Demokrat Zafer

KLİBİYLE ÖLDÜRÜLEN KADINLARIN ANISINI YAŞATTI RÜYA SERİN’DEN ÇARPICI KADIN CİNAYETLERİ KLİBİ

Kadına yönelik artan şiddete dikkat çekmek için şarkı besteleyen söz yazarı Rüya Serin, ilk klibini çekti. Sanatçı son yıllarda artan kadın cinayetlerine tepki olarak bestelediği “Eksiklik Faslı” isimli şarkısı ve çarpıcı klibiyle hem sosyal farkındalık yaratmayı amaçlıyor hem de şiddet mağduru ve öldürülen tüm kadınların acısını paylaşıyor.

Söz yazarı Rüya Serin, seslendirdiği ilk şarkısı “Eksiklik Faslı” ve çektiği klip ile kadın ve çocuk cinayeti kurbanlarını anıyor. Serin, şarkısında ölüm, yalnızlık ve çaresizliğin yanında umudu da anlatıyor. Türkiye’de 2021 yılında 280 kadın öldürüldü, 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. 2022 yılında da kadına yönelik şiddetin devam ettiğine dikkat çeken Rüya Serin, “Büyük umutlarla girdiğimiz 2022’nin daha ilk 2 ayında 49 kadın cinayeti daha işlendi. Bir yandan her gün yeni bir acıyla sarsılıyoruz öte yandan toplumun kadın cinayetleri konusunda duyarlılığa sahip olduğunu büyük bir umutla izliyoruz. Ama kadın cinayetlerini durdurmaya hiçbirimizin gücü yetmiyor” dedi.

Eksiklik Faslı’yla Türkiye’yi sarsan kadın ölümleri yeniden gündemde

Aslında elektronik ve haberleşme mühendisi olan ama uzun süredir söz yazarlığı yapan Rüya Serin, ilk şarkısıyla kadın cinayetlerini gündemde tutmak ve toplumsal uyanış için çalıştığını söylüyor. “Eksiklik Faslı” adlı şarkısında şiddete uğrayan ve öldürülen kadınların acılarının yanında “Melekler Ölmez” diyerek umudu anlatan Serin, şöyle açıklıyor: “Klibi unutmamak ve unutturmamak için oldukça çarpıcı görüntülerle hazırladık. Gelinlik giyen ve kaçan bir kadın figürü var, burada saflık ve masumiyet yer alıyor. Bir yerden atılmış gibi yerde yatan kadının gözlerinin açılması ve olaylardan kaçmasıyla bazı acı cinayetleri gösterdik. Yerde yatan kadınla Şule Çet’i, bıçaklı bir adam gölgesinde Emine Bulut’u, yanan varil ateşinde Pınar Gültekin’i, çöp konteynırı ve bavul ile Münevver Karabulut’u, servis aracı ile de Özgecan Aslan’ı anmak istedik.”

Rüya Serin, bu vahşi cinayetlere tepki olarak klibinin sonunda beyaz gelinlikli kadının eski bir kitap bularak meleğe dönüştüğünü, bulduğu kitapta öldürülen çocuk ve kadınların isimlerine ulaştığını da belirtiyor. Toplumsal gündem olan isimlerin yanında “İsmi Bilinmiyor” yazıları da görülüyor. Klipte ekranlar kararırken “Melekler Ölmez” yazısı dikkat çekiyor.

Söz ve müziği Rüya Serin’e aranjesi Sezgin Gezgin’e ait olan şarkının sözleri ise şöyle:

Eksiklik Faslı

Açacaktı çiçeklerin

Umut doluydu o mahsun gözlerin

Soldu güzelliğin

Sahipsiz kaldı en anlamlı sözlerin

Yenildin kaldın kuytuda

Üzerine toprak attılar uykunda

Denedin, durdun defalarca

Hep bir yanın eksiklik faslında

Dayanamadı yüreğin

Pamuk gibiydi o yalnız ellerin

Doldu gözlerin

Kimsesiz kaldı en anlamlı özlemin

Yüreğin dağıldı paramparça

Yandı canın sustun hayırsıza

Hayaller kurdun mutluluğa

Hep bir yanın eksiklik faslında

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ