Demokrat Zafer

Yabancı yatırımcıların İstanbul Anadolu Yakası’ndaki konutlara talebi artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 artarak 88 bin 306 oldu. Yabancılara yapılan konut satışı ise 2022 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56,5 oranında artarak 4 bin 186 adet olarak açıklandı. Ocak ayında ilk sırayı bin 771 konut satışı ile İstanbul aldı. Yabancıların konuta ilgisinin İstanbul Anadolu Yakası’nda da artarak devam ettiğini belirten Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, TÜİK’in verilerini değerlendirdi.

Ocak ayına ilişkin konut satış istatistikleri TÜİK tarafından açıklandı. Ülke genelinde konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,1 artarak 88 bin 306 oldu. Yabancıların ülkemizin konutlarına olan ilgisi ise artarak devam ederek; 2022 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56,5 oranında arttı ve 4 bin 186 adet olarak açıklandı. Ocak ayında ilk sırayı bin 771 konut satışı ile İstanbul aldı. TÜİK verilerini değerlendiren Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, özellikle Körfez ülkeleri vatandaşlarının ülkemizdeki konutlara ilgisinin oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

İstanbul’daki konutlara Körfez ülkelerinden yoğun ilgi

Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe bulundukları bölgeye değer katan yenilikçi projeler yabancı alıcıların da radarına giriyor. TÜİK verilerine göre Ocak ayında İran vatandaşları Türkiye’den 761 konut satın aldı. İran vatandaşlarını 513 konut ile Irak vatandaşları izledi. TÜİK’in verilerini değerlendirerek özelikle Körfez ülkelerinde yaşayanların ülkemiz konutlarına yoğun ilgi gösterdiğini açıklayan Murat Özdemir, “Siltaş Yapı olarak Türk iş dünyasındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişimizle insan odaklı ve kente değer katan projeler inşa ediyoruz. Bugüne kadar ağırlıklı olarak; Pendik, Kartal, Maltepe aksında iş merkezleri ve yeni nesil konut projeleri hayata geçirdik. Son projemiz olan Siltaş Marina, İstanbul’un hızla değerlenen bölgelerinden Pendik’in sahil şeridinde marinanın karşısında konumlanıyor. Son yıllarda yabancılar Anadolu Yakası’nın da değerinin farkına vararak bu bölgedeki yatırımlarını artırdı. Gerçekleştirdiğimiz ve halen devam eden projelerimize Türk vatandaşlarının olduğu kadar Körfez ülkeleri vatandaşlarının da ilgisi bir hayli yüksek. Kadıköy ve Kartal ilçelerinin yanı sıra Pendik bölgesi de yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmaya başladı. Pendik, kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, E5, TEM otoyolu, yüksek hızlı tren, İDO Pendik Terminali ve Kadıköy-Pendik metrosunun yanı sıra Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne olan yakınlığıyla da konut yatırımı için en avantajlı bölgelerden biri haline geldi. Ulaşımın yanı sıra birçok AVM, eğitim kurumu, kamu kurumu, Teknopark ve hastanenin yanı başında yer alan Pendik; pilotlar, hostesler, avukatlar, öğretim görevlileri ve kurumsal şirketlerin genel merkezlerinin bu bölgeye taşınmasıyla orta ve üst düzey yöneticiler tarafından da yoğun ilgi görüyor. Ayrıca bölgenin Adapazarı, Sapanca, Bolu, Yalova ve Bursa’ya da yakın olması, yabancıların doğal güzellikleri ile ünlü bu bölgelere seyahat etmeyi sevmesi ve konut yatırımlarını da bu lokasyonlara yakın olacak şekilde gerçekleştirmesinde önemli etken. Körfez ülkelerinin yanı sıra Almanya’dan da yatırımlarını Pendik bölgesine yapmaya başlayanların sayısı hızla artıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

TÜİK’in açıkladığı konut satış istatistiklerini değerlendiren Siltaş Yapı, yabancıların Kadıköy ve Kartal’ın yanı sıra Pendik bölgesine de yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ