Demokrat Zafer

Davutoğlu’ndan Bakan Nebati’ye sert tepki!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin Bursa Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği “Gelecekte Kadın” adlı toplantıda “Kadın hakları konusunda öncelikle erkek çocuklarına eğitim vereceğiz. Çünkü ortada kadın sorunu yok, erkek sorunu var. Ve erkek sorununun mağduru kadınlar var” açıklamasında bulundu. Bakan Nebati’nin “Bu ülkede kadın, genç, iş insanı olmak çok tatlı” sözlerine Bursa’dan tepki gösteren Davutoğlu, Siz nerede yaşıyorsunuz sayın bakan? Sizin engel olduğunuz kadın istihdamını biz sağlayacağız. Felaketten kurtardık diyor ekonomiyi. Kimden kurtardın? Kaçıp giden damattan mı? Siz yaptınız. Biz geleceğiz ve ülkeyi sürüklediğiniz felaketten bu ülkeyi kurtaracağız. Bunun için kadınlarımızı siyasete davet ediyoruz.” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Bursa Almira Otel’de düzenlenen “Gelecekte Kadın’a Dair” adlı panelde kadınlarla bir araya geldi. Başkan Davutoğlu panelde yaptığı konuşmada Türkiye’nin en iyi Çınarlarının Bursalı kadınlar olduğunu ifade etti.

Program İl Kadın Kolları Başkanı Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Çetinkaya; “Nene Hatunların torunları olarak kadınımıza her alanda her yerde sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün izinde, Genel Başkanımız sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun sözündeyiz!” dedi.

“Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır.” sözleriyle solana damgasını vuran Kadın Politikaları’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioğlu; “Kadınımızın yüzünü asla yere düşürmeyeceğiz.” dedi.

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız’ın konuşmasından satır başları; “İl kadın kollarımızın tertiplediği “Gelecekte Kadın’a Dair” paneline katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kadınlar toplumun en etkili koruyucu ve yönlendirici unsurlarıdır. Kadınların güçlendirilmeleri büyük önem taşımaktadır. Siyasal tarihimizin inşaasında büyük roller üstlenmiştir. Daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’yi gelecek nesillere birlikte idame edelim. Kadın varsa demokrasi var ülkenin kadınlara ihtiyacı var. Gelecek partisi iktidarında inşallah kadınlarımızın yüzleri gülecek.” dedi.

Panelde doğum hakkında tıbbi bilgiler veren Op. Dr. Sare Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları;  “Ben bugün doğum konusunu ele almak istiyorum. Gönülden inandığım bir şey var. Güzel bir gebelik dönemi sağlıklı doğum hayata güzel başlamamıza sebep olur. Bir kadın anne olmaya hazırlanırken, yaşam tarzına ve beslenmesine dikkat ederse ömür boyu bebeğin ve ailenin sağlığına katkıları olduğunu görüyoruz. Hamile kadınlara sorulan çok sorular var. İlki bebeğin cinsiyeti, diğeri ise normal doğum mu sezaryen doğum mu yapacaksın? Bu sorular beni çok üzüyor. Biz ameliyatları küçük, orta, büyük olarak gruplandırırız. Sezaryen gerektiğinde başvurulması gereken bir ameliyattır. Türkiye maalesef sezaryen oranında ilk sıralarda.  Biz sezaryeni anne ya da bebeğin sağlığı için yapıyoruz, gerektiğinde yapıyoruz. Anneye iyi bir yoldaşlık yaparsanız, doğumun başında ben normal doğum yapmam diyen anneleri bile normal doğuma ikna edebilir ve bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesine sebep olabilirsiniz. Eskiden anneler 18 yaşında doğum yaparken şimdi bu yaş aralığı daha da yükseldi.  Maalesef doğumların birçoğu ebe desteğinden eksik. Ebelerin takip ettiği doğumlar dahada güzel sonuçlanıyor. Doğum fizyolojik bir olaydır. Biz aileden başlayarak güzel mesajlar vermeye çalışıyoruz. Negatif doğum algısını düzeltmemiz gerekiyor. Sağlıklı güzel gebelik, hayata sağlıklı bir başlangıca sebep olur. Sezaryen büyük bir ameliyattır, anneyle ilgili ölüm riski olan bir müdahaledir. Bir annenin ölümü bir ailenin ölümü oluyor. Gereksiz yapılan sezaryenler daha sonraki gebeliklerde yeni doğan hastalıkları ve ölümleri arttırır. Kadın ve insan için doğum çok önemli. Hepinizi toplumda negatif doğum algısını düzelmek için el birliği olmaya davet ediyorum.” dedi.

Gelecek lideri, kendi iktidarında kadınların temel hakları başta olmak üzere tüm haklarının korunacağından ve kadına şiddete yönelik yaptırım uygulanacağından bahsetti. Davutoğlu, “Kadın hakları konusunda öncelikle erkek çocuklarına eğitim vereceğiz. Çünkü ortada kadın sorunu yok, erkek sorunu var. Ve erkek sorununun mağduru kadınlar var” ifadelerinde bulundu.

Davutoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cihan devletimizin baş şehri, ulu şehrimizin değerli kadınları. Gelecek hareketinin değerli kadınları, gençleri, kadroları. Aslında geçtiğimiz hafta 8 Mart’ta bir araya gelecektik fakat bugün oldu. Bugün kara, yağışa rağmen bu buluşmayı düzenleyen kadınlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir’de kadın derneklerimizle, Ankara’da kadın muhtarlarımızla buluştuk. Şimdi de Bursa’daki kadınlarımızla bir araya geldik, tipi tufana rağmen hazırlarmış bunu gördük.

‘KADININ DIŞLANDIĞI YERDE İNSANLIK ONURU YOKTUR’

Çalışan kadınlarımız, emekçi kadınlarımız tüm baskılara rağmen insanlık onurunu yaşatırlar. Kadınların mobbinge uğradığı, dışlandığı yerde ise insanlık onuru yoktur. Kadınlarımızın olduğu yerde şefkat vardır, bereket vardır. Bugün insanlığın birçok savaşla yüz yüze geldiği bir dönemde, kadın eline, siyasette kadın iradesine ihtiyacımız var. Burada cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün anısına saygıda bulunarak kadınlarımızın hak ettiği siyasi yerde olmalarını istiyorum. Burada partimizin korumaya adandığı, kadınlarımızın temel haklarını söylemek istiyorum: Birincisi, kadınlarımızın hayat hakkı. İkincisi, eğitim hakkı. Üçüncüsü, çalışma hakkı. Dördüncüsü, sosyal yaşama katılma hakkı. Beşincisi, siyasete katılma hakkı.

‘BİR ZİHNİYET DEVRİMİNE İHTİYACIMIZ VAR’

Eğer bu ülkede kadınla ilgili bir yüz karası varsa, kadına şiddettir. Bir zihniyet devrimine ihtiyacımız var. Bütün şiddetler kötüdür ama en kötüsü kadına ve çocuğa uygulanan şiddettir. Nahide Opuz davası yüzünden ülkemiz ilk kez AİHM tarafından bu konuda suçlu ilan edilmişti. Ben o dönem yeni dışişleri bakanıydım ve utandım.

‘BİZİM İKTİDARIMIZDA HİÇBİR KADIN KATİLİ CEZA İNDİRİMİ ALMAYACAK’

Bizim kültürümüzde bu var diye bir şey yok. Bugün İstanbul Sözleşmesi’nden çıkışımızın yıl dönümü. Sözleşmenin ilk tartışıldığı zamanlar tüm TBMM destekledi. Kim kadını korumadan aileyi koruyacağım diyorsa yalan söylüyor. Kim aileyi korumadan kadını korurum diyorsa yalan söylüyor. Biz ikisini de koruyacağız. Hatice Kaçmaz kadın cinayeti, bakın beni çok üzdü. Kararda diyor ki, evlenme teklifini kabul etseydi bu cinayet olmayacaktı, o yüzden ceza indirimi uygulansın. Söylüyorum ki, Gelecek Partisi iktidarından hiçbir kadın katili ceza indirimi almayacaktır. Bakın “aileyi, kadını korumak için adımlar atacağız” dediler yapmadılar. Biz yaptırım uygulayacağız. Şiddet uygulayana da maruz kalana da psikoterapi uygulanacak.

‘ORTADA KADIN SORUNU YOK, ERKEK SORUNU VAR’

Eğitim hakkına önem veriyoruz. Kız ve erkek çocuklarının okuma hakkındaki eşitliğe yönelik çalışacağız. Kadın hakları konusunda öncelikle erkek çocuklarına eğitim vereceğiz. Çünkü ortada kadın sorunu yok, erkek sorunu var. Ve erkek sorununun mağduru kadınlar var. Hala bilhassa lisans eğitimi konusunda kız çocuklarının yeterince yol almadığını görüyoruz, buna yönelik çalışacağız.

‘KADIN İSTİHDAMINI TEŞVİK EDECEĞİZ’

Bir diğer konu istihdam hakkı. Erkeklerin emeği ne kadar değerliyse, kadınlarınki de o kadar değerlidir. Bana bile dediler bakanlık, başbakanlık döneminde “size zor olmuyor mu, eşiniz çalışıyor” diye. Dedim ki benim başbakanlığım ne kadar değerliyse eşimin doktorluğu da o kadar değerli. Kadınların istihdamı çok önemli, peki bu anneliğini negatif mi etkiliyor? Hayır. Hamileliği nedeniyle kadınların işten çıkarılma korkusu yaşamalarına engel olacağız. Kadınlar aynı anda beş iş bile yapabilir. Kadın istihdamını teşvik edeceğiz. Esnek çalışma şartlarıyla, sendikal hakları yok etmeden, hamilelik ve doğum sonrası destekle. Çiftçilik yapan ama çiftçi olarak görünmeyen kadınlarımızı çiftçi statüsüne alacağız. Mevsimlik işçilik yapan her kadınımızın emeğini değerlendiren sigortalar yapacağız. Kadınları “anne mi olayım meslek sahibi mi olayım” kıskacından çıkaracağız.

BAKAN NEBATİ’YE CEVAP

Gönül isterdi ki kurucularımızın yarısı kadın olsun ama siyasette kadınlara daha fazla engel var, olmadı. Sayın Hazine ve Maliye Bakanı şöyle demiş bakın, “Bu ülkede kadın, genç, iş insanı olmak çok tatlı”. Siz nerede yaşıyorsunuz sayın bakan? Sizin engel olduğunuz kadın istihdamını biz sağlayacağız. Felaketten kurtardık diyor ekonomiyi. Kimden kurtardın? Kaçıp giden damattan mı? Siz yaptınız. Biz geleceğiz ve ülkeyi sürüklediğiniz felaketten bu ülkeyi kurtaracağız. Bunun için kadınlarımızı siyasete davet ediyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ