Demokrat Zafer

Yönetici atamalarında liyakat aranmalı!

Bursa’da Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ın görevine geri döndüğü açıklandı. Devlet Memurları Kanunu’nda bulunan 144. Madde gereği görevini yapmasına bir engel bulunmayan Akın’ın durumu hakkında Türk Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Ömer Işıkoğlu açıklamada bulundu.

Bursa'da skandal olan okul müdürünün göreve geri döndüğü açıklandı

Bursa Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın‘ın geçtiğimiz günlerde ülke gündemine bomba gibi düşen ‘kız öğrenciler ile kız öğrenciler, erkek öğrenciler ile erkek öğrenciler oturma düzeni oluşturulsun’ kararı üzerine görevinden uzaklaştırılmıştı.

Devlet Memurları Kanunu 144. Madde gereğince görevine devam etmesinde herhangi bir engel olmaması sebebiyle müdür Haydar Akın görevine geri getirildi.

Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın‘ın görevine geri getirilmesi üzerine Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu görüşlerini bildirdi.

 

Alınan karar ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu ise ifadelerinde şu sözlere yer verdi; “Biz halen daha liyakattan yanayız. Liyakat ile yapılan atamalarda, bu tür problemler olmayacağını ve yönetim becerisine sahip olanların yönetim kademelerinde görev almasını istiyoruz. Bu konudaki tavrımız budur. Buradaki ‘müdürümüz yalnız değildir, müdürümüzü yedirmeyiz’ ifadelerine olan tavrımız nettir. Yönetici atamalarında liyakat esaslı atama yapılması gerekmektedir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ