Demokrat Zafer

Kılıçdaroğlu: Sığınmacıların vatandaşlığıyla ilgili referandum yapalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mültecilerle ilgili yaptığı açıklamada “Sığınmacıları ülkelerine göndermeyeceğiz.” demişti. Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili ‘referanduma gidelim’ teklifinde bulundu.

Kılıçdaroğlu: Sığınmacıların vatandaşlığıyla ilgili referandum yapalım

Gazeteci Murat Yetkin’in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluCumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla ilgili konuştu.

Yetkin, Kılıçdaroğlu’na, “Cumhurbaşkanı daha önce Suriye’de barış sağlanınca geri dönebileceklerini, hatta Suriye içindeki kampların bu amaca da hizmet ettiğini söylemişti? Söylem değişikliğini neye bağlıyorsunuz?” diye sordu.

“VATANDAŞLIK VERİLMESİ İÇİN REFERANDUM YAPALIM”

“Sığınmacılara vatandaşlık verilmesi isteniyorsa referanduma gidelim.” diyen CHP Lideri sözlerini, “Halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?” şeklinde sürdürdü.

Kılıçdaroğlu’nun bu cevabının ardından Yetkin, “Siz de ilk defa söylüyorsunuz böyle bir şeyi, yani vatandaşlık için referandum mu?” sözleriyle bir soru daha yöneltti.

“SIĞINMACI GETTOLARI OLUŞMAYA BAŞLADI”

Yetkin’i onaylayarak sözlerine devam eden Kılıçdaroğlu, “Evet, ilk defa söylüyorum. Büyükşehirlerden başlayarak sığınmacı gettoları oluşmaya başladı. Sorumlu bir devlet adamı getto oluşumlarının tehlikelerinin de farkında olur.” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ