Demokrat Zafer

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM TASARISI MİLLİ KİMLİĞE SALDIRIDIR

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcıları; Dr.Aslan Yaman, Bartu Soral, Fikret Bayır ve Murat Yıldız tarafından altı siyasi parti tarafından, 28 Şubat 2022 tarihinde, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ismiyle yayınlanan bildiriye ilişkin hazırlanan rapor hakkındaki basın bildirisidir.

Bu bildiri; ülkemizin birlik ve bütünlüğünün ve milli kimliğimizin korunmasına bir saldırı, iflas etmiş ekonomik modellerin dış borca batarak sürdürülmesini sağlamaya yönelik bir çaba ve chp, iyi parti ve demokratik partinin davutoğlu-babacan eksenine savrularak teslim olmasının bir belgesidir.

Kamuoyuna sunulan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, mevcut anayasada yapılacak değişiklikler, özel sayısal çoğunluklara ve takip edilmesi gereken özel süreçlere bağlandığından bu karmaşık yapının nasıl çözüleceğinin de açıklanan Bildiri’de yer alması gerekirdi. Bu yapılmadığından 6 siyasi partinin açıklanan modeli nasıl ve hangi süreçlerde hayata geçirecekleri ve hangi anayasal değerlere dayanacakları anlaşılamamıştır. Genel anlamda, çalışma hatalı düzenlenmiş ve taslağı hazırlayanların devletin temel yapısı ve oluşturmak istenilen yapı hakkında bilgi noksanlığı olduğu gözlenmiştir.

HDP’ye Göz Kırpılıyor

Bildiri’nin hiçbir yerinde “Atatürk” ve “Türk milleti” ifadesi yoktur. Çünkü bu altılı ittifak PKK ile beraber etnik milliyetçilik üstünden bölücülük faaliyetinde bulunan HDP’ye göz kırpmaktadır. Bildiride ifade edilen bireylerin eşit ve özgür vatandaşlar olması ile ne kastedilmiştir? Yoksa bu ifadeniz, ülkemizi “Federasyonlara ayırarak parçalama” niyetinizin açığa vurulmasından ibaret bir cümle midir? Yoksa eşit vatandaşlık kavramını 1970 yılında yapılan TİP’in 4. Kongresinde kabul edilen Kemal Burkay’ın kaleme aldığı kararların 4. paragrafından olduğu gibi mi aktardınız?

Hazırlayanlar:

  • Dr. Aslan Yaman- Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
  • Bartu Soral-Kalkınma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
  • Fikret Bayır – Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
  • Murat Yıldız – Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

*13 madde ile rapor haline getirilen Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem eleştirisi kamuoyunun bilgisine sunarız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ