Demokrat Zafer

BSMMMO Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nda aday tanıtımı yapıldı HÜSEYİN HALİL EKİBİ PROJELERİNİ ANLATTI

Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) nisan ayında yapılacak genel kurulu öncesi kulisler hızlanırken, Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nda da önseçim heyecanı yaşanıyor. Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında aday adayları üyelerle bir araya geldi.

Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nda başkan adaylığı için öne çıkan Hüseyin Halil ve ekibinin seçim bildirgesi de bu toplantıyla kamuoyuna açıklanmış oldu. Başkan adayı Hüseyin Halil, pandemi döneminde yalnız bırakılan meslektaşlarının özlük sorunlarının çözümüne ilişkin adımların ivedilikle atılması gerektiği görüşüne yer verdiği konuşmasında, çatı kuruluşu Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği TÜRMOB’un etkisiz kaldığı konulardaki eleştirilerini de mesleki kamuoyuyla paylaştı.

HÜSEYİN HALİL’İN EKİBİNDE KİMLER VAR

Hüseyin Halil Ekibi Yönetim Kurulu aday listesinde Ayhan Karaşin, Ersin Can, Hayriye Tarakçı, Mesut Serhat Yurdaor, Murat Güner, Seçil Bayram, Yunus Arabacı ve Zeynep Levent; Denetleme Kurulu listesinde Erdal Arslan, Hülya Yüksel, Yusuf Özoğlu bulunuyor. Hüseyin Halil ekibinin Disiplin Kurulu adayları ise Cevat Sevinç, Çiğdem Kurt Bayraktar, İhsan Acar, Sertaç Konya ve Ümit Ayan.

“ÜYESİNE SAHİP ÇIKAN ODA, ODASINA SAHİP ÇIKAN ÜYE”

Önseçim öncesi hazırlıklarını tamamlayarak çok güçlü bir ekiple yola koyulan Başkan Adayı Hüseyin Halil ve ekibi, ‘Üyesine Sahip Çıkan Oda, Odasına Sahip Çıkan Üye’ sloganıyla, meslektaşların bugünden sonra yalnız kalmayacağını ifade ediyor.

Aday tanıtım toplantısında üyelere seslenen Hüseyin Halil, yaklaşık 2,5 yıl süren pandemi sürecinde aramızdan ayrılan Hamdi Liman, Sabri Aslan ve Emir Es’i saygıyla anarak başladığı konuşmasında, “Onların meslek mücadelelerini asla unutmayacağız. Haksızlıklara isyanla başlayan meslek mücadelemiz, halka halka büyüyerek umuda dönüşmüştür” dedi.

“TÜRMOB MESLEKİ SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜNE UZAK KALDI”

Hüseyin Halil’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Son yıllarda gerek ülkemizde gerekse meslek camiamızda yaşanan olumsuzluklar bu ülkenin yetiştirdiği değerlerin meslek örgütlerine uzak kalmalarına yol açmıştır. Pandemi bu durumun daha da belirgin ve ayrıştırıcı hale gelmesini sağlamıştır. Meslek örgütümüzün meslek ve meslektaş adına üretimleri yetersiz kalmış, gerekliliklerini sorgulatır hale getirmiştir. En başta gelen görevimiz meslektaşımızın, ülkemizin neredeyse tek örgütlü alanı olan meslek odaları ve çatı birliğimiz olan TÜRMOB ile bağını kuvvetlendirmek ve üretime katmaktır. Son BSMMMO seçimli genel kurulu neredeyse 100 kişi ile yapılmıştır. Meslektaşlarımız, odalarımız ve çatı birliğimiz olan TÜRMOB’un sorunlarımıza çözüm olmaktan uzak kaldığını düşünmektedir.”

“DİJİTALLEŞME KOLAYLIK GETİRMEDİ, İŞ YÜKÜ ARTTI”

“Uzun yıllar ülkeyi yöneten siyasal iktidar meslek ve meslektaş üzerine inanılmaz yükler bindirmiştir. Dijitalleşme ile rahat bir nefes alacağını düşünen meslektaşlarımız; her gün artan iş yükü, verimli çalışmayan dijital altyapı, kurumların yetersiz organizasyonu ile mesleği icra ederken insani olan tüm haklarından vazgeçmek zorunda bırakılmıştır. Bu dönemde idare tarafından somut delile dayanmayan, niyet okuma üzerine düzenlenmiş sorumluluk raporları meslektaşın motivasyonunu ve hukuka olan inancını zedelemiştir. Tüm hukuk doktrinlerinde delilden suçluya gidilirken, idare tam tersi uygulama ile meslektaşlarımızı peşin suçlu sayıp sorumluluk raporları düzenlemiştir. Mücbir sebep hali dahi pandeminin sonlarına doğru meslektaş adına uygulamaya konmuştur. Meslektaşın ağır hastalığı, doğum, ölüm gibi zorunlu halleri görmezden gelinmiştir.”

“TÜM SEKTÖRLERE KOLAYLIK VAR, MESLEKTAŞLARIMIZA YOK”

“Meslektaşlarımızdan tahsil edemedikleri ücretin KDV’si istenmeye devam ediliyor. Tüm sektörlere kolaylıklar sağlanırken, bu sektörlerin muhasebe işlemlerini yapan meslektaşlarımıza hiçbir kolaylık sağlanmamıştır. Üstüne hizmetin ifası ile KDV’nin doğduğundan bahisle KDV’nin ödenmesi istenmiştir. “

“TÜRMOB, ELİNDEKİ KAYNAĞI MESLEKTAŞLARA DESTEK İÇİN KULLANMADI”

“Mesleğimizin çatı örgütü TÜRMOB elindeki yine meslektaşa ait olup fonlarda değerlenen yaklaşık 50 milyon TL’lik, şuan yaklaşık 90 milyon TL olduğu tahmin edilen kaynağın meslektaş lehine kullanılmasına uzun süre direnmiştir. Yoğun meslektaş baskısına dayanamayarak son altı aydır yaklaşık 3 bin TL bir katkı ile meslektaşın yanında yer almaya çalışmıştır.”

“MESLEKTAŞIMIZIN ANGARYA ALTINDA EZİLMESİNE SON VERECEĞİZ”

“Yeni dönemde meslektaşımızın bu inanılmaz yalnızlığı ve angarya altında ezilmişliğine son vermek amacıyla projelerimizle yanlarında olacağız. Karşılaştıkları hiçbir sorunda kendilerini asla yalnız hissettirmeyeceğiz. İdare ile aralarında olan tüm sorunlarda odamızın kurumsal kimliği ile meslektaşımızın yanında olacağız. Nispi aidatın mahkeme kararı ile kaldırılmasından sonra işlevsiz hale geldiğini düşündüğümüz yönergeler setini de değiştireceğiz. Meslektaşlarımızın sosyal tesis talebini mutlaka yerine getireceğiz. Yeni büro açan tüm meslektaşlarımıza “destek ofis projesi” ile destek olacağız. Meslektaşlarımıza talep edilmesi halinde mutlaka mentörlük hizmeti sunacağız. İdarenin yalnızca doğum yapan kadın meslektaş ile ağır hastalık hallerini zor durum sayması nedeni ile diğer zor durum hallerinde ‘acil yardım’ komisyonunu, meslektaşın isteğine bağlı olarak kuracağız. Genç yönetim kurulu ile mesleğe yeni adım atan meslektaşlarımızı mesleğin sorunları, gelişimi ve çözüm önerileri konusunda katkılarını alacağız. Birlikte üretip, birlikte yönetecek, birlikte başaracağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ