Demokrat Zafer

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ MERAK EDEN ÇOCUK OKULLARI YENİ BAHÇEKÖY KAMPÜSÜYLE DOĞADA EĞİTİMİ BAŞLATIYOR

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk (BÜMED MEÇ) Okulları, 10’uncu yılında açtığı Bahçeköy Kampüsü ile doğada eğitimi hayata geçirecek. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini kabul edecek olan kampüste doğada eğitim orman dersleriyle tam olarak uygulamaya alınacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nden aldığı kültürel ve bilimsel miras ile eğitim dünyasına farklı ve yenilikçi bir bakış açısı getirecek referans okullar kazandırmayı amaçlamayan Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Merak Eden Çocuk (BÜMED MEÇ) Okulları, 10’uncu yılında kurucuların, eğitim akademisyenlerinin ve doğada eğitimi çocuklarına deneyimletmek isteyen velilerin hayalini gerçeğe dönüştürecek. Kaliteli eğitimini birçok noktaya ulaştırmak amacıyla yola çıkan BÜMED MEÇ Okulları, Bahçeköy yerleşkesiyle 5’inci okuluyla eğitim öğretime devam edecek. Yeni Bahçeköy kampüsü tamamen ormanın içindeki konumu sayesinde orman dersleriyle öğrencilerini farklı yetkinliklerle de geliştirme hedefiyle yola çıkıyor.

ÖZEL OKUL SEKTÖRÜNDE GELİNEN SON NOKTA: BÜMED MEÇ OKULLARI BAHÇEKÖY

Son 10 yılda eğitim sektöründe 15 milyon dolarlık yatırımı hayata geçirdiklerini söyleyen BÜMED MEÇ Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Said HAIFAWI, yeni yatırımları Bahçeköy yerleşkesinde de merak eden, sorgulayan, özgün ve özgür düşünen bireyler yetiştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Butik bir okul anlayışıyla ihtiyacını hissettikleri noktada daha fazla öğrencinin nitelikli eğitimle buluşması için yatırımlarına devam ettiklerini ifade eden Haifawi, “10 yıllık zaman zarfında kurum olarak doğru fikirler ile büyümeye devam ettik. Eğitim hayatımıza ilk günden itibaren yeni, bilimsel ve gelişimsel çalışmalarla fark yaratarak önderlik etmek, öğrencilerimize tüketmekten çok üretmenin keyfine varabildiği bir ortam yaratmak hedefiyle yola çıktık. Bu vizyonumuzu şimdi Belgrad Ormanı’na komşu Bahçeköy yerleşkemizde sürdüreceğiz. Bugüne kadar tüm yerleşkelerimizde olduğu gibi Bahçeköy yerleşkemizde de öğrencilerimizi akademik, sosyal, fiziksel ve duygusal olarak tam donanımlı ve MEÇ ailesinin bir parçası olarak yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMINI DOĞADA EDİNECEKLER

BÜMED MEÇ Okulları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Fatih MERAL, orman dersleri ve doğanın içindeki konumuyla fark yaratan yeni Bahçeköy kampüsüne öğrenci alımına devam ettiklerini söyledi. Öğrencilerini kendilerini ifade edebilmesi, çok yönlü düşünebilmesi, bağımsızlığını ve inandıklarını savunabilmesi için teşvik ettikleri söyleyen Meral, “Kendine güvenli, kültürel değerleri içinde barındıran, sürdürülebilirlik değerlerini savunmayı yaşam biçimi olarak benimseyen, erken yaşta İngilizce öğrenen geleceğin bireylerini eğitmek en büyük hedefimiz. MEÇ ailesine son katılan Bahçeköy yerleşkesi için çok heyecanlıyız. Belgrad Ormanı’nın hemen yanında, bol oksijenli, doğa ile iç içe olan yeni okulumuzda orman derslerimiz ile Türkiye’de pek çok öğrencinin deneyimleyemediği sürdürülebilir yaşamın temel ilkelerini benimsetebileceğimiz bir yapıya kavuşuyoruz” dedi.

MATEMATİK VE FELSEFE İLE DOST OLMAK

Fatih Meral, eğitim-öğretim yaklaşımındaki farklı uygulamalarıyla hedefledikleri soran, araştıran, eleştiren, savunan (SARES) öğrenci profiline ulaştıklarını söylerken şöyle açıkladı: “MEÇ Saati uygulaması, öğrencilerimizin yeni nesil için beklenen ve hedeflenen çok yönlü, kültürel farkındalığı yüksek bireyler olarak yetişmeleri açısından ülkemizin ve dünyamızın geleceği için de önemli bir katkı olarak öne çıkıyor. MEÇ Saati, Dostum Matematik, Dostum Felsefe, Marangozhane, Speakin: From UK to İstanbul gibi program ve uygulamalarla eğitim alanında fark yaratan MEÇ Okulları’nın başarısında, müfredatın yanı sıra birbirini aile gibi gören, dolayısıyla ailesinin iyi olmasını isteyen “Akademik Kadro ve Velilerin” etkisi büyük rol üstleniyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ