Demokrat Zafer

Tak: Yeniden adayım ve kazanacağım

54 yıldır görevde olan BESOB Başkanı Arif Tak, bir kez daha adaylığını açıkladı. Tak, esnafın her zaman yanında olduklarını ifade ederken, kangrene dönen Çataltepe projesi için ise yeni dönemde kesinlikle bitireceklerini söyleyerek enBursa.com’a özel açıklamada bulundu.

Haber: Merve Çevik
Kamera: Emre Çelik

Adaylığını yeniden açıklayan ve 54 yıldır görevde aktif olan BESOB Başkanı Arif Tak, kendisini bir kez daha adaylığa götüren süreci ve projelerini enBursa.com’a anlattı. Tak, “Net konuşuyorum, bu dönemden sonra bir daha da aday olmayacağım.Çoğunluk ne derse onu yapmaya çalışıyorum. Aday olmamın sebeplerinin başında arkadaşlarımızın, esnaflarımızın ısrarı oldu.” dedi.

“ÇATALTEPE PROJESİ BİTECEK”
Artık neredeyse yapımı kangrene dönen ve kendileri için önemli bir proje olan Çataltepe projesi hakkında açıklamada bulunan Tak, yeniden seçimi kazandıkları taktirde artık bu projeyi tamamlayacaklarını söylerken konu hakkında açıklamada bulundu. Tak; “Önemli bir proje ve önemli bir konu. Sırtımızın kaldıramayacağı bir yükün altına girdik. Bu projenin içerisinde Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, TOKİ, Esnaf Odaları Birliği ve odalarımız var. Dolayısıyla büyük bir proje. Şehir içinde üretim yapan 7-8 bin insanımız var. Kooperatif başaramadı ama Allah’ın izniyle 15 Mayıs seçimleri sonrasında önem vereceğiz. Kim ne derse desin o sanayi Bursa’nın malıdır, yeridir. Hükümetimizin de desteğini alacağız. Büyük bir ihtimal ile yeniden TOKİ’ye dönülecek. Bu tıkanıklık aşılacak. Parasını geri almayanlar kazanacaklar inşallah. Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuda bir iki açıklama yapmış, orasının yapılmasının mümkün olmadığı şeklinde. Ama o beyanatları bizi üzüyor. İnsanlar moral bekliyor. Zaten Büyükşehir bu işin içerisinde.  Allah’ın izniyle bu iş bitecek.” diye ifade etti.

“BESOB PROJESİZ KALMAZ, YENİ PROJELER VAR”
“BESOB projesiz kalmaz” diyen Tak, projeleri arasından bazılarını şu şekilde sıralarken; “Yeni projeler olacak tabi ki de. Mesela bir projemiz var.4 yıl sürecek. 30 milyon euroluk bir proje. Ama yalnız bize ait değil. Türkiye’de 12 il e verilmiş bir proje. Suriye’den gelen ve bizim Türk vatandaşlarımızı da kapsayan bir çalışma olacak. Bu projede ruhsatları olmayanların ruhsatları alınıp verilecek. 4 yıl içerisinde kayıtsız esnaf kalmayacak. İkinci projemiz belgelendirme projesi olacak. Servis araçlarının belgelendirilmesi de halen devam ediyor. Bir diğeri eğitime çok önem vereceğiz. Beşevler’de eğitim merkezimiz var. Pandemiden dolayı ara verilmişti. Birçok konuda eğitimlerimiz devam edecek. Yani esnafın, sanatkarın rahat edebilmesi ve para kazanabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben 15 Mayıs’ta yapılacak seçimde seçimi alacağımıza çok inanıyor ve güveniyorum ”dedi.

“ESNAFA, SANATKARA DEĞER VERENLERLE YÜRÜYECEĞİZ” 
Yeni süreçte kuracağı ekibi ile ilgili de bilgi veren BESOB Başkanı Arif Tak; “Aynı ekiple yürüyemiyoruz çünkü ayrılanlar oldu. Mevcutlara takviye ederek iyi bir ekip kuracağız. Kriterlerimiz ise esnafa, sanatkara  fayda sağlayabilecek, o güce sahip olabilecek ve kıymet verecek kişileri  süzgecimizden geçirip öyle karar vereceğiz” diye ifade etti.

15 Mayıs Pazar günü eğitim merkezlerinde gerçekleşecek olan 3 adaylı seçimde oy kullanacak olan 104 odadan 805 delege olduğunu ifade eden BESOB Başkanı Arif Tak, herkesi o gün oy kullanmaya davet etti.

ARİF TAK…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ