Demokrat Zafer

Eko İklim Zirvesi / Fuarı Kültür ve Sanat Etkinlikleriyle Ankara’dan Dünya’ya Seslendi!

İklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğinin ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla düzenlenen “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi ve Fuarı ATO Congresium’da 50.000 kişi katılımıyla devam ediyor.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde, Tiyatro oyuncusu Altan Erkekli’nin sunumuyla iklim değişikliği ve etkilerine dikkat çeken Nil Karaibrahimgil’in Yuvam Dünya Derneği için yazıp söylediği, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın seslendirdiği ‘Uyan Anne, Uyan Baba’ şarkısının video gösterimi yapıldı.

Sürdürülebilir moda

Çeşitli sergi, atölye ve defilelerin gerçekleştiği Zirve’de Hamiyet Gürelli, Angora Mohair, Ekoloji RH (+) Defileleri katılımcıların dikkatlerini topladı.

Yeşil bir şarkı

Yaşamımızın her alanına vurgu yapan Eko İklim Zirvesi’nde pek çok müzik dinletisi, konser ve deneyim paylaşımı katılımcılara sunuldu. Müfit Can Saçıntı ve Erkan Petekkaya’nın da konuşma yaptığı Zirve’de Selçuk Balcı & Bahadır Tatlıöz ve Grup Ayna Grubu, Dolapdere Big Gang Konseri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri, Suya Türküler Konseri, Antakya Medeniyetler Korosu da ziyaretçiler ile bir araya geldi.

10 ayrı alanda 321 konuşmacı

Zirve, eski devlet başkanlarından büyükelçilere, kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, üniversitelerden iş dünyasına, organize sanayi bölgelerinden KOBİ’lere, uluslararası kuruluşlardan bankalara, sivil toplum kuruluşlarından yazar ve sanatçılara kadar toplumun tüm kesimlerini bir araya getirdi.

Zirve, 10 bin metrekare alanda dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına ev sahipliği yaptı. İklim değişikliği ve yeşil dönüşüm konusunda kurum ve kuruluşların çalışma ve iyi örnek uygulamaları fuarda sergilendi.

EKO İKLİM: Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı Hakkında:

30-31 Mart tarihlerinde ATO Congresium’da yapılacak olan Eko İklim Zirvesi/Fuarı; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Belediyeler, Ankara Ticaret Borsası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Organize Sanayi Bölgeleri, KOBİ’ler, yeşil finansman projeleriyle bankalar, üniversiteler ve pek çok kurumun desteğiyle yapılacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ