Demokrat Zafer

NİLÜFER’DE ‘DİYALOG’ VAKTİ

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin  “Bir yönetmen, bir söyleşi” etkinliği kapsamında gösterime sunulan “Diyalog” adlı film ilgiyle izlenirken, yönetmen Ali Tansu Turhan düzenlenen söyleşide merak edilen konulara açıklık getirdi.

Nilüfer Belediyesi’nin  “Bir yönetmen, bir söyleşi” etkinliği kapsamında bu kez Ali Tansu Turhan’ın, ilk uzun metraj filmi “Diyalog”, Konak Kültürevi’nde sanatseverlerle buluştu. Hare Sürel, Ushan Çakır ve Funda Eryiğit’in başrollerini paylaştığı film, sinemaya içeriden bakan farklı bir hikâye anlatıyor. Bir yönetmenin yeni çekeceği filmin oyuncu seçmeleriyle başlayan ve ”film içinde film” olan “Diyalog”, seyirciyi hayatın mı filmlere, filmlerin mi hayata etki ettiği sorusu üzerine düşündürüyor.

Sinema tutkunlarının ilgiyle izlediği filmin sonunda Yönetmen Ali Tansu Turhan, düzenlenen söyleşiye katıldı. Keyifli geçen etkinlikte film hakkındaki görüşlerini dile getiren izleyenler, merak ettikleri sorulara da yanıt buldu. Film hakkında detaylı bilgi veren Ali Tansu Turhan, günlük hayattan yansıyan iletişim ve tanışmalardan yola çıktıklarını ifade etti. Filmin hikâyesine izleyiciyi katmayı çok önemsediğini ifade eden Turhan, “Her seyirci kendi belleğinden kendi duygularını filme ekler ve herkeste yapım başka anlam uyandırır. Ben kendimi hikâye anlatıcısı gibi görüyorum ve içeriğin benden isteğine kulak veriyorum. Filmde kurgu her zaman izleyiciyi içine çeker. Ben de bu filmde içeriğin istediğini uyguladım. Filmin her aşamasına çok özen gösterdik” dedi.

“Diyalog” filminin, bir üçlemenin ilk yapımı olduğunu vurgulayan Ali Tansu Turhan, “Çağımızda tüm sorunların temelinde iletişimsizliğin yattığını ve bu sorunun dinlememekten kaynaklandığını düşünüyorum. Durağanlık ve sessizliği filmde zaman zaman bilerek uyguladık. Yaşamımızda sorun ve kavgaları diyalogla aşabiliriz. Filmin çoğu bölümünde aslında izleyici aynaya bakıyor. Bu filmin temasını gerçeklik üzerine kurduğumuz bir yerden seyirciye kendi doğru sorusunu bulabilecek ayna tutmak istedik” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ