Demokrat Zafer

Bursa’nın Temel İhtiyaçları İktidar Tarafından Karşılanmalı!

Bursa’nın kanayan yaralarına 10 partinin bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin İş Birliği Platformu” neşter olmaya devam ediyor. Memleket Parti, Gelişim ve Demokrasi Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Doğru Parti, Türkiye Değişim Parti, Anadolu Birliği Parti, Bağımsız Türkiye Parti, Cihan Partisi ve Liberal Demokrat Parti İl Başkanları’nın tüzel kişiliklerini bir kenara bırakarak kurdukları “Bursa İçin İşbirliği Platformu” Ramazan ayının ilk haftasının bitiminde özel bir değerlendirme yaptı. Ramazan ayının uhteviyatına değinen platform son zamanlarda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın iftar sofralarında katılımcılara yapmış olduğu itirafları da gündemine taşıdı. Ortak yapılan dekerasyonda Bursa gerçekliğine dikkat çekildi. İşte o metin;

“Küçük Çocuklar Aillerine Yük Olmamak İçin Ara Tatilde Çalışmak Mecburiyetinde Bırakılıyor!”

“Ramazan ayının ilk haftasına ulaşmış bulunuyoruz. Türkiye’nin yaşadığı tüm ekonomik krizlere rağmen yine, yeniden ayağa kalkmasını, vatandaşlarımızın her sabah kalktığında “kahvaltıyı neyle yapacağız?” akşam evine giderken artık lüks haline gelen “eve nasıl 2 ekmek alıp götürürüm?” kaygılarından uzaklşatığı günlerin yakın zamanda Bursa’ya da uğraması tek temennimiz. Enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan rakam Maliye Bakanı sayın Nurettin Nebati’nin yüzde 45 hedefini 20 puan üzerinde yüzde 64 bandını bir kıdım geçtiğini gösteren en bariz gerçeklikti. İnsanlarımızın gıdaya ulaşması, alım gücünün yerle bir olduğu, yaşadığımız Türkiye’de büyük bir lüks olmuştur. Eğitime 1 hafta ara tatil verildi. Eğitime ara verilen 1 haftada; sofradan tok kalkamayan küçük bedenler konu komşunun iş yerlerinde günlük 50-60 lira yövmiye ile çalışabilmek için emek harcadıklarını, bu sayınında ilkokullarda 70 bin, orta okullarda 45 bin sayısına ulaştığını öğrenmenin şokunu yaşıyoruz! 9 gün çalışacak bu küçük yürekler ortalama emeklerin karşılığı olarak 500 lira alacaklar. Birkaçı ile tanışma fırsatımız oldu. Sorduk “evlat neden çalışıyorsun?” aldığımız cevap “ babam, annem kira ve faturalara yetişmekten bize yetişemiyor, harçlık vermeye çalışırken, ceplerindeki bozuk paraları ararken babamın yüzünü kıpkırmızı olduğunu gördüm” oldu. Bu cevabı dinlerken inanın biz insanlığımızdan utanıp sorgular hale geldik! Ekonomik olarak yakın zamanda düzelmezse ülkemiz bir çok sosyal derin olaylara gebe kalacaktır.”

“Bursa Sanayiye Gömülmesin!”

“Ülke genelinde yaşananları bir kenara bırakıp yerel konulara baktığımızda da farklı bir ilerleme yada farklı bir gelişme göremiyoruz. Bozuk bir saat bile günde iki kez doğru zamanı gösterir. Anlaşılan o ki; Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş’ın doğru saati gösterme zamanı ramazan ayı imiş! Katıldığı iftar programlarında bilinçaltında ne varsa kelimesi kelimesine, bize göre bu sözleri açıkça itiraftır, söylemeside iktidarın en üst yöneticisinin bir erdemidir. Sayın Aktaş’ın bazı söylemlerine çözüm yolları ve kendisine birkaç soruyla, ki; bugüne kadar hiçbir muhalefet partisinin il başkanını çağırarak Bursa’yı ilgilendiren konularda yüz yüze görüştüğünü görmedik, o nedenle de basın aracılığıyla bu girişimi yapacağız. Bursa bir tarım şehridir. Ancak son 40 yılda sanayinin yükseldiği şehrimizde kayıtlı kayıtsız 20 civarında sanayi bölgesi oluşmuş, son açıklananlarla birliktede 3-4 büyük OSB kurulacağı aşikardır. Sayın Aktaş atamayla geldiğinde yaptığı açıklamada; “Tarım alanlarını ucuza iş adamları oluyor, sonra birkaç iş adamına satıp bu alanları OSB için Bakanlıkları zorluyorlar, buna geçit vermeyeceğim.” demişti. Gelinen noktada öğrendik ki; yine basından, TEKNOSAB bir an önce faaliyete geçsin diye neredeyse “Bakanlık Kapısı” önünden kalkmayacak bir seviyeye gelmiş! Şehir içinde öyle bölgeler varki; nerenin sanayi nerenin mesken olduğu dahi belli değil! Bu alanların bir çatı altına alınarak şehir dışına çıkartılmasını platform olarak bizde isteriz. Ancak; şehrin tüm kaynaklarını tüteketecek olan bir TEKNOSAB noktasında azımsanmayacak çekincelerimiz var. TEKNOSAB noktasında konunun erkleri bir araya gelerek kamuoyunu Bursa’nın tüm gazetelerin ve medyasının bulunduğu ortamda soru cevaplarla aydınlatması gerekir.”

“Vişne Caddesi’nin Alternatifi OTOSANSİT yakınlarındaki Arazi”

“sayın Aktaş; katma değeri Bursa’ya çok fazla olan Vişne Caddesi ve paydaşlarının o bölgeden temizlenmesi gerçekliğine dikkat çekmiş. Biz bu konuda Vişne Caddesi ve çevresinin konut alanlarından temzilenerek o bölgenin sanayi ihtisas alanı olarak ilan edilmesinin hem oradaki esnaf için hem de bölgede ticaret yapan iş insanları için uygun olacağını düşünüyoruz. Eğer sayın Aktaş o bölgenin tamamen taşınması noktasında bir tasarufta bulunacaksa “tüccarlar alıştığı bölgeye yoğunlaşır” gerçeği üzerinden o bölgeye en yakın nokta olan OTOSANSİT üzerinde Hazine Arazisi olan ve bugüne kadar birçok kamu kurumuna adres olarak gösterilen 500 dönüme yakın arazisi ile bitişiğinde mevcutta kalan zemini taşlık alan olan bin 380 dönümlük alanda kamulaştırılarak yeni kurulacak olana dahil edilmelidir. Vişne Caddesi bu alana taşındığında, eski yerinde 450 dönümlük bir değerli arazi oluşacaktır. Büyükşehir bu boşaltılan alanı konut alanı gibi düşündüğü gerçekliğini ön görüyoruz. Çünkü; başka türlü Vişne Caddesi’nin taşınmasından kaynaklanan maliyeti karşılayamaz. Boşaltılan bu alana da Yıldırım’a vizyon getiryoruz diye yen Doğanbey ucubeleri dikilmesin bizce yeter!”

“Gerçekten Doğanbey’in Sonu Ne Olacak?”

“Konu Doğanbey’den açılmışken, o konutların inşaası ve bitimiyle başlayan tartışmalar sayın Aktaş’ın koltuğa yeniden oturmasıyla “Yıkacağım” açıklamasıyla alevlenmiş sonraki zamanlarda da yıkamayacağını anlayan Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi konutların çevre güvenliğini sağlayacınca da sönmüştü. Bilinç altına öyle bir yerleşmiş ki; sayın Aktaş’ın zihnine Doğanbey, bir anda baklayı ağzından çıkartı verdi “Zamanı geldiğinde yıkılır” diyiverdi kimsenin beklemediği bir anda! Biz de sayın Aktaş’a soralım; fizibilite yaptınız karşınıza 4,5 sene önce çıkan rakam 1 milyar 300 milyondu, haliyle şimdi de inşaat maliyetleri de kat ve kat arttı, taşınma-kamulaştırma maliyeti için Büyükşehir Belediye bütçesinin uygun olduğunu düşünüyormusunuz? Yoksa bu maliyeti Tarihi Hanlar ve Kapalı Çarşı civarında olduğu gibi Şehircilik Bakanlığı’na mı yıkacaksınız? Doğanbey’i taşıyacaksanız nereye taşıyacaksınız? İmara açılacak söylentileri ile bir anda tavan yapan, sonra suskunluğunuz nedeniyle unutturulan Yunuseli Havaalanı sizin tercih noktanızdan biri olabilir mi? Soruları uzatmak mümkün ama biz yine de uzatmayalım daha fazla!”

 

“Esnafın Hayalleri Aktaş’ın Son Açıklamasıyla Bir Kez Daha Sulara Gömüldü!”

“Esnaf arkadaşlarımızın bir araya gelerek kuruşlarını biriktirip Bursa’ya kazandırılmak istenilen bir tesis var. Aylardır da tartışmaları üzerinde toplayan. Kestel ilçemizin Çataltepe bölgesinde bir yer. Küçük bir kısmı bitmiş ama esnafımız konudan muzdarip. Yaklaşık 1 yıl önce sayın Aktaş bu konuyla muhatap oldu ve bir dizi Ankara’da görüşmeler yaptı. Aslında bize göre konu gayet basitti ama sayın Aktaş; Bolu Bey’ine kafa tutan Köroğlu endamıyla sahaya çıkınca Bursalılar da haliyle filmin nasıl biteceğini merakla beklemeye başladı. Sayın Aktaş; zınk diye söyleyiverdi “Çataltepe mevzusu bir daha konusu açılmayacak bir şekilde bitmiştir, yapılacak bir şey yok.” diyiverdi bir anda. Oysa ki; o inşaatı devam ettirecek, oradaki bölgeye değer katacak iş insanları da hali hazırda beklerken! Şimdi bu açıklamasıyla oraya talip olan iş insanları da ürkütmüş oldu. Bu söylemi ile sayın Aktaş esnafı da kaderiyle baş başa bırakmış oldu. Sayın Aktaş iftar akşamları birçok konuyu paylaştı Bursalılarla. Bizim en başından beri dediğimiz “Bursa su cennetinde olmasına rağmen su fakirliği yaşıyor!” söylemini ilk ağızdan söyledi, “Bursa’da yeni kuyular açıyoruz yoksa susuz kalırız, barajlarda doluluk oranı yüzde 50” Dikkat ederseniz barajlarda büyük bir problem yaşandığını bilinmeyen gerçekler olduğunu bu konuda ilk kez biz dile getirmiştik. Yine sayın Aktaş; “Türkiye gündemini de işgal eden meşhur T2 Hattı mayıs ayında test sürüşlerine başlayacak” diye bir iddia ortaya attı. Ajandamıza bu konuyu da not aldık yakından takip edeceğiz. Bir şehre belediye başkanları icraatlarıyla değer katar. Sayın Aktaş’ın bugüne kadar somut olarak kentte değer katacak bir eser kazandırdığını göremedik.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ