Demokrat Zafer

100 bin üyeli ‘Esnaf Birliği’ yok mu sayılıyor?

www.olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteciler Mustafa Özdal ve Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Adayı, Bursa Esnaf Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, “BESOB 100 bine yakın esnaf üyesi ile biraz Bursa’da geri itildi. Yok sayılmaya başlandı. BESOB’un sesi gür olmalı. Kooperatif ayağı da yürümeyecek gibi gözüküyor artık. Çataltepe’nin bitmesi için Ankara ve Büyükşehir de devreye girmeli” dedi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Adayı, Bursa Esnaf Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, “Şu anda BESOB’da Arif Tak başkanlığındaki yönetim kurulunun üyesiyim. 4 yıldır Arif Tak beyle birlikte çalışmaktayız. Çalışma ekibinde Fahrettin Bilgit de vardı. Şu an itibarıyla Sayın Bilgit, Tak ve ben 3 aday yarışacağız gibi gözüküyor. Ben ve arkadaşlarım artık zamanının geldiğini düşündüğümüz için aday oldum. Kendimde aday olma sorumluluğunu hissettim” şeklinde konuştu.

Bir ten uyuşmazlığı vardı”

İlhan, “Arif Bey’le ve Fahrettin Bey’le çalıştığımız süre içinde bir baba-oğul ilişkisi içinde çalıştık. Hiçbir kavgamız olmadı ama bu süreçte bazı gelişen olaylar oldu. Arif Bey’le yaptığımız istişareler neticesinde düşündüğü ekiple, çalışmak istediği arkadaşlarla uyumlu bir şekilde çalışamayacağımı düşündüm. Bir ten uyuşmazlığı vardı. Arif Tak bu dönem aday olmayacağını belirtmişti. Son dönemim demişti. Altyapısını hatta kendisi hazırlamak istiyordu ama sonra fikri değişti herhalde Başkan’ın aday olmak istedi. Biz de arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde aday olmamız gerektiğini hissettim ve aday oldum” ifadelerini kullandı.

Yok sayılmaya başlandı”

Ali Özkan İlhan, “BESOB 100 bine yakın esnaf üyesi ile biraz Bursa’da yürütme erkinden uzak kaldı. Geri itildi. Yok sayılmaya başlandı. Valiliğin, belediyenin, sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılarda 100 bine yakın üyesi olan BESOB yok sayılmaya başlandı. BESOB’un sesi gür olmalı. Her yerde var olmalı” dedi.

Çataltepe’nin bitmesi için Ankara ve Büyükşehir de devreye girmeli”

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Adayı, Bursa Esnaf Odası Başkanı Ali Özkan İlhan, sözlerini şöyle tamamladı:

Çataltepe projesi var malum… Aşağı yukarı 13 yıllık bir serüveni olan bir proje. Bu proje Bursa’nın kanayan yarası olmaya başladı. TOKİ ile başlayan süreç durdu. TOKİ, bu projeden elini çekti. Bu süreçten sonra ortak aldığımız kararla kooperatif olarak devam ettirilmesi yönünde karar verildi. Bu süreç sonrasında sıkıntıya girdi. Kooperatifle BESOB arasında ipler bir süre sonra koptu. Kayıt olan üye sayısından BESOB’un haberi olmamaya başladı. Ne kadar ücret toplandı belli olmadı… Bu süreç baltalandı, kitlendi. Bu projesi artık BESOB’un projesi olmaktan çıktı bence. Bursa’nın projesi oldu. Mali olarak da artık çok büyük bir proje oldu. Son zamanlarda maliyetler de çok yükseldi. Kooperatif ayağı da yürümeyecek gibi gözüküyor artık. Kooperatif de tıkandı. İnsanlar sıcak bakmıyor kooperatife. Çataltepe’nin bitmesi için Ankara ve Büyükşehir de devreye girmeli. Bir bitme şekli daha var. Altyapısının yüzde 70, 80’i bitmiş. Kısım kısım mesleklere ayırıp arsalarını, parsellerini verip, ayakkabıcılara tamircilere verebilirler, herkes kendi yerini de yapabilir. Her sektörde olduğu gibi BESOB da sıkıntıya girmedi diyemem ama BESOB battı, bitti şeklindeki sözleri asla kabul etmem. BESOB battı diye bir şey asla söz konusu değil. Pandemi döneminde esnaf katkı paylarını odalara ödeyemedi. Odalar da talep edemedi. Bundan kaynaklı bazı sıkıntılar oldu.”

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkan Adayı, Bursa Esnaf Odası Başkanı Ali Özkan İlhan’ın açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

BESOB…
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ