Demokrat Zafer

125. Ölüm Yıl Dönümü’nde Johannes Brahms’ı Anma Konseri

İDSO DENİZBANK KONSERLERİ KAPSAMINDA ‘JOHANNES BRAHMS’ 25 MART CUMA AKŞAMI SAAT 20.00’DE İSTANBUL AKM’DE ANILACAK

25 Mart 2022 Cuma akşamı saat 20.00’de İstanbul AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek İDSO DenizBank KonserleriJohannes Brahms 125. Ölüm Yıl Dönümü Anma Akşamı”nda; usta sanatçının en sevilen eserleri arasından bir seçki ile dinleyicilere unutulmaz saatler yaşatılacak.

22 yıl Berlin Senfoni Orkestrası’nın şefliğini üstlenen dünyaca ünlü İsrailli besteci ve şef Lior Shambadal yönetimindeki orkestra; müzik tarihinde klasik dönemin mirasını romantik dönemin derinliğiyle harmanlayan; buluşları ve ince işçiliğiyle en mükemmeliyetçi bestecilerden biri olarak anılan Johannes Brahms‘ın eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Brahms‘ın en popüler eserlerinden biri olan ve bestecinin kendisinin de favori olarak gösterdiği “Haydn Teması Üzerine Varyasyonlar” ve bestecinin 14 yılda tamamladığı ilk senfonisi  “Senfoni No:1” bu haftaki konser repertuarında seslendirilecek.

Romantik akımın en önemli bestecilerinden, piyanist, orkestra şefi…

  1. yüzyılın ikinci yarısının en önemli romantik akım bestecilerinden olan Johannes Brahms; Alman besteci, piyanist ve orkestra şefidir. Tıpkı Mozart gibi babasının eğitiminden geçen Brahms da müziğe önce keman eğitimi ile başlamış, sonrasında çello ve piyano çalmayı öğrenerek devam etmiştir Brahms, Macar Dansı besteleri ve ilk senfonisi başta olmak üzere arkasında birbirinden güzel eserler bırakmıştır.

Program:

  • Johannes Brahms, “Haydn Teması Üzerine Varyasyonlar”
  • Johannes Brahms, “Senfoni No:1”

İDSO konser biletleri www.biletinial.com’dan temin edilebilir.

   Temeli 189 yıl önce 1827’de Donizetti Paşa’nın kurduğu Mızika-i Humayun Orkestrası’na dayanan İstanbul Belediyesi Şehir Orkestrası, besteci Cemal Reşit Rey yönetiminde 1945 yılında kuruldu. 1972 yılında ise Kültür Bakanlığı’na bağlanarak İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası adını aldı. İstanbul’un müzik yaşamında önemli bir yeri olan İDSO, Orkestra şefi Prof. G.E. Lessing ve müdür Mükerrem Berk döneminde düzenli konserler vermeye başladı. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı solistlere eşlik eden İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yurt içi turnelerin yanı sıra Türk sanat ve kültürünü yurt dışında da başarıyla temsil etti. İstanbul, Ankara, Bratislava ve Patras uluslararası festivallerinde konserler gerçekleştirdi. İspanya, İtalya, Yugoslavya, Çekoslovakya, Avusturya, Yunanistan ve ABD’nin Memphis kentinde açılan “Muhteşem Süleyman” sergisinde konserler verdi.

Münih’te “Europa Musicale” Festivali’nde ve Yunanistan’da Atina Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. Bulgaristan’a yapılan 15 günlük turnenin yanı sıra, Japonya’ya Asya Orkestralar Haftası’nın açılış konserini vermek üzere davet edildi ve büyük başarı kazandı. Mısır’ın Kahire ve İskenderiye kentlerindeki konserleriyle de büyük takdir alan İDSO, ayrıca Almanya İspanya ve İtalya turnelerini, 2017 yılının Haziran ayı içerisinde Arjantin, Brezilya, Peru ve Şili ülkelerini kapsayan Güney Amerika Turnesini, 2018 yılının Aralık ve 2019 yılının Ocak aylarında ise Çin’in 10 ayrı şehrini kapsayan “Çin Turnesini” gerçekleştirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ