Demokrat Zafer

BESOB’ta değişim zamanı

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin önümüzdeki mayıs ayının 2. haftasında genel kurulu var. Burayı uzunca süredir yönetin Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak henüz resmen adaylığını duyurmuş değil. Bursa’daki 104 esnaf odası kongresinde de artık sona geliniyor. Son bir kaç oda kongresinin ardından BESOB’un kongre tarihi netleşecek. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

BESOB’ta değişim zamanı mı geliyor?

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin önümüzdeki mayıs ayının 2. haftasında genel kurulu var.

Burayı uzunca süredir yönetin Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak henüz resmen adaylığını duyurmuş değil. Bursa’daki 104 esnaf odası kongresinde de artık sona geliniyor. Son bir kaç oda kongresinin ardından BESOB’un kongre tarihi netleşecek.

Ancak, öncesinde dün BESOB başkanvekillerinden, Yenişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahrettin Bilgit Bursa’da düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen duyurdu.

Bilgit’in aday olacağı biliniyordu.

Esnafın sıkıntılı süreçten geçtiğini belirten Bilgit, taksinin yerini Uber’in, tesisatçının yerini, ‘armut.com’un, bakkalın yerini ‘getir’in aldığı dönemde esnafın değişime ayak uydurup, kendilerini ve iş yapış şekillerini geliştirmek zorunda olduklarını söyledi.

Bursa’daki oda başkanlarının desteği ve yönlendirmesiyle BESOB başkanlığına aday olduğunu bildiren Bilgit, “Ortak akılla, odalar, kooperatifler, belediyeler, valilik, gerektiğinde bakanlık gibi diğer paydaşların da işin içinde olmasını sağlayıp, iyi bir planlamayla hareket edeceğiz” dedi.

Çataltepe Sanayi Sitesi’nin hızlı ve cesurca adımla başladığını ancak, gelinen noktada, ‘ben yaptım oldu’ mantığının projeyi çıkmaza sürüklediğini ileri süren Bilgit, İlk icraatımız Çataltepe’yi kooperatif ile birlikte bitirmek olacak” diyor. Bu amaçla, 2 Mart’ta 70 oda başkanıyla yaptıkları toplantıda bu konuda başarılı olmuş diğer birlik ve odaların görüşlerine de başvurma kararı aldıklarını anlattı.

Bilgit, göreve getirilmesi halinde, sorunları makam odasında değil, bizzat esnafın yanında çözeceğinin de altını çizdi. Bilgit, rahat koltukta oturup, esnafa sabredin demekle sorunların çözülemeyeceğini de hatırlattı.

Ardından da mevcut kurullarla birlikte ulaşım sorunu başta başta olmak üzere ARGE faaliyetlerine ağırlık vereceklerini, üniversitelerin ve yazılım şirketlerinin genç beyinlerinden faydalanarak eğitimler ve çalıştaylar da gerçekleştireceklerini vurguladı.

Bilgit son söz olarak da, “Hiç yılmadan çalışacağız. Esnaf Odaları Birliğimize ve tüm odalarımıza hak ettiği değeri vereceğimiz konusunda söz veriyorum. Ortak aklı ve birlikteliği öne çıkararak hep birlikte Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğini Türkiye’nin yıldızı haline getireceğiz. Kazanan Bursa olacak, kazanan esnaflarımız olacak” dedi.

TAK’ın vekilleri Bilgit’in yanında

Bursa’da STK kongrelerinden sonra öyle anlaşılıyor ki, BESOB kongresi de çekişmeli geçecek.

Adaylığını açıklayan Bilgit’in yanında kendisiyle birlikte Tak’ın üç vekili birden yer alıyor.

Keza, yönetimden 5-6 ismin Bilgit ile birlikte hareket ettiği, 60’ın üzerinde oda başkanının Bilgit’i desteklediği, 52 oda bulunan ilçelerden de 40’tan fazla başkanın  değişimden yana oldukları BESOB kulislerinden sızan bilgiler.

Bakalım değişim gerçekleşecek mi?

Zira, fotoğrafa bakılırsa bu kez mevcut Başkan Tak’ın işinin de çok kolay olmadığı anlaşılıyor. Bu nedenle de kongrelerde sürekli karşısına çıkan isimleri yönetime almaya çalıştığı, aday olacağı dillendirilen başka bir ismin de Tak ile birlikte hareket ettiği konuşuluyor.

BESOB’u 30 yıldır yöneten Tak’ın karşısına çıkan Bilgit’in dünkü toplantıda verdiği görüntü sanki esnaftaki değişim arzusunun da ayak sesleri gibi.

Fakat, sandıkta nasıl bir sonuç çıkar, bunu da mayıs ayındaki kongrede öğreneceğiz.

Tak en son Çatkaltepe Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde de başkanlığa aday olacağını açıklamış ama kongrede çekilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ