıdan çok olumlu değerlendiriyorum bu tutumu.

“SADECE İKİ FİRMANIN VERGİ BORCUNDAN DAHA DÜŞÜK”

Ama şimdi bir şey daha var. Elektrik ve doğalgaz parasının bir şekilde ortadan kaldırılmasının fiyatı ne biliyor musunuz? 1 milyar 225 milyon lira. Cengiz İnşaat’ın ve Turkcell’in vergi borcunun silinmesinden daha düşük. Sadece iki firmanın vergi borçlarından daha düşük.

“FATURAYI BEN ÖDEYEBİLİRİM”

(Gülerek) Bu işte tabi Selvi hanımın durumu zor. Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur, müsaade ederse ben ödeyebilirim hanenin elektrik borcunu. O da Selvi hanım için.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ