Demokrat Zafer

Turizme Sırbistan Damgası: Gizli Cennet Mokra Gora Vadisi, Dünyanın En İyi Turistik Köylerinden Biri Oldu

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından geçtiğimiz senenin sonunda açıklanan “Dünyanın En İyi Turistik Köyleri” listesinde, Sırbistan’ın pitoresk destinasyonu Mokra Gora da yer alıyor.

Dünyanın 75 ülkesindeki 170 turistik yer arasından seçilen Mokra Gora’nın dünyanın en güzel köylerinden biri olduğu, Dünya Turizm Örgütü tarafından da tescillendi. El değmemiş vadiler ve kanyonlarla çevrili Mokra Gora, nefes kesen doğasıyla ve mükemmel kayak tesisleriyle Sırbistan’ın en turistik yerlerinden biriydi.

Mokra Goranın Tanıtımı Ünlü Yönetmen Emir Kusturicadan

“Balkanların Prensi” lakaplı dünyaca ünlü yönetmen Kusturica, “Bir Mucizedir Yaşamak” isimli filmin çekimleri sırasında güzelliğinden etkilendiği Mokra Gora’da bir kasaba inşa ederek buraya yerleşmişti. Efes Antik Kenti’nden ilham alınarak yapılan ve yapımında çam ağaçları kullanılan Drvengrad kasabası, ziyaret edenler tarafından “ütopyanın gerçeğe dönüştüğü yer” olarak tanımlanıyor. Organik gıda üretimi ve kültürel aktiviteleriyle de adından sıkça söz ettiren Drvengrad, her sene binlerce ziyaretçinin akın ettiği bir film ve müzik festivali olan “Kustendorf”a ve tiyatro festivaline de ev sahipliği yapıyor.

Bir Demiryolu Mühendislik Harikası: Sargan Sekiz

Adını deniz seviyesinden 300 metre yükseklikteki tepelerde çizdiği “8” şeklinden alan bu efsanevi demiryolu, sadece Mokra Gora’nın değil tüm Sırbistan’ın en turistik yerlerinin başında geliyor. Turistik bir müze-demiryolu olarak türünün tek örneği olan Sargan Sekiz, Sırbistan’ın en güzel manzaralarının içinden geçen dar bir demiryolu olmasıyla ünlü.

Forbesin Seçimi: Balkanlardaki Muhteşem Doğa Harikası Tara Ulusal Parkı

Tara Dağları’nın eteklerinde yer alan Tara Ulusal Parkı, vahşi yaşamı ve göz kamaştıran ekosistemiyle bölgenin en dikkat çekici yerlerinden biri. El değmemiş doğal güzelliklerinin yanı sıra Raca Manastırı gibi 11. yüzyıldan kalma tarihi kalıntılara da ev sahipliği yapan parkta, geleneksel evlerin nadir örneklerinin yer aldığı 7 de köy bulunuyor. Balkan yarımadasının sunduğu bu nadide güzellikler, prestijli Forbes dergisi tarafından da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olarak tavsiye ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ