Demokrat Zafer

DEVA çatısı altında birleşiyoruz!

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Normal Sorular’da Furkan Kahraman’ın sorularını yanıtlıyor.

Normal Sorular’ın konuğu DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz

DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Normal Sorular’da Furkan Kahraman’ın sorularını yanıtladı.

Serkan Özgöz’ün açıklamaları şu şekilde;

‘BURSA UZUN YILLARDIR KÖTÜ YÖNETİLEN BİR ŞEHİR’

Sayın Ali Bey’i yarın ve öbür gün yedinci kez Bursa’da ağırlamanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Yerel yönetimler eylem planımızı Bursa’dan açıklıyor DEVA Partisi. Bursa’da yaşayanlar olarak aslında şehrin DEVA partisinin temsil ettiği bütün karakteristik özelliklere sahip birde yerel yönetimler ile ilgili çok da şanslı bir yer olduğunu söyleyemeyiz. Bursa çok uzun yıllardır kötü yönetilen bir şehir. Bizim daha önce yaptığımız çalışmalar yönetimimizin karakteristiği, yapılan değerlendirme be temaslar bu hazırlığın bir parçasıydı. DEVA Partisinin önce Bursa’ya da deva olması lazım bakış açısıyla DEVA’nın yerel yönetimler vizyonunu Bursa’dan Türkiye’ye duyurmak istedik. Yarın Emek Kapalı Pazar Alanı için hazırlığımız var. Bizler vatandaşımız ile iftar yapmak istiyoruz. Tüm vatandaşları oraya davet ediyoruz.”

(SAHA ÇALIŞMALARINDA VATANDAŞIN TEPKİSİ) “Parti olarak memnun olduğumuz ancak ülke adına memnun olamadığımız geri dönüşlerle karşılaşıyoruz. İnsanlardan duyduğumuz ekonomik gerçekler insanın içini acıtıyor. Asgari ücret ile çalışıp 3 tane çocuk bakmaya gayret eden ve bugünün koşullarında fahiş hale gelmiş faturaları ev kiralarını ödemeye çalışan insanlar. Dolayısıyla ülkenin şuandaki durumunun bize yansıması bu üzücü. Hemen derhal bu sorunların çözüm bulması gerekiyor. İnsanların Ali beye ve bize yapmış olduğumuz çalışmalara teveccühü de bizleri gururlandırıyor umudumuzu artırıyor. Her gün sahada olma gayretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

(TEŞKİLATLANDIRMA ÇALIŞMALARI KONUSU) “Şu anda Bursa nüfusunun yüzde 96’sını kapsıyor durumdayız. Mustafakemalpaşa ilçemizin önerisini genel merkeze gönderdik. Onun dışında İznik ve Orhangazi ilçesi var. İznik’i de bu hafta içerisinde netleştirmiş oluruz. İlçe sayısı olarak 3 tane eksiğimiz vardı Nisan ayında tamamını kapatmayı hedefliyoruz. Yıldırım Kongresiyle de beraber uzun zamandır Bursa’nın yüzde 96’sında da DEVA Partisi fiili olarak teşkilatlarıyla beraber çalışıyor.”

‘DEVA İÇİN YENİ TRANSFERLER KAPIDA’

(Sedat Kızılcıklı Transferi) “DEVA Partisi’nin temsil ettiği ilke ve değerler açısından konuyu ele almak lazım. DEVA ailesinin ne kadar doğru bir yolda olduğunu gösteriyor. Sedat Bey, Bursa’da sevilen ve tanınan, milletvekili döneminde Bursa’yı çok güzel temsil etmiş milletvekilimiz. Bunların dışında milletvekilliğini bıraktıktan sonra devam eden kariyeriyle de siyasete örnek olmuş bir insan. DEVA çatısı altında birleşiyor olmanın ne kadar doğru işler yaptığımız anlamına geliyor. Bursa kamuoyunda da çok ses getirdi. DEVA fikrine Türkiye’nin, Bursa’nın ne kadar ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Yeni kurulan partiler büyüyecek gelişmeler de devam edecek. Seçim işleri Başkanımızın da açıkladığı üzere yeni transferlerde kapıda. Aslında sadece transfer olarak bakmamak lazım. Memleketin geleceği hakkında sorumluluk sahibi, bu gidişattan memnun olmayan herkesi biz DEVA çatısına bekliyoruz. Bu ülkenin de bir sürü yetişmiş insan gücü var siyasetin kirli tarafına bulaşmamış, rant peşinde koşmamış, kendine bir şey istememiş, memleket hayrına çalışmış bir sürü insan var bu insanlar zamanla DEVA fikri altında buluşuyor bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor.”

(PARTİNİN ÜYELİK SÜRECİ) “142 bin Türkiye çapında. Bizim büyük ilçelerimizin de kurulmasıyla beraber giderek artmaya devam edecek. Yıldırım ilçesi geçen ay en hızlı büyüyen ilçeler arasına girdi, biz Bursa olarak en hızlı büyüyen iller arasına girdik. Oransal olarak bu artıyor. Geçen ay partimiz yüzde 20 büyüdü bizde yaklaşık yüzde 22 büyüdük. Bursa’nın hak ettiği yere getiriyoruz Bursa’yı.”

AK Parti’nin kalesi Yıldırım ve İnegöl ilçelerindeki saha çalışmalarında nasıl manzaralar ile karşılaşıyorsunuz?

İki düşünce var, insanların halka açık yerlerde beyan ettiği düşünceler birde dost ortamında konuşulan düşünceler var. Basın önünde olmayınca kimse bakmadığında doğruların neler olduğu gerçek olarak masanın üzerinde duruyor ve iktidarın performansını gösteriyor bu durum. İlk seçimde de konuşmayan şeylerin sandığa nasıl yansıdığını göreceğiz.

(ANKET ÇALIŞMALARI KONUSU) “Pandemi koşullarında yapılan anketler çok sağlıklı olmuyor. Pandemi koşulları ortadan kalktığında daha gerçekçi bir anket yöntemi olacak. Bir yandan teşkilatlarımız kuruluyor 700 ilçenin üzerindeyiz 81 il de varız. DEVA Partisi her gün üzerine koyuyor. İnsanların nasıl fikir değiştirdiklerine bakıyorum tepkileri alıyorum. Bursa’da temas etmediğimiz insan kalmadı. Bu insanlara yakından baktığımızda anketler ile tepkiler arasında fark olduğunu görüyorum. Temel olarak siyaset kurumu bugün Türkiye’nin sorunlarını çözmekten uzak bir siyaset dizdi. Herkes seçim yasasını, seçimi, cumhurbaşkanı adayının kim olacağını aslında halkın sorunlarıyla alakalı olmayan şeylere odaklı. Ama DEVA Partisi iktidara geldiği gün halkın sorunlarını nasıl çözeceğine odaklanmış durumda. Yerel yönetimler eylem planımız da somut sonuçlardan biri.”

‘ALİ BABACAN BİZİ MOTİVE EDİYOR’

“101 maddeden oluşan belediye 101 adını verdiğimiz yerel yönetimler eylem planımızı da perşembe 13.00’da Bursa’dan açıklamış olacağız. Bu ne demek gündelik siyaseti bir kenar bırakıp milletin çok uzun süredir biriktirdiği dertleri çözmek lazım bunun içinde bugünden çalışmak lazım. Ali bey bizi de motive ediyor. biz çalışmalarımızı bugünden halkın önüne mütabakat metni gibi imzalayarak ortaya koyuyoruz.”

(BURSA YÖNETİMİ KONUSU) “Bursa yönetimini yorumlayamıyoruz, neresinden tutarsak elimizde kalıyor bizim. Tariğin nerede olduğunu biliriz biz. Doğu-Batı hattında sıkışır, Sırameşeler’de sıkışık bir trafik var, bu sıkışıklık Üniversite kavşağına kadar uzar. Özlüce sokaklarında da bu trafiği çekersiniz. Kent Meydanı, Gökdere, Setbaşı, Gürsu, Kestel Kavşağı’na doğru devam eder bu sıkışıklık. Belediye’nin yeni yaptığı kavşak İstanbul Yolu’nda. Yolcu yoğunluğu doğu batı istikametinde, raylı T2 hattını ise tam tersi kuzey güney istikametine yapıyorlar. Karar verme şekilleri insanların ihtiyaçlarına yönelik değil, kendi siyaset finansmanlarına sağladıkları rant projelerine odaklı. 4 hastane kapatarak şehir hastanesi yaptılar şimdi hastaneye gidecek raylı sistem için hastaneye harcanan paradan daha fazla harcıyorlar. Para bu milletin parası.”

‘İNSANLAR KÜLTÜRPARK’A GÜVENLİK SORUNU YÜZÜNDEN GİDEMİYOR’

“Kültürpark meselesinde, Belediyenin önceliklerine baktım gerçekten ihtiyaç var mı diye. Kültürpark içerisinde insanlar güvenlik sorunları sebebiyle dolaşamıyorlar biliyorsunuz, Çarşamba semtimiz bir çöküntü alanı haline geldi. Oradaki insanlar da Kültürpark’a gidiyor. Kültürpark’a giden Bursalı yok ama organize ediliyor orası. Bilançolarına baktım gecen yıl 295 milyon TL bütçeleyip 245 milyon TL faiz ödemişler. Bu sene de aşağı yukarı 250 milyon faiz ödeyecekler. Bu kadar borçlu bir belediye bu kadar faiz öderken yaptıkları işlere bakıyorum ve anlamakta güçlük çekiyorum. Bursalıların onca çözülmesi gereken sorunu varken bu kadar birlikte Bursalıların dertlerinden habersiz olmaları da enteresan geliyor bana.”

(ULUDAĞ ALAN BAŞKANLIĞI KONUSU) Uludağ’ın Alan Başkanlığı gündemde son zamanlarda. Tam o tarihlere denk gelecek şekilde Ak Parti il başkanı hep beraber Kuveyt’te Bursa’nın turizm olanaklarını pazarlamak adına 800 iş adamına sunum yapıyorlar ve sosyal medyada paylaşıyorlar. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Ama Bursalıların satılacak bir karış toprağı bile yok bunu da bilmeleri lazım.

(DEVA’NIN YOL HARİTASI) “DEVA’nın ilk 90 günde ve 360 günde yapacağımız faaliyetler diye somutlaştırdığı eylem planı perşembe açıklanıyor. Bizde bugünden 2024 yerel seçimlerine hazır olmak üzere o eylem planının bir Bursa görüntüsünü ekibimle birlikte hazırlayacağız. Biliyorsunuz İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ile birlikte çalışıyoruz. Onun liderliğinde bir komisyon oluşturuyoruz. Zaman zaman değerlendirme toplantıları yapıyoruz. Bursa’ya bir plan sunma gayretimiz var Bursa’nın çevre planı 98 yılında Erdem Saker döneminde yapıldı bir daha da plan yapılamadı. Plansız ve giderek boğulan bir şehirde hep beraber yaşıyoruz. Uzun süredir yapmak istediğimiz yerel gündem anketi başlattık çeşitli meslek gruplarıyla paylaşıldı anket. Onun verileri toplanacak ve duyurusunu da yapmayı planlıyoruz.”

(İMSİAD BAŞKANI ANDIÇ İLE ORTAK ÇALIŞMALAR) “Bursa’nın Kentsel dönüşüm sorunu alt madde. Binaların yüzde 55’i kaçak olarak geçiyor. Otosansit’ten başlayarak Paşaçiftliği’ne kadar kalan alan tarım alanlarını kötü kullanma kaynaklı kalan alanlardır. 16 küçük sanayi sitemiz var 3 milyonu geçmiş bir şehiriz. 220 bin geçici sığınmacıyla yaşamaya çalışıyoruz. Bursa’nın komada kalan bir hasta acil çözümlere ve müdahaleye ihtiyacı var. Batı’da yeni sanayi alanları var ve ciddi anlamda konut ihtiyacı ortaya çıkıyor. Yakın zamanda İstanbul’un yaşadığı şeyleri yaşayabiliriz bu ciddi bir risk. Bursa’da kiralar ortada. Bu işin bir dengesi olması lazım.”

(DEVA PARTİSİ’NİN SANDIK GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI) “Vatandaşın oyuna sahip çıkmak zorundayız. Bu bizim verdiğimiz birinci sözdü vatandaşa. 6’lı masada da gündeme geldi bu konu. 6841 tane sandığa 6841 tane temsilci atayacağız. Bazı sandıklarda bunu 3’e çıkarmayı düşünüyoruz. Bu yüzden teşkilatımızı büyütmeye çalışıyoruz, ama birinci önceliğimiz vatandaşın oyuna sahip çıkmak bunun için çalışıyoruz.”

“Bursa gibi bir şehirde bir günde bir şey değiştirilemeyebilir ama şeffaflaştırırdım. Hesapların şeffaflığı üzerine. Türkiye’de her yönetim bundan sonra hesap verebilir olmak zorunda. Vatandaşın bir lirasının bile çarçur edilmesi, yolsuzluk, bunun hızla engellenmesi lazım. Biz kaynakları bol olan bir ülke değiliz. Şehirciliği iyi yapmak istiyorsanız akıllı, tasarruflu, planlı ve doğru ekiplerle yapıyor olmanız lazım. Bunu yapan da var yapamayan belediyelerimiz de var. Siyasetin finansmanı ve belediye ilişkilerini kesebilecek bir yol yordam bulmaya gayret ederdim.”

“Milletin siyasetçi ifadesine güveni o kadar azaldı ki, mevcut siyasi aktörler tarafından, insanlar güvenemez hale geliyor. Sütten ağzı yanınca yoğurdu üfleye üfleye yemeyi tercih ediyor. Burada iki türlü sorumluluk var hem vatandaşın hem siyaset yapanın. DEVA Partisi daha önce hiç siyaset yapmamış insanlardan oluşuyor kadroların en az yüzde 50’si siyaset yapmamış olacak bunun önemi siyasetin kirli tarafına hiç dokunmamış insanların siyasete girişi başarılı oldu DEVA Partisiyle.”

 

  • SERKAN ÖZGÖZ…
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ