Demokrat Zafer

Türkyılmaz 8 yılını değerlendirdi: Tek kuruş destek almadık

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, görevde bulunduğu 2014-2022 yılları arasında Mudanya Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Türkyılmaz, “Mudanya Belediyesi 8 yıldır bir kuruş destek almamıştır” ifadesini kullandı.

Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz 8 yılını değerlendirdi: Tek kuruş destek almadık

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, görevde bulunduğu 2014-2022 yılları arasında Mudanya Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları anlattı. Mudanya Yıldıztepe Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Türkyılmaz, gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Hayri Türkyılmaz’ın açıklaması şu şekilde;

Temiz dürüst ahlaklı belediyeciliğin nasıl olacağını göstereceğiz demiştik, gösterdik. Daha yapacaklarımız var. Söz verdiğimiz gibi bütün projelerimizi hayata geçirmiş olacağız. Kimse kimsesiz kalmayacak dedik Zeytindalı Projemiz ve Uğur böceği Projemizle dünyanın en büyük projelerini yapıyoruz yapacağız da.  Borçlu bir belediye aldık bugün alacaklı olan bir belediyeyiz. Bankada faizi olan bir belediye, çalışanın maaşını sosyal hakları ile günü gününe ödeyen bir belediye olarak yolumuza devam ediyoruz. Halka verirseniz halkla paylaşırsanız büyürsünüz.
Sadece dürüst olmak bu işin en büyük sırrı. Ben ve arkadaşlarım göreve geldiğimizde beri bu şekilde devam ettik.

Haramilerin hırsızların saltanatına son verdik. Bizden önce ne yapıldı şimdi ne yapılıyor herkes biliyor. Tertemiz belediyecilik anlayışımızla yolumuza devam edeceğiz.
Yıldızı parlayan bir Mudanya Türkiye’de en başarılı belediye olarak gösterilen
Mudanya.

BİR KARIŞ TOPRAĞI İMARA ACMADIK

Bir karış toprağı imara açmadık dedik bizi zeytin katili yapacaklardı. Bir ağacın kesilmesini bırakın bir dalın kırılmasına bile üzü bir insan olarak algı operasyonu düzenlendi bize.

12 YIL DAHA BURADA OLACAĞIM

Gece gündüz kar kış demeden çalışıyoruz fakat birileri rahatsız oluyor. Mudanya belediye başkanlığından başka bir şey düşünemiyorum. 8 yıl oldu inşallah 12 yıl daha burada olacağım. Hakaret vari algılar yaratmaya çalışmasınlar bu kumaş leke tutmaz.
Yapacak daha çok işimiz var. Mudanya her konuda olduğu gibi bütün çalışmalarını ve çerçevede yapmam için çalışmalarına devam edecektir. Tekiz dürüst ahlaklı anlayışımızla en kısa zamanda daha çok daha çok hizmet vermek için çalışmaya devam edeceğiz.

MUDANYA 8 YILDIR TEK KURUŞ DESTEK ALMADI

İlçe belediyelerinin bazı hakları bazı gelirleri Büyükşehir’e devredildi. Katı atık ile ilgili toplama işlemi de Büyükşehir’e devredildi. Ne hakla hizmetse evsel atık bedelini almayarak ilçelerin belediye gücünü azaltmaya çalışıyor Ak Partili belediyelere her türlü destek veriliyor ama Mudanya Belediyesi 8 yıldır bir kuruş destek almamıştır. Kendimiz yapmaya çalıştık her şeyimizi. Başaramadılar bundan sonra da başaramayacaklar su bedelini düşürmek istiyorsa litre fiyatını düşürebilir.

Su bedeli de vatandaş cebinden çıkıyor otobüs bileti parası da vatandaşın cebinden çıkıyor. Sadece belediyelerin değil hükümetin yaptığı bütün işin parası bu vatandaşın cebinden çıkıyor.

Daha önce de söyledim bu Hayri Türkyılmaz ele avuca sığmaz hak verilmez alınır alındığı zamanda tadına doyum olmaz.

“İDDİA EDİYORUZ BÜTÜN BELEDİYELERDEN DAHA FAZLA YARDIM YAPIYORUZ”

Yoksulluğu ve İşsizliği sıfırladığımız zaman en mutlu günüm olacak. Yıldıztepe açılışı yapılacak. Kadın, erkek, genç vatandaşımız iş sahibi olacak. 2. Etap, kapalı pazar yeri ve diğerleri. İstiyoruz ki her evde bir çalışan olsun. Buna da özen gösteriyoruz işçi alımlarında. Pandeminin yarattığı sonuç ortada. İşsiz insanlara karşı duyarsız olamayız. İddia edelim diğer belediyelerin hepsinin üstünde yardım ediyoruz.

“85 BİN METREKARE ALANA AYÇİÇEĞİ EKECEĞİZ”

Önümüzdeki günlerde bir proje etkinliğimiz yapılacak.
Bir tanesi 85 bin metre kare olan bir yeri sürdük gübresi atıldı bir hafta on gün sonra da ayçiçeği edeceğiz. Ne büyük mutluluk 85 bin metrekare alanda ayçiçeği ekmek. temmuz ağustosta hasat yapacağız 8-10 ton ayçiçek yağı ihtiyaç sahipleri verilecek. Halkla toplayıp halka dağıtacağız. Ekim- Kasım ayı gibi de  buğday ekilecek. Halka torba torba un dağıtılacak.

Otopark sorununu çözelim dedik, yetki Büyükşehir’de. Kamu yararına olduğu için bu sorun ile ilgili proje yapabileceğimizi söyledikten sonra trafik projemizi hazırlattık ve Büyükşehir’e sunduk.

Maddi manevi desteği vermeye hazırız dedik, resmi yazışmalar yaptık. Günlerce aylarca bekledik. Giren araç sayısı 200 bin, yıllık 30 milyon araç giriyor Mudanya’ya. Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım ile ilgili kararlar almışlar. Mudanya girişini tersine çevirelim demişler. Gelen araçları bir yerde konaklatamadığınız, otopark yapamadığınız zaman bir şey düzelmez.
Tam 2 yıl kaldı 2 yıl sonra büyükşehir belediyesini sosyal demokratlar yönetecek ve bütün sorunlar çözülecek.

Yıldıztepe birinci etap bitti. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak.
Antik amfi tiyatrosu yapılacak. Gençlik Bilim Merkezi yapılacak. Son şekillerinden sonra ihale yapılacak ve bir yıla bitirmiş olacağız.

Belediye olarak 40 milyara yakın borcumuz vardı. Ödüyoruz ancak yenileniyor elbette. 62 milyon alacağımız var. Büyükşehir’in BUDO’dan 6 milyon 77 bin  lira borcu var. İtiraz ettiler ama biz alacağız. Mudanyalıların hakkı, tüyü bitmemiş yetimin hakkı.

“DAHA FAZLA ZEYTİNLİĞİN YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Bir karış toprağı imara açmadık açmayacağız da. 5 bine yakın nüfusu barındırıyor Mudanya. Belediye olarak da bu insanlar mutlu olsun diye gece gündüz çalışıyoruz. Bu kadar bina yeter daha fazla zeytinliğin yok edilmesine izin vermeyeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ