Demokrat Zafer

Bilet yerine mama aldılar

Nilüfer Belediyesi, sokak köpeklerinin dünyasını ele alan “Stray” isimli belgesel film gösterimini Konak Kültürevi’nde gerçekleştirdi. Filmi izlemek isteyenler, bilet yerine mama alarak salona girebildiler.

İstanbul sokaklarında hayatta kalmaya çalışan “Zeytin”, “Nazar” ve “Kartal” adlı üç sokak köpeğini takip ederek sokak köpeklerinin yaşamını ele alan “Stray” isimli film, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde gösterime girdi.

Hong Kong doğumlu, ABD’de yaşayan yönetmen Elizabeth Lo’nun İstanbul’un sokak köpeklerini konu aldığı “Stray” isimli belgesel filmini izlemek isteyenler, sinema bileti yerine mama satın alarak salona girdi. Bazı izleyicilerse yanlarında getirdikleri mamaları sokak köpeklerine dağıtılmak üzere görevlilere teslim etti.

Sokak köpeklerinin yaşamının yanı sıra üç sokak köpeğinin gözünden onların etrafında yer alan dışlanmış insanları da perdeye taşıyan filmin gösterimi ve sokak hayvanları için mama toplama etkinliğine Nilüfer Kent Konseyi, Her Eve Bir Pati Derneği, Aykırı Sinema Derneği ve Hayvan Hakları Federasyonu temsilcileri ile Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Çınar da katılarak destek verdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında dünya prömiyerini Tribeca Film Festivali’nde yapan “Stray” daha sonra Londra, DOC NYC ve Stockholm gibi çeşitli festivallerde de gösterildi. Belgesel, Eleştirmenlerin Seçimi Belgesel Ödülleri’nde en iyi ilk belgesel kategorisinde adaylık kazandı. Filmin 16 Mart Çarşamba günü saat 20:30’daki seansı hakkında bilgi almak ve kayıt işlemleri için bilet.nilufer.bel.tr adresi ziyaret edilebilir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ