Demokrat Zafer

BTSO’DAN MİMARLAR ODASI BURSA ŞUBESİ’NE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’ne, yapılan genel kurulun ardından hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Mimarlar Odası Bursa Şubesi yönetim kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu ile İnşaat ve Mimarlık Komisyonu üyelerini ağırladı.

Ziyarette, Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Rahmi Dede, Sekreter Üye Hasan Ertaş, Sayman Üye Murat Emrah Saka, Yönetim Kurulu üyeleri Aşkın Şencan, Abdullah Kamalı, Elçin Fatma Ergin, Bora Akın, Deniz Öner hazır bulunurken, BTSO heyetinden Oda Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO İnşaat Konseyi Başkanı Ali Tuğcu, 23. Komite Üyeleri Mustafa Demir, Mustafa Altın, Latif Altay, 24. Komite Üyeleri Kemal Cüneyt Erden, Mustafa Enver Yılmaz, Ramazan Can, 56. Komite Üyeleri Raşit Tuna ve Ali Faruk Çolak yer aldı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, Mimarlar Odası Bursa Şubesi yönetimine yeni dönemde başarılar diledi. Ticaret Odası olarak 50 bine yakın üyeleri bulunduğunu ifade eden Şenocak, “Üyelerimizin yüzde 20’si inşaat sektöründe yer alan firmalardan oluşuyor. Oda’da inşaat sektörünü 6 komite ile temsil ediyoruz. İnşaat sektöründe de 10 bine yakın üyemiz var. Sektör olarak sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Oda olarak bu sıkıntılı dönemde de durmuyoruz, çalışıyoruz. Yakın zamanda özellikle inşaat malzeme üreticileriyle Ur-Ge projesi kapsamında ilk faaliyetimizi ABD’de gerçekleştirdik. Biz, bu sıkıntılı dönemlerde yurt dışı temaslarını da bir yol olarak görüyoruz” dedi.

Şenocak ayrıca özellikle belediyelerde yönetmeliklerin farklı uygulamalarıyla alakalı söz birliği olması gerektiğine işaret ederek, bu konuyla ilgili çalışma grupları oluşturup, sektöre katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Rahmi Dede de BTSO üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şöyle konuştu:

“Geçen dönemde inşaat sektörü paydaşlarıyla çok güzel projeler yaptık. Çünkü sorunlar ortak dolayısıyla çözümler de ortak. Sadece şikayet ederek bir yere ulaşamıyoruz. Aynı masada sorunları ortaya koymak süreci daha da hızlandırıyor ve umut veriyor. Yönetmeliklerin, her belediyede hatta her masada farklı yorumlanması hepimizin sorunu. Farklı yorumların ortadan kaldırılması hepimizin işini kolaylaştıracak ve süreci öngörmemizi sağlayacak. Bu anlamda BTSO’nun gücü yadsınamaz. Dolayısıyla Mimarlar Odası ve akademik odalar olarak elimizden geldiğince bu sürece katkı koyacağız.”
Geçen dönemde inşaat sektörü paydaşlarıyla çok güzel projeler yaptık. Çünkü sorunlar ortak dolayısıyla çözümler de ortak. Sadece şikayet ederek bir yere ulaşamıyoruz. Aynı masada sorunları ortaya koymak süreci daha da hızlandırıyor ve umut veriyor. Yönetmeliklerin, her belediyede hatta her masada farklı yorumlanması hepimizin sorunu. Farklı yorumların ortadan kaldırılması hepimizin işini kolaylaştıracak ve süreci öngörmemizi sağlayacak. Bu anlamda BTSO’nun gücü yadsınamaz. Dolayısıyla Mimarlar Odası ve akademik odalar olarak elimizden geldiğince bu sürece katkı koyacağız.”

Geçen dönem özellikle pandemi döneminde genç meslektaşlarının staj yeri bulmakta ciddi sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Dede, “İlk sene 174 öğrenciyi, geçen yaz da 190 öğrenciyi stajyer olarak Odamızda istihdam ettik. Meslektaş büyüklerimiz, meslektaşlarımız, inşaat ve makine mühendisleri genç arkadaşlarımıza her gün eğitim verdiler. Oda’da, bir mimarlık ofisinde göremeyecekleri çok ciddi bir eğitim aldılar. Eğitimi şantiye ve proje bazında ikiye böldük. Çoğu genç meslektaşımız hâlâ Oda’ya gelip gidiyor. Oda’yla ilişkileri çok güçlü. Oda’nın ne iş yaptığını, gönüllülük esasıyla çalışıldığını ve birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte görmüş oldular. Aidiyet sadece aidat ve üyelik kaydıyla değil gönül bağı ile oluşturulmalı” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ