Demokrat Zafer

Yayla Yemek Hazır’a Gıda Plus “En Yenilikçi Hazır Yemek” Ödülü

Değişen yaşam koşulları ve tüketici beklentileri, gıda sektöründe hızlı bir dönüşümü de beraberinde getiriyor. Sağlıklı ve kaliteli gıdalarla beslenmenin önemi artarken, gıdaya artı değer katan markalar bir adım öne geçiyor. Yayla Agro Gıda’nın Ar-Ge çalışmaları sonucu tüketicilerin beğenisine sunduğu inovatif ürün serisi Yemek Hazır, gıdaya artı değer katanların ödüllendirildiği Gıda Plus Ödül Töreni’nde, “En Yenilikçi Hazır Yemek Ödülü”ne layık görüldü.

Gastronomi dünyasının yoğun ilgi gösterdiği Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödül Töreni, 25-26 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Gıda İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) ile Healthy Life Gastronomy’nin iş birliği ve Türkiye Aşçılar Federasyonunun (TAFED) uygulamalı gösterimleri ile zenginleşen zirve kapsamında Gıda Plus Ödülleri de sahiplerini buldu.

Besleyici gıdaya erişim, artan obezite ve iklim değişikliği gibi acil çözüm bekleyen konular, gıda sektörünün geleceğini şekillendiren önemli başlıklar arasında yer alıyor. Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen Gıda Plus Ödül Töreni’nde birbirinden değerli 68 jüri üyesinin değerlendirmeleri sonucunda, yaptıkları araştırma ve yenilik ile gıdaya artı değer katan kişi ve kuruluşlara 28 farklı kategoride ödül verildi. Yayla Agro Gıda’nın alanında ilk olan Yemek Hazır serisi, Gıda Plus Ödülleri’nde, “En Yenilikçi Hazır Yemek” ödülünü kazandı.

İki dakikada Yemek Hazır, inovasyon ödülü getirdi…

Klasik pirinç ve bakliyat ürünlerinin yanı sıra geleneksel ürünleri, katma değeri yüksek ürünlere dönüştüren Yayla Agro Gıda, Yemek Hazır serisi ile bu alanda öncü bir rol üstleniyor. Değişen yaşam ve beslenme tarzlarına seslenen Yemek Hazır serisi katkısız, koruyucusuz ve ev yapımı tadında pek çok yemek alternatifi sunuyor. Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen ve sektörde ilk olan seride; ev yapımı tadında çorbalar, bulgur ve pirinç pilavları, pilakiler, soslu makarnalar, etli yemekler ve hoşaflar, BPA’sız özel ambalajlarda yer alıyor. Yemeklerin lezzetini ve besin değerini 36 aya kadar koruyan özel ambalajlar, soğuk zinciri gerektirmiyor. Az yer kaplamaları ve hafiflikleri sayesinde lojistik aşamasında enerji tasarrufu sağlayarak çevreyi koruyor.

Yayla Agro Gıda, Ar-Ge Merkezi’nde Yemek Hazır gibi gıda inovasyonunu destekleyecek ve geleceğin sağlıklı nesillerinin yetişmesine katkı sağlayacak yeni ürünler üzerinde çalışmalarını da sürdürüyor. Günümüzde önemi giderek artan ve tüketicilerin de büyük ilgi gösterdiği fonksiyonel gıdaların geliştirilmesinin yanı sıra vegan ürün seçeneklerinin artırılması hedefler arasında yer alıyor.

Sağlıklı, besleyici ve çevreci gıdalar…

Yayla Agro Gıda, Platin Sponsor olarak destek verdiği Gıda ve Gastronomi İnovasyon Zirvesi’ndeki standında misafirlerini Yemek Hazır lezzetleri ile ağırladı. Yayla Agro Gıda Sağlıklı Beslenme Departmanı Diyetisyeni Nihal Tunçer de sanayi sempozyumunda “Sürdürülebilir Beslenme” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Tunçer, konuşmasında bitkisel proteinlerin artan önemi ve beslenme alışkanlıklarımızın çevre üzerindeki etkisi yanında daha sürdürülebilir bir Dünya için neler yapmamız gerektiği ile ilgili değerli bilgiler paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ