Demokrat Zafer

ECE YAZICI’dan İMZA GÜNÜ

Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlanan, Ece Yazıcı imzalı 1 Numaralı Peron’un imza günü hava şartları nedeniyle ertelendi. Yazar, 19 Mart Cumartesi günü, 17.00’de, Grand Hyatt Istanbul’da düzenleyeceği imza günü ile okurlarıyla bir araya gelecek.

1 NUMARALI PERON’DAN SONSUZA YOLCULUK

Hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını ve kadersel kesişimlerin aslında atılan minicik adımlarla hazırlandığını anlatıyor 1 Numaralı Peron. Bir tren yolculuğuyla bambaşka bir hâle gelen yaşamlar; aşk, tutku ve nefes kesen bir kaçış hikâyesiyle birbirini tamamlıyor. Her aşk, kendi yolunu ve macerasını hazırlar. Bu kitapta da bu yolculuğun ve son ana dek heyecanını koruyan bir maceranın katmanları, birbiri içinde hayat buluyor.

1 Numaralı Peron, Rusya’da 1910’u yılların başında, farklı yaşamları olan iki kişinin; Elena ve Boris’in hayatlarının bundan sonraki kısmını birbirlerine âşık olarak ve sonsuz olarak ifade edilebilecek bir kaçışla çıktıkları yolculuğu, o dönemin şiirsel atmosferiyle ele alıyor. Yazar Ece Yazıcı’nın ustalıklı anlatımıyla her sayfada yepyeni bir yaşamın, yanından geçilip gidilmiş hayatların ve kentlerin dokusu canlanıyor. Rusya’dan İstanbul’a uzanan ve biteceği yerde yeniden başlayan eser, bir serinin ilk romanı.

“Kalbinin derinliklerine isabet eden bakışlara sahip; zümrüt yeşili, parlak gözlerinin o güne kadar gördüğü en değerli mü­cevher olduğunu düşündü. Bembeyaz teni, ince boynu ile Ele­na narin bir kuğudan farksızdı. Ensesinde topladığı, dalgalı, kumral saçları omuzlarının zarafetini ortaya çıkarıyordu. Siyah, dantel elbisesinin içinde öyle asil bir duruşu vardı ki Boris o an büyülenmişti. Eğilerek Elena’nın uzattığı eli öptü. Bir süre birbirlerine baktılar.”

1977 yılında Tekirdağ’da doğan Ece Yazıcı, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladığı lisans eğitiminin ardından finans sektöründeki kariyerine ilk adımını attı. Deneyimlerini İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası Bankacılık ve Finans yüksek lisans eğitimi ile pekiştirdi. Hâlen sektördeki çalışmalarına yönetici pozisyonunda devam etmektedir. Sanatı ve farklılıkları keşfetme tutkusuyla birbirinden özel alanlarda eğitim alarak çok yönlü bir yaşam yarattı; gastronomi ve marka iletişimi eğitimlerinin yanı sıra Japonca ve İtalyanca öğrendi. En büyük tutkusu olan yazarlık konusunda da yaratıcı yazarlık atölyelerine katıldı. 1 Numaralı Peron, seri bir romanın ilk cildi olarak Yazardan Direkt Yayınevi’nden yayımlandı. Yazar, 19 Mart Cumartesi günü, 17.00’de, Grand Hyatt Istanbul’da düzenleyeceği imza günü ile okurlarıyla bir araya gelecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ