Demokrat Zafer

ALİ YALÇIN, “ENFLASYON VERİLECEK ZAMMI AŞTIĞINDA EŞEL MOBİL DEVREYE GİRMELİDİR”

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bursa ziyaretleri kapsamında yaptığı açıklamasında, “Enflasyon oranı verilecek zammı aştığında eşel mobil devreye girmelidir. Alım gücünü koruyacak, kamu çalışanına nefes aldıracak yöntemleri arayıp tartışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bursa ziyaretleri kapsamında Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milli Eğitim İl Müdürü Serkan Gür, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Saim Kılavuz ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyaretlere; Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar, Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 No’lu Şube Başkanı Erkan Süveydaş ile şubelerin yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bursa ziyaretleri kapsamında, Bursa Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret eden Yalçın, “Vali Sayın Canbolat’a, kamu çalışanlarının sorunlarına gösterdiği ilgi ve sergilediği çözüm odaklı yaklaşımları için takdir ve memnuniyetimizi ifade ettik. Uludağ Üniversitesi Rektörü Ahmet Saim Kılavuz ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ile bir araya geldik. Üniversite çalışanlarının taleplerini ilettik. Sayın Gür’e, il müdürlüğü görevinin hayırlı olmasını diledik ve Bursa’da görev yapan eğitim çalışanlarının talep ve beklentilerini paylaştık.” ifadelerini kullandı.

ALİ YALÇIN, “EŞEL-MOBİL YÖNTEMİ SABİT GELİRLİYİ KORUR”

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, eşel mobil yönteminin sabit gelirliyi koruyacağını ifade ederek şöyle konuştu, “Salgın ve savaş ortamının zorlukları tüm dünya ile beraber ülkemizi de ekonomik sorunlarla boğuşmak durumunda bırakıyor. Enerji ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar büyük sorun. Sabit gelirlileri korumak için eşel-mobili tartışılmalıyız. Enflasyon kontrol altına alındığında eşel mobil yöntemi devre dışı da kalabilir. Fakat enflasyonun verilen zammı daha ilk aydan alıp götürdüğü bir ortamda sabit gelirliler için bir alım gücünden bahsedilemez. Enflasyon oranı verilecek zammı aştığında eşel mobil devreye girmeli. Ya da enflasyon farkının yansıtıldığı altı aylık dilimler üç aya düşürülerek yansıtma öne alınabilir, ezilmenin önüne geçilebilir. Alım gücünü koruyacak, kamu çalışanına nefes aldıracak yöntemleri arayıp tartışmalıyız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ