Demokrat Zafer

Esporcu Olmadan Önce Edinmeniz Gereken 5 Alışkanlık!

Oyun dünyasının hem bilgisayar hem de mobil dünyadaki yükselişi Espor dünyasını ortaya çıkardı. Popülerliği ve prestiji hızla artan Espor dünyasında başarılı bir Espor oyuncusu olmak için bazı alışkanlıklara sahip olmak gerekiyor. SteelSeries Türkiye Ülke Müdürü İlkay Tepe Espor oyuncusu olmadan önce edinilmesi gereken 5 alışkanlığı paylaştı.

Gelişen teknoloji ve eğlence sektöründeki büyüme oyun sektörüne olan talebi arttırdı. Oyun sektöründe gözlemlenen artış aynı oranda oyun ve oyuncu sayısındaki artışı da beraberinde getirdi. Oyun sektörünün hızla gelişmesi Elektronik Spor olarak bilinen Espor alanının ortaya çıkmasını sağladı. Profesyonel bilgisayar ve mobil oyuncuların rekabet ettiği Espor dünyasının piyasa değeri 1 milyar doların üzerinde seyrediyor.

Espor dünyasının dünya genelinde öneminin artması Espor oyuncusu olmak için gereken yetkinlikleri merak konusunu haline getiriyor. SteelSeries Türkiye Ülke Müdürü İlkay Tepe Espor dünyasında başarılı bir oyuncu olmak için edinilmesi gereken 5 alışkanlığı paylaştı.

Keyifli ve sağlıklı çalışmalar dilerim.

Başarılı olmanın birinci koşulu beden ve zihin sağlığının korunmasından geçer. Esporcu olma süreciniz yoğun ve uzun bir süreç olacağı için mümkün olduğunca pratik yapma saatleriniz ile egzersiz yapma saatlerinizi dengede tutmalısınız. Profesyonel Espor oyuncularının büyük çoğunluğu düzenli aralıklarla egzersiz yaparak ya da sağlıklı beslenerek beden sağlıklarını koruyor. Espor oyuncusu olmadan önce egzersiz ve antrenman alışkanlıklarınızı doğru bir şekilde yöneterek başarılı Espor oyuncusu olabilirsiniz.

Doğru antrenman programını planlayın ve uygulayın!

Profesyonel Espor turnuvalarına katılmadan önce doğru antrenman programını oluşturmak, başarılı olma yolundaki önemli unsurlardan biridir. Espor dünyasında birçok rakip ile yarışacağınız için gününüzü doğru antrenman programına entegre etmelisiniz. Ayrıca oyun sektöründe el ve göz koordinasyonu becerilerinin gelişmiş olması önemlidir. Doğru bir antrenman programıyla birlikte vücut koordinasyonlarınızı geliştirebilirsiniz.

Takım çalışmasına önem verin

Birçok sporda olduğu gibi Espor ve oyun dünyasında da takım çalışmaları yapmak birçok avantajı beraberinde getirir. Bu nedenle Espor oyuncusu olmadan önce bireysel antrenmanların yanı sıra takım içerisindeki ekip arkadaşlarınız ile gerekli antrenmanları düzenli olarak yapmanız gerekir. Takım çalışmaları sayesinde motivasyonunuzu artırabilir, karar verme yetilerinizi güçlendirebilirsiniz. Bununla birlikte takım içerisinde yapacağınız yarışmalar, eksik olduğunuz alanları fark edebilmenizi sağlar.

Oyun topluluklarına katılın ve iş birlikleri geliştirin!

Espor oyuncusu olmadan önce seçilen oyun ile ilgili kapsamlı araştırma yapmak, oyunun detaylarına sahip olmak ve temellerini öğrenmek gerekir. Oyun ile ilgili gereken bilgiyi çeşitli içeriklerden sağlayabileceğiniz gibi ilgilendiğiniz oyunun topluluklarına da katılabilirsiniz. Oyun toplulukları ilgi duyduğunuz oyun hakkında bilgi almanızı sağlarken, oyun sektöründeki isimlerle iş birliği içerisinde olmanızı sağlar. Espor sektöründe kendi becerileriniz kadar sektörden önemli isimlerle iş birliktelikleri oluşturmak da oldukça önemli bir husustur.

Kendinize en uygun gaming ekipmanları keşfedin!

Espor oyuncusu olmadan önce pratik yapmak, oyuncu topluluklarına katılmak, antrenman yapmak ve takım içerisinde çalışmak bireysel olarak edinmeniz gereken alışkanlıklardan bazılarıdır. Bireysel alışkanlıklarınızı edindikten sonra Espor sektöründe en az sporcu kadar büyük öneme sahip olan oyuncu ekipmanlarınızı oluşturmanız gerekir. Seçeneklerinizi değerlendirirken oyun performansınızı olumlu anlamda etkileyecek ekipmanları seçmelisiniz. Oyuncu ekipmanları ağırlık, boy, performans ve dayanıklılık açısından birçok seçeneğe sahiptir.

Espor turnuvaları yoğun ve uzun antrenmanlar sonucunda sonuç alabileceğiniz bir alandır.  Bu nedenle oyuncu mouse’u tercih ederken dikkat etmeniz gereken ilk unsur ergonomik kullanım avantajı sunan mouse’lar olmalıdır. El yapınızı doğru bir şekilde destekleyen oyuncu mouse’ları uzun vadede sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Ergonomik mouse’lara öneri olarak SteelSeries markasının Rival 5 modeli tercih edilebilir. Ek olarak, tuş hassasiyeti özelliği (DPI) de Espor oyuncuları için büyük önem taşıyan bir özelliktir.

Verim ve performansı arttırmaya yönelik bir diğer önemli unsur ise oyuncu klavyeleridir. Oyuncu klavyelerini tercih ederken tuş hassasiyetine ve tuş renklendirmelerine dikkat etmek gerekir. SteelSeries markasının APEX 3 TKL modeli sizin için iyi bir tercih olabilir.

Oyuncu ekipmanları ile ilgili önemli olan son aksesuar ise oyuncu kulaklıklarıdır. Oyuncu kulaklıkları başta kulak sağlığını hedef alarak üretilmelidir. Bununla birlikte, Stereo özelliği olan oyuncu kulaklıklarında oyuncular ortam seslerine doğrudan hâkim olabiliyor. SteelSeries markasının Arctis Prime Stereo kulaklığı eşsiz bir oyun deneyimine erişmek isteyen Espor oyuncuları tarafından tercih edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ