Demokrat Zafer

Bütün meslektaşlarımızı odalara sahip çıkmayı bekliyoruz.

Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkan Adayı Fatih Arslan, haziran ayında gerçekleşecek olan 24. Olağan Genel Kurulu öncesinde, Bursa Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu olarak çalışmalarını enBursa.com’a anlattı.

SMMMO Başkan Adayı Fatih Arslan'dan enBursa'ya özel açıklamalar!
Özel Haber: Merve Çevik
Kameraman: Günay Akgül

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın haziran ayında gerçekleştireceği 24.Olağan Genel Kurulu’nda yarışacak Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nun adayı Fatih Arslan kendisini adaylığa götüren süreci ve daha fazlasını enBursa.com’a anlattı. Arslan, sevgi ve bilginin paylaştıkça çoğaldığını ve bu düsturla hareket eden bir grup olduklarını söylerken sözlerine şöyle devam etti:

“Ben gurubumuzda 2013 yılından bu zamana kadar oda kurullarında görev yapmaktayım. Yönetim kurulları öncesinde oda komisyonlarında görev yaptım. Bu tecrübemi odaya yansıtmak için aday oldum.” dedi.

‘FARKIMIZ; SEVGİ, BİLGİ, PAYLAŞMAK’

Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu olarak en büyük farklarının sevgi, bilgi ve paylaşmak düsturu olduğunu bir kez daha yineleyen Arslan, eğitim anlamında aktif olduklarını belirten, “Eğitim kurumlarını,  eğitim komisyonlarını çok daha etkin bir halde çalıştırıyoruz.Türkiye genelinde Türkiye Mesleki ve Birlik Grubu var. Bunlarla beraber hareket ediyoruz. Odamızın ve meslektaşlarımızın saygınlığı arttıracak projelerimizle meslektaşlarımızın önünde olacağız.” diye konuştu.

‘5 HAZİRAN’DA ODANIZA SAHİP ÇIKIN’

Kongre tarihi hakkında bilgi veren Arslan, bütün meslektaşlarını odaya sahip çıkmaya  davet ettiklerini söyledi. Arslan, “Odamızın 5400 civarında üyesi var.2600’ü ofislerde bağımsız olarak çalışıyor.2800’ü de profesyonel olarak adlandırdığımız firmaların finansman, muhasebe, insan kaynakları departmanlarında çalışıyorlar. Bunun yanı sıra oda üyelerimizin 2 bin civarı kadın meslektaşlarımızdan oluşuyor. 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak kongrenin  bir gün öncesinde mali kongremiz var.  Bütün meslektaşlarımızı odalara sahip çıkmayı bekliyoruz.” dedi.

PROJELER HERKESİ KAPSAYACAK 

“Projelerimiz arasından Bursa’mıza yakışan 16 tanesini ön plana çıkardık.” diyen Fatih Arslan ön seçim sonrasında sorunların ele alındığı 3 günlük bir çalıştay düzenlediklerini ifade ederken en önemlilerini sıraladı. Arslan, “Özellikle bu dönem genç ve kadın meslektaşlarımız ve meslekte belli bir tecrübeye ulaşmış meslektaşlarımızla ilgili ayrı ayrı projelerimiz oluştu. Kadın meslektaşlarımızın kendine özel bazı sorunları var. Bunların çözümüyle ilgili bizim diğer kadın adaylarımız sahada çalışıyor. Diğer bir önceliğimiz de genç meslektaşlarımıza yönelik. Gençlerimiz mesleğe başladıkları zaman ekonomik anlamda çok üst düzeyde olmuyorlar. Bugün odaya kayıt yaptıracak bir meslektaşımızın 10 bin lira gibi bir masrafı oluyor. Bu yüksek bir tutar. Genç meslektaşlarımız odaya kayıt yaptırdıktan sonra 3 yıl içerisinde oda aidatlarının yarısının ödenmesi ile ilgili bir projemiz var. Diğer bir projemiz de 65 yaş üstü işi bırakmış meslektaşlarımızın odadan kayıtlarının sildirilmemesi için bu meslektaşlarımızdan yıllık aidat alınmaması yönünde bir çalışmamız olacak. Bir de biliyorsunuz artık devir teknoloji devri. Firmaların muhasebe departmanları hızla değişiyor. Belki bir süre sonra operatörlük kısmı ortadan kalkacak. Onunla ilgili de tamamen interaktif ve mobil oda uygulamamız var. Geldiğimizde ilk hayata geçireceğimiz projemiz de bu olacak.”diye konuştu.

‘HEDEFİMİZ; SAYGIN ODA, SAYGIN MESLEKTAŞ’ 

Odanın en büyük sorunlarından birisinin saygınlığı konusunda sıkıntıların olduğunu söyleyen Fatih Arslan, “Hedefimiz öncelikle saygın oda, saygın meslektaş. Odanın saygınlığını arttırıcı çalışmalar yapacağız.Detaylarını da kazandığımız durumda kamuoyu ile paylaşacağız.” dedi.

‘EKİBİMİZ, BÜTÜN KESİMLERE HİTAP EDECEK’

Arslan, ekibini oluştururken bütün kesimlere hitap eden, kadınıyla, genciyle, tecrübelisiyle bir ekip oluşturduğunu şu sözlerle ifade ederken, “Özellikle bütün kesimlere hitap edecek meslektaşlarımızı seçmeye çalıştık. Yönetim kurulunda 9, denetleme kurulunda 3, disiplin kurulumuzda 5 arkadaşımız görev yapacak. Liyakat sahibi, konusunda uzman arkadaşlarımızı seçmeye gayret ettik. Kadın meslektaşlarımızla ilgili bir çalışma oldu. Özellikle kurullarımızda 4 tane kadın meslektaşımız aday. En genç adayımız bizim grubumuzda. Genç, tecrübeli, kadın meslektaşlarımıza, konusunda uzman meslektaşlarımıza yer verdik. Bu meslek hepimizin mesleği.5 Haziran günü tüm meslektaşlarımızın kararı ne olursa olsun mutlaka odalarına sahip çıkmalarını istiyorum. Mutlaka gelip oy kullanmalarını diliyorum. Bizim grubun bir sloganı var ‘gelişim değişimle başlayacak’ ve Haziran gelecek bu iş bitecek diyorum.” şeklinde konuştu.

Fatih Arslan projelerini anlattı…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ