Demokrat Zafer

Hitachi Astemo Türkiye’den sürdürülebilir çevreye destek

  • Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası, geleceğe daha yeşil bir dünya bırakmak adına sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Çevreye katkıda bulunacak birçok çalışmaya imza atan firma, Bursa Uludağ Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü “Sürdürülebilir Kampüs Yağmur Suyu Hasadı Projesi’ne” destek oldu.
  • Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası Genel Müdürü Murat Bayram, “Bursa Uludağ Üniversitesi’nin böylesine değerli projesine dahil olmak bizler için çok gurur verici. Hep birlikte el ele vererek, sürdürülebilir çevre hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

27 ülkede yaklaşık 140 tesiste 90.000 kişiyi istihdam eden global bir otomotiv teknoloji şirketi olan Hitachi Astemo’nun Türkiye Fabrikası, sürdürülebilir gelecek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Firma, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile iş birliği yaptı ve Çevre Mühendisliği Bölümü ‘Sürdürülebilir Kampüs Yağmur Suyu Hasadı Projesi’ne destekte bulundu.

Projenin protokol töreni Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirildi. Törende konuşan Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası Genel Müdürü Murat Bayram, geleceğe daha yeşil bir dünya bırakmak için hızla çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Çevreye verilen zararı en aza indirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Bayram, “Geleceğe değer katmak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilir bir çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir çevre bırakılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası olarak grubumuzun 2030 yılına sıfır karbon emisyonu ile girme hedefine uymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede adımlar atıyor ve projeler üretiyoruz” dedi.

İş birliklerine her zaman varız 

Bursa Uludağ Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayram, şöyle devam etti: “Bursa Uludağ Üniversitesi’nin böylesine değerli projesine dahil olmak bizler için çok gurur verici. Hep birlikte el ele vererek, sürdürülebilir çevre hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Bursa Uludağ Üniversitesi ile yapılacak olan iş birliği çalışmalarına her zaman varız. Daha yaşanabilir bir gelecek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

Hayatın sürdürülebilir olması için su kaynakları çok önemli

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası ile ortak bir çalışmada yer aldıkları için mutlu olduklarını kaydetti. Kılavuz, “Yaşamın sürdürülebilir olması için su kaynakları hayati önem taşıyor. Su kaynaklarımızın kıt olduğu bir dönemde böylesine önemli projelerin de ayrı bir önemi var. Üniversitemiz adına desteklerinden dolayı Hitachi Astemo Türkiye Fabrikası’na teşekkür ediyorum. Firma tarafından bölümümüze verilen bu desteğin diğer üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları için de örnek oluşturması, sürdürülebilir kampüs çalışmalarımıza güç katacak” diye konuştu.

Sürdürülebilir Kampüs Yağmur Suyu Hasadı Projesi hakkında

Öte yandan, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yağmursuyu hasadına ilişkin ilk çalışma, BUÜ Sürdürülebilir Kampüs Projesi kapsamında, Hitachi Astemo Türkiye Fabrikasının destekleriyle, Çevre Mühendisliği bölüm binasında hayata geçirildi.

Bu kapsamda yağmursuyu hasadı sistemi oluşturulurken, Çevre Mühendisliği bölümünün çatı alanının yaklaşık 200 m2’lik bir bölümü aktif olarak kullanıldı.

Binadaki yağmursuyu olukları, 150 mm çaplı ortak sisteme bağlandı ve toplanan yağmur suları da 2000 litrelik yeraltı tankına verildi. Kontrol paneline bağlı olarak çalıştırılan dalgıç pompa ile bölümün zemin temizliği ve bahçe sulamasında ihtiyaç duyulan su miktarını karşılayacak bir yapı oluşturuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ