Demokrat Zafer

Adayım!

“Halen yürütmekte olduğum Bursa Barosu Başkanlığına ekim 2022 de ayında yapılacak seçimde de adayım” Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun; “Hodri Meydan” diyerek adaylığa “varım” dedi.

Öztosun; “16 Nisan 1909 da dava vekilleri cemiyeti olarak kurulan ve 113 yıllık bir hukuk çınarı olan Bursa Barosunun 28 yıllık bir üyesi olarak  karakollardan savcılıklara, icra dairelerinden mahkeme salonlarına, yargı süreçlerinin her yerinde ve aşamasında hak mücadelesi verdiğim meslek hayatımda;  Bursa Barosunda daha önce aktif olarak çalıştığım  staj, cmk gibi birçok komisyona ilave olarak 2017 yılında anayasa komisyonu başkanlığı ; 2016 yılından sonra Av.Gürkan Altun başkanlığındaki Bursa Barosu yönetim kurulunda; Saymanlık ve Başkan yardımcılığı bu yıl da Baro Başkanlığı görevlerinde bulunarak  adil günlerin düşü peşinde, hukukun üstünlüğü, mesleğin korunması ve geliştirilmesi için yönetim kurulları, baronun diğer kurul, komisyon ve merkezlerindeki arkadaşlarım ile barolar, sivil toplum kuruluşları, akademik odalar ve çalışmalarımıza ve mücadelemize katkı koyan meslektaşlarımla beraber her platformda çalıştım, mücadele verdim.

Meslektaşlarımın da şahit olduğu üzere, bazen üzülerek bazen sevinerek, bazen yorularak, çok  zorlu süreçlerden geçtik. Ama yılgınlığa kapılmadan çok çalıştık. Umudumuzu ve kararlılığımızı koruyarak asıl değerli olanın mücadele olduğunu ve mücadeleye devam etme halinde amaca ulaşılabileceğini düşündük. “ Kuş ölür ama uçuşu hatırlanır “ mücadeleyi bırakma dedik sık sık kendimize.
Sonra bazı şeyleri unuttuğumuz  için kaybedildiğini, itiraz eden ve hatırlatan seslerin çıkmadığı için mücadele etmekten vazgeçildiğini gördük. Unutmamak, unutturmamak için mücadele verdik. Hukukun üstünlüğü ve mesleğimiz için; umudumuzu, çabamızı, sesimizi ve itirazımızı hep yükselltik.
Uyuyamadık , memleketin hali bizi seslerle uyandırdı.  Bizi çağıran ah ! lı seslere koştuk. Suyun, toprağın, ağaçların, hayvanların ahını duyduk koştuk. Kadınların, çocukların, emekçilerin, meslektaşların ve haksızlığa uğramış olanların ahını duyduk da  koştuk. Düzelmeden memleketin hali, düzelmeden mesleğin hali bize uyku ve rahat haram dedik koştuk.
Sonuç olarak ; savunma ve adil yargılanma hakkının, hak arama özgürlüğünün ve nihayetinde hukuk devletinin teminatı olan savunma mesleğinin maddi manevi geriletildiği, yargının kurucu unsuru, itiraz ve hak arama  mesleği olduğu göz ardı edilerek, avukatlık mesleğinin salt bir iş takipçiliğine dönüştürülmeye çalışıldığı, avukatın müvekkili ile özdeşleştirip kriminalize edildiği ve bunlarla savunma makamının değersizleştirilip, etkisizleştirmeye çalışıldığı siyasal ve sosyal bir iklimde;  tüm bu durumu yaratan anlayış ve hukuk politikalarına karşı;  Bursa Barosunun tarihten gelen anlayış ve birlikteliğini koruyarak, Anayasamızda yer alan demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin içinin boşaltılmasına karşı çıkan, boyun eğmeyen, itiraz etmekten asla vazgeçmeyen, adaletsizlikle müzakere değil sürekli mücadele eden, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş değerlerine sahip çıkarak  ve “Hak kuvvetten üstündür“ demeye devam ederek,  sorunların üzerine giden,   çözüm odaklı çalışma ve mücadele kararlığı ile Bursa Barosunun Ekim ayında yapılacak genel kurulunda Bursa Barosu Başkanlığına aday olduğumu duyuruyor, siz değerli meslektaşlarımın takdir ve onayına sunuyorum.” ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ