Demokrat Zafer

Mega Yatak ürünlerinde konfor ve güveni Durak Tekstil iplikleriyle sunuyor

Konforlu ve sağlıklı bir uyku sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana yatak ve ev tekstili ürünleri üreten Mega Yatak, pazarın en önemli oyuncularından birine dönüşmeyi başardı. Firma, yüksek kalite standartları ve müşteri memnuniyeti için ilk günden bu yana ürünlerinde Durak Tekstil ipliklerini güvenle kullanıyor.

2005 yılında yatak yayı imalatı ile çalışmalarına İzmir’de başlayan Mega Yatak A.Ş. kısa sürede stratejik yatırımlarla hem ürün ve hizmet portföyünü genişletti hem de pazarda etkileyici büyüme rakamları elde etti. ‘Nesiller boyu kalıcı bir marka’ oluşturmak iddiasıyla yola çıkan firma bugün, 12 bin metrekare kapalı alana sahip tesisinde başta yatak, baza ve başlık olmak üzere; komodin, katlanır karyola (ek yatak) ve roll-pack (rulo şeklinde) yatağı ile, ev tekstil ürünleri yastık, yorgan, nevresim takımı, alez, çarşaf çeşitleri üretiyor. My viscoo yatak markası ile perakende ayağında bilinirlik kazanan firma, 12 zincir mağazası ve 150 satış bayii ile Türkiye pazarının tamamına hitap ediyor.

Toplam üretiminin %35’ini ihraç eden Mega Yatak’ın öne çıkan pazarları arasında Yunanistan, Belçika, Almanya, Fransa, Romanya, Hollanda, Fas, İsrail ve ABD bulunuyor. Satış ve satış sonrası servisiyle yurt dışı pazarlarda yapılanmasını güçlendirmeyi hedefleyen firma, bu süreçte ‘kalite’ ekseninde hareket etmeyi sürdürüyor. Kalite standartlarını yüksek tutan Mega Yatak, müşteri memnuniyeti için ilk günden bu yana ürünlerinde Durak Tekstil’in dikiş, nakış ve kapitone ipliklerini tercih ediyor.

Ali Erkoca; “Ürün farklılaşsa da kaliteden taviz vermiyoruz”

Mega Yatak CEO’su Ali Erkoca yatak endüstrisinde tüketici taleplerinin büyük bir hızla değiştiğini dile getirerek, bunlara yanıt verebilecek bir kapasiteye sahip olduklarını anlattı. Erkoca; “Yatak ürünlerine dönük talepler gerek coğrafi gerekse kültürel özellikler nedeniyle, Türkiye’deki bölgeler bazında bile değişiyor. Güçlü üretim alt yapımız ve yoğun AR-GE çalışmalarımızla müşterilerimizin ve pazarın değişen taleplerine hızla yanıt verebiliyoruz. Yatak ürünleri çok kişisel eşyalardır, trendler, zevkler ve tercihler buradaki ürün çeşitliliğinin artmasına yol açıyor. Sağlıklı ve konforlu bir uykuyu temel alan ürünlerimizde kumaş, renk, desen ve diğer görsel tasarımların yanı sıra, dokunsal ve fiziksel özellikler değişse bile değişmeyen tek şey yüksek kalite ve dayanıklılıktır. Müşterilerimize en iyi uyku ürünlerini ve servisi sunma konusunda asla taviz vermiyoruz” dedi.

Üretim sürecindeki yüksek kalite standartlarını kullandıkları malzemelerde de aradıklarının altını çizen Erkoca, Durak Tekstil ile bu kalite çerçevesinde ilk günden bu yana çalıştıklarını kaydetti. Erkoca bu süreci şöyle anlattı; “Döşeme malzemeleri ve yay alım-satım işiyle sektöre girdiğimiz ilk günden itibaren Durak Tekstil ile çalışıyoruz. Yani aktif olarak üretim yapmıyorken bile Durak Tekstil bizim partnerimizdi. Ancak, daha sonra üretime geçtiğimizde Durak Tekstil iplikleri tek tercihimiz oldu ve bunları doğrudan ürünlerimizde kullanmaya başladık. Uygulama çeşitliliğimize ve standartlarımıza uyan ipliklerden ve verdikleri hizmetten oldukça memnun olduğumuz için uzun zamandır bu iş birliğini sürdürüyoruz.”

Üretim kapasitelerindeki genişlemeye bağlı olarak Durak Tekstil’den iplik tedariklerinin de oransal ve rakamsal olarak arttığını söyleyen Erkoca, 2021 yılında 2,7 ton ve 35 bin dolar değerinde Durak Tekstil ipliği kullandıklarını açıkladı. Erkoca, iş hacmine bağlı olarak iplik tedariklerinin yıllık %10-20 artış gösterdiğini belirtti.

Durak Tekstil iplikleri farklı kumaş türlerinde üstün performans sunuyor

Durak Tekstil’den dikiş, kapitone ve nakış iplikleri aldıklarını ve ürünlerinde yalnızca Durak Tekstil ürünleri kullandıklarını belirten Ali Erkoca, şu detayları paylaştı; “Yatak kapitonelerinde Durafix 70, Duratex 90 ve Durabobbins 70/2 ipliklerini, yatak yan kapama dikişlerinde Polystrong 30-50 ipliğini, nakış ve nakış kapitone uygulamalarında Polysoft 30 ve Duraless 190/1 ipliklerini kullanıyoruz. Yani, nihai bir ürünü ortaya koyan bütün tekstil uygulamaları için mutlaka bir Durak Tekstil ipliği kullanmış oluyoruz.” Bu çözümlerin farklı kumaş çeşitlerinde üstün bir performans gösterdiğini ifade eden Erkoca; “Örneğin çok iğneli kapitone makinelerinde en sık karşılaşılan sorun dikiş atlamadır. Bu noktada alt ve üst bobin senkronizasyonu problemi çözmede önemlidir. Durak Tekstil iplikleriyle bu sorun neredeyse hiç karşımıza çıkmıyor” diye konuştu.

Durak Tekstil’in iplikler için gerekli sertifika ve kalite belgelerini sunduğuna değinen Erkoca, kendilerinin de kopma mukavemeti, esneklik ve dikiş performansına yönelik testler yaptıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını sözlerine ekledi. Pazarda daha ucuz ancak güvenilir olmayan ipliklerle çalışmayı tercih etmediklerini dile getiren Erkoca, marka değerlerini riske atamayacaklarını şöyle vurguladı; “İplik, bir yerde yatağın makyajı gibidir. Sadece dikiş ve nakış işlemini yapmıyor aynı zamanda yatağa estetik bir özellik katıyor. Müşteri memnuniyetimizi riske atmamak için Durak Tekstil’in yüksek kaliteli iplik çeşitlerine güveniyoruz ve bu ipliklerin bedellerini fazlasıyla karşıladığını söyleyebilirim.”

Durak Tekstil hem iplikleri hem de hizmetiyle güvenilir bir partner

Mega Yatak’ın sürekli işleyen bir makineye benzediğini, bu nedenle üretim bandında beklenmedik herhangi bir duraksamaya tahammüllerinin olmadığını söyleyen Ali Erkoca, malzeme tedarikinde kısa termin süresinin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Erkoca; “Yerli bir firmadan iplik almanın en temel avantajı taleplerimize hızlı dönüş sağlamasıdır. Bursa merkezli Durak Tekstil bize talep ettiğimiz iplikleri çok kısa sürede tedarik ediyor. Bu sayede yüksek miktarda stok tutmamız gerekmiyor. İthalat ile ipliklerimizi alıyor olsaydık hem sipariş süremiz uzayacak hem de daha yüksek miktarda stokla çalışmak zorunda kalacaktık. Üretim ve işletme maliyetlerimiz açısından bunun olumlu sonuçlarını görüyoruz. Bunun yanı sıra, Durak Tekstil ile hem kişisel hem de kurumsal bazda karşılıklı güvene dayanan iyi ilişkilerimiz var. Bir partner olarak bize gerekli desteği sağladıklarını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Mega Yatak ihracat oranını artıracak

Önümüzdeki dönemde özellikle ihracat pazarlarında büyümeyi hedeflediklerini belirten Ali Erkoca, hem üretim hem de satış ayaklarında stratejik büyüme adımlarının devam edeceğini açıkladı. Erkoca sözlerini şöyle bitirdi; “Yakın vadede toplam satışlarımızda ihracatın payını %35’ten %50-60’lara çıkaracağız. Yurt dışına satış kanallarımızı güçlendiriyoruz. Yatak ürünlerinde tercih edilen bir marka olarak tüketicilerimize güçlenen satış kanallarımız ve cazip kampanyalarla daha fazla ulaşmayı hedefliyoruz. Yüksek kaliteli ve uzun ömürlü ürünlerimizle müşterilerimize bekledikleri performansı sunmak için, önümüzdeki dönemde de Durak Tekstil ile çalışmaya ve Durak Tekstil iplikleri kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü bu iş birliğinin daha çok müşteri memnuniyeti anlamına geldiğini biliyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ