Demokrat Zafer

LARA KAMHİ’NİN “DİJİTAL ANALOGLAR” BAŞLIKLI VİDEO GÖSTERİMİ 15-22 NİSAN’DA AKBANK SANAT BEYOĞLU’NDA

Eserleriyle ve uluslararası başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden çağdaş sanatçı ve yönetmen Lara Kamhi’nin video çalışmalarından oluşan “Dijital Analoglar” başlıklı video gösterimi, 15-22 Nisan tarihleri arasında Akbank Sanat Beyoğlu binasında sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının “Split” isimli video serisinin görülebileceği gösterim, SENKRON Eş Zamanlı Video Sanatı Sergileri kapsamında gerçekleşiyor.

Algı ve gerçekliğin öznel doğasını araştırmak için sezgi ve teknolojiyi kullanan sanatçı ve yönetmen Lara Kamhi’nin eserleri Türkiye, İspanya, Japonya, Tunus, Almanya, Güney Kore, Polonya, Lübnan, Belçika, İsviçre, Rusya, Şili, İngiltere, Amerika gibi dünyanın birçok farklı ülkesinde çeşitli galeri, müze, kamusal alan ve festivallerde sergilendi.

Lara Kamhi’nin “Split” başlıklı video serisinin gösterileceği “Dijital Analoglar” gösterimi, 15-22 Nisan 2022 tarihleri arasında SENKRON Eş Zamanlı Video Sanatı Sergileri kapsamında Akbank Sanat Beyoğlu binasında ziyarete açık olacak. “Dijital Analoglar”, küratörlüğünü Zeynep Arınç’ın üstlendiği ve Akbank Sanat’ta devam eden “Dijital Sanatta Şimdi: Alternatif Gerçeklikler +NFT” sergisine paralel olarak düzenleniyor.

Sanatçının erken dönem çalışmalarının önemli bir aşaması olan ve dolayısıyla anlatısının merkezinde yer alan “Split” serisi, her gün etrafımızı saran semiyotik (göstergebilim) unsurları algıladığımız, gözlemlediğimiz ve kavradığımız yolların taklidiyle, dış dünyanın geçici ancak manipülatif doğasını araştırıyor. Bu dijital analoglar, Kamhi’nin dokunsal olan ile dokunulamayanın, figür ile soyutlamanın, analog ile dijitalin birlikteliğini tasvir etme çabasını simgeliyor. Gerçeği kavramak için soyutlamayı kullanırken, görünen dünyanın bir nevi barkodunu çıkartıyor ve onu algısal kodlarımızın özüne, hareket halindeki renklere, biçimlere ve ışıklara indirgiyor.

Bilgi için:        larakamhi.com

LARA KAMHİ HAKKINDA

Lara Kamhi, Sorbonne Nouvelle Paris III Üniversitesi’nde Tiyatro, Paris Amerikan Üniversitesi’nde Film üzerine öğrenim gördükten sonra lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon üzerine tamamladı. Yükseköğrenimini 2013’te Slade School of Fine Art’ta (UCL) tamamlayan sanatçı mekâna özgü, sarmal ve sinematik yaklaşımlara odaklanan Prizmaspace adlı bağımsız sanat inisiyatifinin de kurucu-ortaklığını ve yöneticiliğini üstlendi. Kamhi, 2009 yılından bu yana ulusal ve uluslararası galerilerde, müzelerde, festivallerde ve kamusal alanlarda çalışmalarını sergiliyor. Ayrıca müzik video yönetmenliği ve prodüksiyon tasarımcılığı yapan Kamhi üretimlerini, kurucu ve yöneticisi olduğu Prizma Expanded çatısı altında sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ