Demokrat Zafer

Bursalı doktorlardan manifesto gibi bildirge! Seçim öncesi yeni oluşum…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa Tabip Odası’nda yaklaşan seçim öncesi yeni bir oluşumun ortaya çıktığını ve yayınladıkları bildirgeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Bursalı doktorlardan manifesto gibi bildirge! Seçim öncesi yeni oluşum…

Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Başkanı Şebnem Fincan Korucu’nun bölücü çizgideki yaklaşımları ve HDP ile ilişkisi öteden beri ülkedeki vatansever, milliyetçi doktorları rahatsız ediyordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümete, ‘kapatılsın’ diye çağrı yaptığı birliğin Anadolu’daki odalarında da kongre süreçleri başladı.

Türkiye’nin en büyük tabip örgütünün başındaki ismin İmralı’daki bebek katilinin sözde özgürlüğünün peşine düşmesi, nutuk atması MHP Lideri Bahçeli gibi ülkedeki vatansever herkesi rahatsız ediyordu.

Birliğin hükümete karşı yaptığı siyasal çağrılar, eylemler, hastanelerdeki grevler yurttaşı mağdur ediyor, varlığını ve önündeki ‘Türk’ ismini de tartışmaya açıyordu.

Bu durum belli ki, Bursa’daki kimi Tabip Odası üyelerinde de rahatsızlığa neden olmuş.

Nihayet, kentimizde geç de olsa bu duruma itiraz eden bir oluşum ortaya çıktı.

Marjinal çizgideki Bursa Tabip Odası’nın mevcut yönetimini değiştirmek için Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Soner Cander’in ekibiyle birlikte kolları sıvadığını görüyoruz.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Doç. Dr. Cander 17 Nisan’daki Bursa Tabip Odası seçimleri öncesi adeta manifesto gibi 6 maddelik seçim bildirgesi yayınladı.

Peki neler var o bildirgede?

“1-Tabip Odası kamu yararını da gözeterek tabiplerin haklarını savunmak ve imkanlarını geliştirmek için kanunla kurulmuş bir kamu kurumudur. 2-Hekimlik standartlarının geliştirilmesi bu kurumun asli görevidir ve bu görevi hiç bir şekilde diğer gündemlerin gerisinde tutulamaz. Bursa Tabip Odası kanunla belirlenmiş olan kuruluş amacı ve görevleri dışındaki herhangi bir konuda kurumsal tutum sergilemeyecek ve açıklama yapmayacaktır. 4-Odamız hekim hakları konusunda faaliyet yürüten tüm hekimlik dernekleri, sendikaları vb. kurum ve kuruluşlarla, çatı kuruluş olmasının bilincinde olarak aynı hedef doğrultusunda işbirliği yapacaktır. 5-Her alanda hekimlerimizden kurulacak olan komisyonlarla sorunlarına değinilmedik tek bir meslektaşımız bırakılmayacaktır. 6- Belirlenen hedeflere ulaşılamaması durumunda görevimizi bırakacağımızı taahhüt ediyoruz.”

‘Güçlü Hekimlik İçin Güçlü Tabip Odası’ sloganıyla yola çıkan Doç. Dr. Cander’in listesinde Uludağ Üniversitesi’nden özel sağlık kuruluşlarına, kamu hastanelerine ve sağlık ocaklarında çalışanlara kadar isimler yer alıyor.

Geniş yelpazeli liste

Cander’in ekibi şu hekimlerden oluşuyor:

Dr. Kamuran Çelik, Dr. Erdal Eren, Dr. Burcu Metin Ökmen, Dr. Nizamettin Koca, Dr. Ramazan Harmancı, Dr. İsmail. Çilingir, Dr. Ünsal Kurtoğlu, Dr. Rıdvan Kardeş, Dr. Bünyamin Ayaz, Dr. Murat Çaycı, Dr. Hatice Şahin, Dr. Erol Comart, Dr. Metin Ahmet, Dr. Rıza Eröksüz, Dr. Bülent Özçetin, Dr. Ali Erol, Dr. Melda Payaslıoğlu, Dr. Mahmut Yavuz ve Dr. Mehmet Karadağ.

Bursa Tabip Odası’nı yönetmek için yola çıkan Cander’in listesinde tanıdık isimler var. Listenin Bursa’yı kucaklayan, özel, kamu, sağlık ocağı ve üniversite hekimlerinden oluştuğunu görüyoruz.

Bakalım o liste, Bursa Tabip Odası’na değişim getirecek mi?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ