Demokrat Zafer

Bu değişim daha keskin olacak!

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Adayı ve Bursa Yenişehir Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit, BESOB’a bağlı olan odalara iftar verdi. İftar etkinliği Ramada Otel’de gerçekleşti. BESOB Başkan Adayı ve  Bursa Yenişehir Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit, “Mübarek Ramazan ayında birlikteyiz. Hayat değişiyor, işlerimiz ve alışkanlıklarımız değişiyor. Bizim içinde bu değişim daha keskin olacaktır.’’ İfadelerini kullandı.Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Adayı ve Bursa Yenişehir Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit Ramazan dolayısıyla BESOB’a bağlı odalara Ramada Otel’de iftar programı düzenledi. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Adayı ve Bursa Yenişehir Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit, teknolojinin geliştiğini ve herkesin istediklerini kolaylıkla ulaştığını belirtti. Bilgit, ‘’Bizim Esnaf Odaları Birliği olarak öncelikle Ar-Ge oluşturacağız. Günün şartlarına göre paylaşım yapacağız. Sahada esnafla iç içe olarak yerinde dinleyeceğiz, sorunlara çözüm bulacağız. Yılmadan çalışacağız.’’ Diye konuştu.

Fahrettin Bilgit, şöyle devam etti:

‘’Mübarek Ramazan ayı’nda birlikteyiz. Hayat değişiyor, işlerimiz alışkanlıklarımız değişiyor. Bizim içinde bu değişim daha keskin olacaktır. Rüzgar da yaprak gibi savrulacak mıyız? Yoksa kendimizi mi geliştireceğiz? Yılmadan gece gündüz çalışmayı tercih ediyorum. Bize yakışanı yapacağız. Esnaf emeğini yapsın istiyoruz. İşimizi ve kendimizi geliştirelim.’

‘ÇATALTEPE HER ZAMAN GÜNDEMDE’

Çataltepe  her zaman gündemdedir. 2008 yılında başladı. 2022 hala sonuç alamadık. Yaklaşık 7 yıldır mahkemeyle zaman kaybetti. 125 dükkan 7 yıl boyunca zarara uğradı. Bursalılara dükkanların 70-80 bin TL gibi rakamla teslim edileceği söylendi. Ancak 240-260 bin TL fiyatlar verildi esnafa. Böyle olunca esnaf dükkanları alamadı.  Siyasileşmeye dönemine tamamen karşıyım. 9 yıldır siyaseti ağzıma almadım. Hiçbir siyasi partinin desteğini istemedim. Benim desteğim buradaki insanlardır.’’ Dedi.

Bilgit; “Çataltepe her platformda önümüze gelmektedir. 2008’den beri sonuç alamadık. Bu proje 7 yıl mahkemelerle zaman kaybetti diyemem. Mahkeme mazeret değil. 125 dükkan kuraları çekildi ve 80 bin TL ile satışa sunulacak denildi. Fakat 250 bin TL fiyat çektiler. 2-3 bin dükkan yapacak olan TOKİ tereddüte düştü. 125 dükkanı satamıyorsak 3 bin dükkanı nasıl satacağız diye düşündüler? Plansızlık ve liyakatsizlik sonucu bunlar yaşandı. Ne mühendis ne mimar var. Kooperatif  ve hak sahibi 1500 kişiyi ortak edeceğiz. Esnafları yerlerinden çıkarmaya çalışıyorlar. Esnaf nereye gidecek? Çataltepe Bursa’ya kazandırılacaktır. Tavşanlı’da 7 yıl önce başlayan 1100 dükkan sahiplerine teslim edildi. Bursa’da yanlışlar, eksiklikler var. Emin olun biz, Çataltepe’yi Bursa’ya kazandıracağız.” dedi.

‘Seçimi siyasallaştırıyor’ iddialarına ne diyorsunuz? Esnafa kredi vermemek gibi tehditler ediyormuşsunuz. Bu iddia için ne söylemek istersiniz?

Esnafın krediye müracaat edip alamaması söz konusu değildir. Pandemi yaralarını esnaf, kefalet kooperatifi kredileri ile aşmıştır. Bunu iddia eden arkadaşın yanında da Esnaf Kefalet Kredi Komisyon Yöneticileri var. Onlara niye bu iddiayı öne sürmemiş?

Proje üretimine hiç katkınız olmadığı söyleniyor?

Birlik Başkanı ile metanetle uzun yıllar görev yaptık. Zaman içerisinde işlerin iyiye gitmediğini gördük. Bu yönetim anlayışı ile yönetilemeyeceği için aday oldum. Yenişehir’e yer tahsis ettik. Esnaf Odalar Birliği Hizmet Binası kazandırmak için çok uğraştım. Orhaneli ve Büyükorhan’dan yer aldık. Orhaneli’deki yeri tekrar satmak için girişimlerde bulundular ama satamadılar. Biz orayı satmayacağız. Orhaneli esnafının hizmetine sunacağız. Bursa’da esnafa elektrik satmaya çalıştılar. Bu Birlik elektrik satamaz. Karşı çıkmama rağmen elektrik verildi ve paraları toplayamadılar. Kavga etmeyiz, fikir belirtiriz. Önümüzdeki dönemde tüm sorunları aşacağız.

Orhaneli Esnaf Sanatkarlar Oda Başkanı Mümtaz Aslan konuşmasından satır başları;

Başkan ilçemize ziyarete geldi. ”Size aldığımız arsayı Orhaneli Belediye Başkanına satmak istiyoruz onun için görüşmeye geldim” dedi. 4 ay sonra Belediye’ye çağrıldım. Belediye Başkanı, “Ben almak için teklif yapmadım, Birlik Başkanı satmak için bana teklifte bulundu” dedi. Bende Başkana, siz burayı alamazsınız, Birlik Başkanı’da burayı satamaz dedim. Çünkü ne benimle nede yönetimiyle herhangi bir fikir alışverişinde bulunmadı. Ben Orhaneli’de bunu yaşıyorsam Bursa’da neler yaşanıyor siz düşünün.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ