Demokrat Zafer

Dağ-Der siyaseti kendinden uzak tutacak!

Bursa’nın en güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olan Dağ-Der’de Mayıs ayında genel kurula gidiyor.Mevcut Başkan Yaşar Türk’ün yeniden aday olduğu seçimlerde Erdal Kadir, Fazlı Seyis ve Aydın Özdemir yarışacak. Başkan adaylarından Erdal Kadir enBursa.com’a özel açıklamalarda bulundu. Kadir, “Dağ-Der’i siyasetten uzak tutacağız, hiçbir siyasi partiyle bağlantımız yok. Kriz masaları kurarak problemleri en iyi şekilde çözeceğiz” dedi.

Dağ-Der’i siyasetten uzak tutacağız!
HABER: İLKNUR YILMAZ
KAMERA: EMRE KILIÇ

Bursa’nın en etkin sivil toplum örgütlerinden birisi olan Dağ-Der’de son günlerde genel kurul heyecanı yaşanmaya başlandı. Mayıs ayında yapılması planlanan genel kurul için 4 aday mevcut.

Dağ-Der Başkan Adayı Erdal Kadir, enBursa.com mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

‘HİÇBİR SİYASİ PARTİYLE BAĞLANTIMIZ YOK’

Siyasi partilerle bağlarının  olmayacağının altını çizen Kadir,”Dağ-Der’i tamamen siyasetten uzak tutmak için geliyoruz. Dağ-Der kamuya bağlı bir dernektir. Bununla ilgili ortak projeler var. Yöremize en iyi şekilde hizmet edileceğine inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

Yönetimde şu an hareketli günler yaşandığını belirten Kadir, “4 adaylardan biri 3 yıldır mevcut başkan olarak devam eden Yaşar Türk ve  bir diğeri ise Aydın Özdemir  7 yıldır başkan vekilliği yapıyor.Demek ki bu da Dağ-Der’ de yanlış bir şeylerin olduğunu gösteriyor. Biz de yanlışları düzeltmek için aday ve Dağ-Der sahipsiz değildir dedik ve aday olduk.” Dedi.

Erdal Kadir, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini açıkladı.

KAYDER derneğinin 11 yıldır başkanlığını yürüttüğünü söyleyen Kadir, kazandığı deneyimlerini Dağ-Der çatısı altında aktaracağını belirtti.

Kadir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Her mahalleye temsilci atacağız. Sorunları birebir tespit edip, onlara ulaşacağız.Orta vadede olan projelerimiz ise sosyal, kültürel, spor faaliyetlerimiz olacak. Bununla ilgili 36 yıldır Dağ-Der’de sadece futbol turnuvasıyla anılıyor. Biz aynı zamanda okçuluk, güreş,voleybol,hentbol ,santranç turnuvaları yaparak gençlerimiz için çalışmalar düzenleyeceğiz.Sosyal anlamda Türkiye ve dünya genelinde Dağ-Der’i tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. 16 bin üyeden bahsediyoruz.  Diğer illerde de Dağ-Der’in anılmasını istiyoruz. Hemşirelerimiz için doğru tarım ve hayvancılık için merkez ilçelerimizde seminerler düzenleyeceğiz. Hemşerilerimizi teşvik edeceğiz. Toprak numunesi alarak doğru tarım çalışmalarımız sürecek. Kiraz ve çilek en çok üretilen ürünlerimizden biridir. Bizler de ürün çeşidini daha da arttırarak daha verimli ve yöremizin ekonomisi için çalışacağız.

‘ GÖÇÜ ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’       

4 tane dağ ilçemizde tarih ve kültürel miraslarımızı belirleyip Türkiye ve uluslararası çapta turistler getirmek hedeflerimizin biri. Terk edilmiş köylerimiz var. Bu köylerdeki eski evleri anıtlar kurulu ve Büyükşehir belediyesiyle ortak çalışmalarla  birlikte proje yapıp restore edip turistler çekmek istiyoruz. Yöremizin tanıtımında ileriye yönelik iş istihdamı sağlamak amacımız. Aynı zamanda göçü engellemiş oluruz.

‘KRİZ MASASI KURACAĞIZ’

Dağ-Der kültür merkezi’nde 30 gün boyunca her gün bir yönetici nöbetçi olacak. Her Bursalı ve dışarıdan gelen turistlere açık olacak. Kriz masası kurarak her problemi en iyi şekilde çözmek için uğraşacağız.

‘KÜLTÜREL ANLAMDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK’

Folklor ekibi için çalışmalar yapacağız. Türkiye ve uluslar arası yarışmalar için çalışmalar yapacağız. Bilgi yarışmaları eğitime yönelik çalışmalar devam edecek.Yöremizde zeki çocukları tespit edeceğiz. Bilim ve Teknoloji fuarlarına yönlendirerek eserler çıkarmaları için destek olmaya çalışacağız.”


Erdal Kadir’den dobra açıklamalar!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ