Demokrat Zafer

Yerli Çizgi Film Kukuli Dünyayı Fethetmeye Devam Ediyor

Okul öncesi çocuklara yönelik eğlenceli, geliştirici içerikleri ve şarkılarıyla milyonların kalbinde taht kuran, çocukların ve ebeveynlerin günlük hayatının bir parçası olan animasyon dizi Kukuli, Türkiye’deki başarısını uluslararası arenada da son sürat devam ettiriyor.

Türkiye’nin dijitalde başlayan ilk yerli çizgi dizisi Kukuli’nin globale uzanan başarı yolculuğu Amerika’dan Hindistan’a, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Meksika’ya uzanarak tam 75 ülkeyi kapsıyor. 16 dilde hem dijital platformlarda hem de televizyon kanallarında yayınlanan Kukuli son olarak Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ın en büyük ana kanallarından Hayat TV ile anlaşma sağladı.

Okul Öncesi Çocuklara Yönelik Türkiye’nin En Çok Sevilen Ve Güven Veren Çizgi Yapımı

Kukuli’nin, ebeveynlerin medya ve içerik tüketimine yönelik yapılan araştırmaya göre özellikle çocuk gelişimine uygun içerikler sunması ve bu içeriklerin eğlenceli olduğu kadar eğitici ve öğretici olmasıyla da temel güven oluşturduğu görülüyor. Ayrıca araştırmaya göre de her 10 ebeveynden 9’u Kukuli markasına güvendiğini söylüyor.

Çocukluğun ortak eğlenceli ve mutlu anlarını kapsayan içeriklerle yola çıktıklarını belirten Fauna CEO’su Emre Aksoy; “75’in üzerinde ülkede izleyiciyle buluşan, çocuklar kadar ailelerin de sevgisini kazanan, ayrıca onlar tarafından güven veren karakter olarak görülen Kukuli’nin maceralarıyla dünyadaki tüm çocukların kalbine dokunmaktan çok mutluyuz. Kukuli markası dünyanın her kıtasında yayınlanıyor. Kukuli fikrine başlarken, hem çocuklarla hem de ebeveynlerle bağ kurabilecek bir karakter yaratmak amacıyla yola çıkmıştık. Genç bir girişim olmanın gururuyla, dünyaya yerli çizgi dizilerimizle yayılarak hem çocukların hem ebeveynlerin hayatına dokunmaya ve ilham veren yeni hikayeler yazmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

2013 yılında hayat geçen dizi Kukuli, ilk olarak Youtube’da gösterime girdi. Türkiye’den dijitalden globale uzanan ilk çizgi film özellğine sahip Kukuli’nin Youtube’da 3.5 milyon abonesi bulunuyor. Kukuli’nin aylık izlenme oranı 100 milyonu geçmiş durumda.

7’den 70’e sevilen şarkılarıyla da Türkiye’nin starı olan Kukuli, Youtube Music’te 2021 yılın en çok dinleneni olarak Müslüm Gürses, Sezen Aksu, Ezhel gibi isimleri geride bıraktı.

Ulaşılabilirlik ve kapsayıcılık değerlerini özümseyen Fauna Kukuli şarkılarını şarkılarını işaret diliyle çocuklara aktarıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ